Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Stres altında kalan insanlar, cilt lekesi oluşumuna daha yatkın olmaktadır. Stres kaynaklı cilt lekeleri, kronik ilerleyebilmekte ve kişilerin cilt bütünlüğünü bozmaktadır. Stres, cilt sağlığı başta olmak üzere tüm vücut sistemlerinin dengesini bozmakta ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir.

    stres-kaynakli-cilt-lekeleri
  • Aralık 29, 2023

    Başarılı bir ayak bakımı, gün boyu koşuşturma halinde olan ayakların en iyi şekilde dinlenmesine olanak tanımaktadır. Temizlenen ve güzel bir şekilde beslenen ayaklar, çeşitli cilt problemlerini daha az yaşamakta ve kişilerin daha konforlu bir hayat sürmesine yardımcı olmaktadırlar.
     

    en-basarili-ayak-bakimi-onerileri
  • Aralık 29, 2023

    Günümüzde en çok tercih edilen estetik uygulamalardan biri olan göz altı ışık dolgusu, ilerleyen yaş ve yorgunluk gibi nedenlerle ortaya çıkan göz altı problemlerini azaltmayı hedeflemektedir. Bu uygulama; morluk, torba ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini en aza indirerek kadınların daha özgüvenli hissetmesine olanak tanımaktadır.

    goz-alti-isik-dolgusu
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Cilt bakımı, cilt yapısının ferahlamasına, temizlenmesine ve daha pürüzsüz görünmesine olanak tanımaktadır. Cilt bakımı rutinlerinin düzenli bir şekilde uygulanması, cilt sağlığının uzun vadede iyileştirilmesini ve korunmasını sağlamaktadır.

    dogru-bilinen-ancak-cilde-zarar-veren-7-cilt-bakim-aliskanligi
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Stres faktörleri, beden ve ruh sağlığına zarar vermekte ve kişilerin daha fazla cilt problemi yaşamasına neden olmaktadır. Cilt lekelerinin hızlanmasına ve daha fazla oluşmasına neden olan stres faktörleri; yoğun iş temposu, olumsuz yaşam olayları, travmatik deneyimler, yalnızlık ve aile içi sorunlar olarak sıralanmaktadır.

    stres-faktorleri
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Ciltte nem kaybı, hava soğuk ve kuru olduğunda daha sık görülmektedir. Bu nedenle, kış aylarında nemlendirici krem kullanmak önem arz etmektedir. Cilt tipi ve ihtiyacına uygun seçilen bir nemlendirici krem, cildi derinlemesine nemlendirmekte ve nem bariyerini güçlendirerek cildin dış etkenlere karşı korunmasına yardımcı olmaktadır. 

    nemlendirici-krem
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Kusursuz cilt ve pürüzsüz bacak görünümünün, önündeki en büyük engeller arasında yer alan selülit; kadınların korkulu rüyası olarak nitelendirilmektedir. Sıklıkla kalça ve üst bacak bölgesinde oluşan selülit, lokal bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır. Vücudun bazı bölgelerinde, yağlanma nedeniyle oluşan deforme görünüm; selülit oluşumunun temel sebebi olarak gösterilmektedir.

    selulit-gorunumu
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    Yüzlerce yıldır, mutfaklarda sos olarak kullanılan sirke; cilt sağlığını geliştiren doğal ürünler arasında yer almaktadır. Hijyen sağlamak ve yemeklere lezzet katmak amacıyla kullanılan sirke, pek çok farklı doğal besinden üretilebilmektedir. Elma sirkesi, sirke çeşitleri arasında en çok kullanılan tür olarak nitelendirilmektedir.

    elma-sirkesi
  • Aralık 28, 2023 Cilt Bakımı

    2022 Londra ve New York Moda Haftası, laminated skin trendinin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. İnternet dünyasının yeni güzellik algısı, ışıldayan ve terli bir görünüm sunan laminated skin trendinden yola çıkarak oluşmaktadır. Laminated skin trendi, MAC’in makyaj sanatı direktörü Terry Barber’den ilham almaktadır.

    laminated-skin
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR