Maruderm Kozmetik Blog

  • Aralık 23, 2023 Cilt Bakımı

    Cilt bakımında doğru bilinen yanlışları ve cilt bakımında en çok yapılan hataları sizler için hazırladık! Cilt bakımının önemi her geçen gün daha fazla anlaşılırken, cilt bakım ürünleri de hayatımızda önemli anlamda yer etmeye başlıyor. Peki cilt bakım rutinimiz için ürün seçerken nelere dikkat etmek ve hangi cilt bakım hatalarına düşmemek gerekiyor?

     

     

    cilt-bakiminda-en-cok-yapilan-hatalar
  • Aralık 21, 2023 Cilt Bakımı

    Cilt beyazlatıcı ürünler, cilt rengini açmak ve daha parlak bir görünüm sağlamak için tasarlanmıştır. Bu ürünler, genellikle cilt lekeleri, sivilce izleri, güneş hasarı ve yaşlanma belirtileri gibi nedenlerle cilt tonunda farklılıklar olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

    cilt-beyazlatici-urunler
  • Aralık 21, 2023 Saç Bakımı

    Son yıllarda artan çevre bilinci nedeniyle, adından sıkça söz edilen SLS; birçok kişinin merak ettiği kavramlar arasında yer almaktadır. SLS, temizlik ve bakım ürünlerinin daha fazla köpürmesini sağlayan sülfat alaşımlı bir madde olarak tanımlanmaktadır. Sodyum Lauril Sülfat yani SLS, temizlik ürünlerinin içeriğinde oldukça fazla bulunmaktadır.

    sls-nedir
  • Aralık 21, 2023 Cilt Bakımı

    Yağlı ve nefes alamayan ciltler, sivilcelerin oluşmasına zemin hazırlamakta ve bu nedenle sivilceden kurtulma yollarının başında cilt temizliği gelmektedir. Tıkanan gözenekleri arındırma konusunda su ve sabun ile yıkama yeterli olmayacağı için; cildin rahatlamasını ve gözeneklerin açılmasını sağlayan erkekler için cilt bakım ürünleri kullanılmalıdır.

    sivilce-karsiti-bakim
  • Aralık 21, 2023

    Vücut kitle indeksi, ağırlığın boyun karesine bölünmesi ile ortaya çıkmaktadır. Bireyler vücut kitle indekslerini hesaplayarak ideal kilolarını ve bulundukları ağırlık kategorisini öğrenebilmektedirler. Vücut kitle indeksi hesaplamalarında; vücut yağı ve kas kütlesi için detaylı bilgi alınamamaktadır.

    vucut-kitle-indeksi
  • Aralık 21, 2023 Saç Bakımı

    Saç kırıkları; yüksek ısıda şekil verme ve yıkama, bakımsızlık, nem kaybı ve boyama gibi sebeplerden meydana gelmektedir. Kırıklar saça solgun ve cansız bir görünüm vermektedir. Düzenli olarak saç bakımı yapılması; kırık görünümünü azaltmakta ve saçı kırılmaya karşı korumaktadır.

    sac-bakim-yagi
  • Aralık 21, 2023 Cilt Bakımı

    Yüzde tüylenme, vücuttaki hastalıkların belirtisi olabilmektedir. Hirsutizm olarak adlandırılan hormonal bozukluk; yüzde ve vücutta aşırı tüy çıkmasına sebep olmaktadır. Hirsutizm, kadınlardaki androjen hormonunun fazla salgılanması sonucu ortaya çıkmaktadır. Hirsutizm sorunu yaşayan kadınlarda, vücuttaki ayva tüylerin yerinde sert ve koyu renkli tüyler çıkmaktadır.

    yuzde-tuylenme
  • Aralık 21, 2023 Cilt Bakımı

    El ve ayak bakımı, genel sağlık ve hijyen açısından oldukça önem taşımaktadır. El ve ayakların bakımı hem kişisel hijyenin hem de sağlıklı yaşam tarzının bir parçasıdır.

    el-ve-ayak-bakim-tuyolari
  • Aralık 21, 2023

    Vücut analizi; vücut yapısını ve vücutta bulunan yağ ve su oranını öğrenmek için yaptırılmaktadır. Vücut analizi ölçümleri bioelektrikal impedans tekniği ile çalışan monitörler kullanılarak yapılmaktadır. Ölçüm esnasında çıplak ayakla cihazın üzerine çıkılması gerekmektedir.

    vucut-analizi
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR