Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 28, 2023 Saç Bakımı

    Saç dökülmesi, her ne kadar olumsuz algılansa da sağlığımız için oldukça gerekli bir durumdur. Zayıflayan saçlar dökülerek kendilerini yenilemekte ve saç köklerinden sağlıklı saçlar çıkmaktadır. Fakat bunun oranı önemlidir. Belli bir oranın üstüne çıktığı zaman sağlıksız bir durum oluşmakta ve dermatoloğa başvurulması gerekmektedir. 

    sac-dokulmesi
  • Aralık 28, 2023

    Parlak, ışıl ışıl, sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü elde etmek için; cilt yüzeyinin, doğru şekilde temizlenerek yağdan ve kirden arındırılması ve nemlendirilmesi gerekmektedir. Hydrafacial cildi derinlemesine temizleyip nemlendiren bir cilt bakım yöntemidir.

    Hydrafacial
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Son zamanların parlayan yıldızları arasında yer alan yüz temizleme cihazları, günlük cilt bakım rutininde işlevselliğiyle ön plana çıkmaktadır. Yüz temizleme cihazları; cildi temizlerken bir yandan da uygulanan temizleyici ürünün cilde hızlı ve etkili bir şekilde yedirilmesine yardımcı olmaktadır.

    yuz-temizleme-cihazlari
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    E vitamini yağda çözünen ve antioksidan etkisi bulunan temel bir bileşendir. Antioksidan etkisi nedeniyle vücutta yer alan serbest radikallerin olumsuz etkileriyle mücadele etmektedir. E vitaminin 8 farklı tipi bulunmaktadır.

    e-vitamini
  • Aralık 28, 2023

    Ginseng, Asya kıtasında yetiştirilen ve faydaları saymakla bitmeyen bir bitki olarak karşımıza çıkmaktadır. Ginseng bitkisinin Latince adı “Panax”’tır ve tam iyileşme anlamına gelmektedir. Ginseng, yapısı nedeniyle insana benzetilen bir bitkidir. Bu nedenle adamotu olarak da adlandırılmaktadır.

    ginseng
  • Aralık 28, 2023

    Sigaranın cilde zararları, nikotinin ve dumanın cilt yüzeyindeki hücreleri deforme etmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Cilt yüzeyinin sürekli olarak sigara dumanına maruz kalması, cilt dokularının yıkılmasına ve zamanla çökmesine neden olmaktadır. Kişinin cildine ve kendine yapacağı en büyük iyilik, sigara kullanımını bırakmaktır.

    sigaranin-cilde-zararlari
  • Aralık 28, 2023

    Uzun ömürlü makyaj uygulamaları arasında yer alan kalıcı eyeliner işlemi, kadınların zamandan ve enerjiden tasarruf etmesine olanak tanımaktadır. Kusursuz ve keskin bir eyeliner görünümü, söz konusu işlem ile kolay bir şekilde elde edilmektedir. İşlem sonunda kadınlar, saatler süren göz makyajı uygulamasından feragat etme şansı yakalamaktır.

    kalici-eyeliner-islemi
  • Aralık 28, 2023 Saç Bakımı

    Erkeklerde saç dökülmesi genellikle genetik faktörlere bağlı olarak gerçekleşmektedir. Genetik faktörünün yanı sıra; kullanılan ürünler, stres, vitamin eksikliği ve tütün ürünleri kullanımı gibi pek çok sebep de saç dökülmesine sebebiyet vermektedir. Erkeklerde saç dökülmesini engellemek için vitamin takviyesi alınmakta ve tütün ürünlerinden uzak durulmaktadır.

    erkeklerde-sac-dokulmesi
  • Aralık 28, 2023

    Birçok kadın, hamilelik döneminde lazer epilasyon yapılıp yapılmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu kafa karışıklığının nedeni, bazı güzellik merkezlerinin hamile kadınlara da lazer epilasyon yapmasıdır. Lazer epilasyon, cilt yüzeyindeki sinirleri ciddi düzeyde uyarmaktadır. Bu uyarım, yoğun ağrı duyulmasına neden olmakta ve hamilelik dönemini riske atabilmektedir.

    hamilelik-doneminde-lazer-epilasyon
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR