Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Gıda ve kozmetik ürünlerinin, küf ve mantar oluşturmasını engelleyen paraben; insan cildi ve genel vücut sağlığı üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Egzama ve cilt kanseri gibi ciddi hastalıklar, paraben içeren ürünler nedeniyle tetiklemektedir. İçeriğindeki kanserojen maddeler nedeniyle cilt yüzeyine hasar veren paraben, birçok cilt bakım ürününde bulunmaktadır.

    paraben
  • Aralık 28, 2023 Saç Bakımı

    Procapil, farklı maddelerin bir araya gelmesiyle elde edilen kompleks bir maddedir. Biotinoyl Tripeptide – 1, Oleanolik Asit ve Apigenin içeriğine sahip olduğu için bu kompleks maddenin çeşitli etkileri vardır.

    procapil
  • Aralık 28, 2023 Saç Bakımı

    Saç kepeği; kafa üzerindeki deri parçalarının dökülmesi yoluyla oluşan, yaygın bir cilt problemi olarak tanımlanmaktadır. Saç kepeği, farklı nedenlerden dolayı ortaya çıkmakta ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Çoğu kişi; kepek nedeniyle oluşan kaşıntı ve döküntü hissini, rahatsız edici olarak nitelendirmektedir.

    sac-kepegi
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Kuru ve hassas yapılı ciltler, tahriş ve benzeri durumlara daha açık olmaları nedeniyle; özel bakım ve müdahalelere ihtiyaç duymaktadırlar. Çok kuru ve hassas yapılı cilt yüzeyleri, en ufak temasta yara oluşturabilmektedir. Özellikle cilt kuruluğu nedeniyle oluşan cilt problemleri, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir

    kuru-ve-hassas-yapili-ciltler
  • Aralık 28, 2023

    Hyalüronik asit, cilt dokularının kolajen üretimini destekleyen ve hücre mitokondrisinin daha aktif çalışmasını sağlayan bir bileşendir. Şeker ve protein türevi bir madde olması nedeniyle, vücudun tüm fonksiyonlarında aktif rol oynamaktadır. Cilt dokularının daha kolay su tutmasına yardımcı olarak, cildin daha parlak ve dolgun görünmesini sağlamaktadır.

    hyaluronik-asit
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Yüz yapısının en güzel detayları arasında yer alan kaşlar, kişiler tarafından en çok önem verilen yüz bölgesi olarak nitelendirilmektedir. Kaş yapısının dolgun olması ve kaş kıllarının kalın olması, gözlerin ve tüm yüzün daha güzel görünmesine olanak tanımaktadır. Kaşların keskin ve derli toplu durması için düzenli bir şekilde alınması gerekmektedir.

    kas-alimi
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Cilt tonunun eşitsizliği, birçok kişinin zaman zaman yaşadığı olumsuz bir cilt problemidir. Özellikle koltukaltı kararması ve genital bölge kararması, cilt bütünlüğünü bozmakta ve kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Kadınlar, özgürce hareket edebilmek adına koltukaltlarını bembeyaz ve pürüzsüz olmasını istemektedirler.

    koltukalti-kararmasi
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Kolajen, tüm vücut hücrelerinde bulunan ve hücrelerin birbirine tutunmasını sağlayan; insan vücudunun temel moleküllerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Latin kökenli ve tutkal anlamına gelen “kollo” kavramı; kolajen kelimesinin kökenini oluşturmaktadır. Kolojen, tüm vücut hücrelerinin kendi kendine üretebildiği ve fonksiyonlarını yerine getirmede kullandığı bir moleküldür.

    Kolajen
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Akne ve sivilce oluşumu; yağ bezelerinin anormal aktivite sergilemesi nedeniyle ortaya çıkmakta ve yüz, boyun ve sırt gibi vücut bölgelerinde görülebilmektedir. Akne oluşumu, kişilerin özgüveni ve yaşam standartları üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Zaman zaman ağrılı olabilen ve dıştan bakıldığında kötü görünen sivilceler; tıbbi ve dermatolojik yöntemlerle tedavi edilebilmektedir.

    akne-ve-sivilce
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR