Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 29, 2023

    Ciltte sivilce oluşumu, pek çok kişinin etkilendiği bir sorun olarak bilinmektedir. Günümüzde, sivilce ve akne oluşumu için birçok tıbbi tedavi yöntemi bulunmaktadır. Buna rağmen bireyler sivilcelerini tedavi etmek için alternatif yollar aramaktadır. Bu nedenle sivilce tedavisinde doğal yöntemler ve geleneksel tedavilere başvurmak son yıllarda popülerlik kazanmaktadır.

    sivilce-gidermenin-dogal-yolu
  • Aralık 29, 2023

    Stres, yaşlanma belirtilerinin erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Stres nedeniyle ortaya çıkan yaşlılık belirtileri, sosyal açıdan sorun teşkil etmekte ve kişilerin özgüven düzeylerine zarar vermektedir. Stres nedeniyle erkenden başlayan hücre yıkımı, kişilerin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir.
     

    stres-yuzu-yaslandirir-mi
  • Aralık 29, 2023

    Yağlı cilt yapısı, cilt dokularının aşırı düzeyde yağ üretmesi ve bu nedenle parlama yapması anlamına gelmektedir. Gün içinde sık sık yağ salınımı yapan ciltler, yapılan makyajın akması ve cildin kirli görünmesi gibi olumsuz durumlara sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle yağlı ciltler, düzenli bir bakım rutinine ihtiyaç duymaktadır.

    yagli-cilt-bakimi
  • Aralık 29, 2023

    Mevsim değişiklikleri, kimyasal maddeler, stres ve iş yoğunluğu; saç yıpranmasına neden olan faktörler olarak sıralanmaktadır. Yıpranmış ve yanmış saçlar; cansız, mat, kırılgan ve sağlıksız görünmektedir.  Saç yıpranması nedeniyle oluşan anormal saç görüntüsü, kişilerin ruh durumu üzerinde olumsuz etkilere neden olmaktadır.

    sac-onarimi-nasil-olur
  • Aralık 29, 2023

    Yüz bakım ürünleri, özellikleri ve kullanım amaçları bakımından birçok farklı çeşide ayrılmaktadır. Hemen hemen herkesin beğenerek kullandığı yüz bakım ürünleri, cilt problemlerinin azalmasına yardımcı olmaları nedeniyle öne çıkmaktadır. Yüz bölgesinin en iyi şekilde beslenmesine ve onarılmasına olanak sağlayan bu ürünler, cilt sağlığının korunmasına yardımcı olmaları nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

    yuz-bakim-urunleri-nsil-kullanilir
  • Aralık 29, 2023

    Yüz bakımı, sağlıklı ve genç görünen bir cilt için en önemli koşul olarak nitelendirilmektedir. Etkili bir yüz bakımı sayesinde, cilt dokuları yenilenmekte ve kişi istediği görünümü hızlı bir şekilde kazanmaktadır. Yüz bakımı sayesinde, çeşitli cilt problemleri de azalmakta ve kişiler olduğundan daha genç görünmektedir.

    yuz-bakim-neden-onemlidir
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Aktarlarda satılan ve kolaylıkla bulunabilen kantaron çiçeği; şifalı bitkiler arasında yer alması nedeniyle çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Sarı, kırmızı ve mavi renkli olabilen kantaron çiçekleri, vücudun çeşitli fonksiyonlarının düzenlenmesini sağlamaktadır. Özellikle cilt bakım rutinlerinde kullanılan kantaron yağı, cilt yaralarının hızlı bir şekilde onarılmasına olanak tanımaktadır.

    kantaron-yagi
  • Aralık 29, 2023

    Yaz aylarında güneşlenmek, herkes için oldukça keyifli bir aktivitedir. Sıcacık güneş ışınlarının tene temas etmesi, hem bedeni hem de ruhu doyurmaktadır. Güneşlenmek, vücuda D vitamini desteği sağlaması nedeniyle de oldukça yararlıdır.  Ancak güneşlenme süresinin abartılması, güneş yanığı oluşumuna sebebiyet vererek; çeşitli cilt hastalıklarına neden olmaktadır.

    gunesin-tahrip-edici-isinlari
  • Aralık 29, 2023

    Yüz lekeleri, birçok farklı nedenle ortaya çıkmakta ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Cilt yüzeyinde oluşan koyu renkli lekeler, yüz bütünlüğünü bozarak; kişinin olumsuz beden algısı geliştirmesine neden olmaktadır. Yüz lekelerinin engellenmesi için dermatoloji uzmanları tarafından önerilen bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.
     

    yuz-lekeleri-neden-olusur
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR