Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Stres, genel vücut sağlığı başta olmak üzere; cilt ve saç sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler göstermektedir. Stres faktörleri, cilt dokularının kimyasını bozmakta ve cildin doğal işleyişine hasar vermektedir. Stresin cilde etkileri, birçok farklı şekillerde kendini göstermekte ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir.

    stresin-cilde-etkileri
  • Aralık 29, 2023

    Gözenek büyümesi, kişilerin sivilce ve siyah nokta gibi cilt problemlerini daha sık yaşamasına ve cilt tonu eşitsizliğinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kıl köklerinin bulunduğu gözenekler, çeşitli nedenlerle genişlemekte ve kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etkiler göstermektedir.

    gozenek-buyumesi
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Sağlıklı, ışıl ışıl ve parlak bir cilde sahip olmak şüphesiz ki her kadının hayalidir. Ancak zararlı güneş ışınları, toz, kir, çevresel etmenler ve yanlış cilt bakım ürünleri kullanmak; cilt sağlığına zarar vermekte ve sağlıksız bir cilt görünümü oluşmasına neden olmaktadır.

    saglikli-cilt-gorunumu
  • Ocak 27, 2024 Cilt Bakımı

    Buhar altında dinlendirilen cildin; siyah nokta ve ölü derilerden arındırılma işlemine, klasik cilt bakımı adı verilmektedir. Cilt, buhara maruz bırakıldığında; gözenekler açılmakta ve temizleme işlemi daha kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Uygun temizleme jelleri ile tamamlanan süreç, kişilerin cilt yapısının mükemmel görünmesine olanak tanımaktadır.

    klasik-cilt-bakimi
  • Aralık 29, 2023 Saç Bakımı

    Saç dökülmesi hem erkek hem de kadınları büyük oranda rahatsız eden bir problem olarak tanımlanmaktadır. Saç dökülmesi nedeniyle ortaya çıkan olumsuz sonuçlar, kişilerin özgüvenlerini olumsuz anlamda etkilemektedir. Özellikle erkekler, saç dökülmesi konusunda son derece hassas davranmaktadır.

    melatonin-ve-sac-dokulmesi
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Makyaj güzelliğine önem her bayan için vazgeçilmezdir.  Bazen kusur kapatma veya cilt parlamalarını önlemek içinde kullanılmaktadır. Makyajın bir diğer özelliği ise bayanların özgüvenini arttırdığı görülmektedir. Son zamanlarda makyaja artan ilgi nedeniyle birçok marka ve ürün çeşitleri ortaya çıkmaktadır.

    makyaj-sonrasi-cilt-temizligi
  • Aralık 29, 2023

    Tıkanmış gözenek; cilt yüzeyindeki kıl gözeneklerinin, kir ve ölü deri ile dolması durumunu ifade etmektedir. Tıkanmış gözenekler nedeniyle oluşan kirli görüntü, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Tıkanmış gözeneklerin açılması ve temizlenmesi; cilt problemlerinin önlenmesi ve cildin pürüzsüz bir görünüm kazanması için önem arz etmektedir.

    tikanmis-gozenek
  • Aralık 29, 2023 Cilt Bakımı

    Kuru ciltler için cilt bakım önerileri, kuru ve hassas cilt yapısına sahip kişileiçin oldukça önemli bir konudur. Kuru cilde bakım yaparak sağlıklı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak diğer cilt tiplerine oranla daha zordur.

    kuru-ciltler-icin-cilt-bakim-onerileri
  • Aralık 29, 2023

    Cilt yüzeyinde biriken yağ ve kir kalıntıları nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyon oluşumu, siyah nokta olarak adlandırılmaktadır. Yüzün T bölgesinde aktif olarak çıkan siyah noktalar, cildin kirli bir görünüme sahip olmasına neden olmaktadır. Özellikle burun üzerinde çıkan siyah noktalar, kişileri büyük ölçüde rahatsız etmektedir.

    siyah-nokta
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR