Etkili Bir Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalı?

yüz bakımı

Etkili bir yüz bakımı için öncelikle cilt tipini tanımak gerekmektedir. İhtiyaç duyulan krem, serum, maske ve temizleyici ürünler cilt tipine uygun şekilde seçilmelidir. Cilt problemlerine sahip bireylerin, ürünleri dermatoloğa danışarak kullanması önerilmektedir.

Yüz bakımında etkili sonuçlar elde etmek için işlemleri aşamalı olarak gerçekleştirmek gerekmektedir. Aşamaları rutine dönüştürmek ve düzenli olarak tekrar etmek sonuçları kalıcı hale getirmektedir.

Yüz bakımında ilk aşama cildi temizlemek ve gözenekleri açık hale getirmektir. Cildin her gün temizlenmesi, nefes almasını sağlamaktadır. Bu aşamada cildi kurutacak temizleyiciler yerine; cilt tipine uygun yüz temizleme jeli tercih etmek gerekmektedir. Hassas ciltlerde Maruderm’in Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli yaygın olarak tercih edilmektedir. Ürün, içeriğindeki bitkisel öz ve proteinlerle cildi nazikçe temizlemektedir.

Yüz bakımının ikinci aşamasında tonik kullanılmaktadır. Cilde gereken nemin sağlanmasında, cildin yatıştırılmasında tonik kullanımı önemli rol oynamaktadır. Akne karşıtı tonikler, cildin ihtiyaçlarına göre kullanılmakta ve gözenekleri sıkılaştırmaktadır.

Yüz bakımının üçüncü aşamada serum kullanılmaktadır. Yaşlanma karşıtı, leke giderici, canlandırıcı, yatıştırıcı özelliklere sahip yüz serumları bulunmaktadır. Cildin ihtiyaç duyduğu özellikteki yüz serumlarının; nazikçe masaj yapılarak, uygulanması gerekmektedir.

Yüz bakımının son aşaması, nemlendirici krem uygulamasıyla yapılmaktadır. Cilt tipine ve yaşa uygun yüz bakım kremleri; dairesel hareketlerle uygulanmakta ve kan dolaşımını hızlandırmaktadır. Yüz bakım kremi uygulamasında ince bir tabaka halinde yüze yedirilmesine dikkat etmek gerekmektedir.

Günlük bakım rutini olarak uygulanması gereken bu aşamalara, haftalık uygulamalarda maske ve peeling eklenebilmektedir. Maske ve peeling uygulamaları yüzde bulunan ölü derinin atılmasını, gözeneklerin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır. Bu uygulamalar, hafta en fazla iki kez uygulanabilmektedir.

Yüz Bakımı Neden Önemlidir?

Yaşlanmanın ve cilt problemlerinin en belirgin etkileri yüzde görülmektedir. Yüz bakımı; kırışıklık, akne izleri, lekeler, siyah noktalar gibi sorunların azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Bakımlı bir yüz; bireyin kendini iyi ve özgüvenli hissetmesine yardımcı olmaktadır.

Yüz bakımına önem göstermek, yılların beraberinde getirdiği olumsuz etkilerden korunmayı sağlamaktadır. Yüz bakımı yapılarak; oluşabilecek kırışıklıklar, gözaltı torbaları, renk eşitsizlikleri, akne izleri engellenebilmektedir. Bireyin kullanacağı doğru yüz bakım ürünleri; istediği estetik görünüme ulaşmasını mümkün kılmaktadır.

Yüz Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yüz bakımında etkili ve kalıcı sonuçlar elde edebilmek için günlük ve haftalık rutinler oluşturmak gerekmektedir. Yüzün her gün temizlenmesi, canlandırılması ve nemlendirilmesi günlük rutini oluşturmaktadır. Günlük yüz bakım uygulamalarında kullanılacak ürünlerin cilt tipine uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Yüz bakımı için öncelikle cildin temizlenmesi gerekmektedir. Kullanılan ürünlerin PH değerine dikkat edilmesi ve cildin nem dengesini bozacak temizleyicilerin kullanılmaması önerilmektedir. Yüz temizleme jeli cildi daha hassas ve etkili biçimde temizlemektedir. Haftalık yüz bakımında maske ve peeling kullanmak ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Temiz yüze tonik uygulamak; cildi yatıştırmakta, gözenekleri sıkılaştırmakta, akne ve sivilce oluşumunu önlemektedir. Cilt problemleri olan bireylerin dermatoloğa danışmadan tonik kullanmaması tavsiye edilmektedir.

Temizlenmiş ve tonikle canlandırılmış yüze serum uygulamak; lekelerin giderilmesi, kırışıklıkların azalması, renk eşitsizliğinin giderilmesi gibi pek çok olumlu etkiyi beraberinde getirmektedir. Maruderm’in yüz serumları en yaygın yüz için serum önerileri arasında yer almaktadır. Maruderm cilt tiplerine ve cilt problemlerine özel serumlarıyla farklı kullanıcı profillerine hitap edebilmektedir.

Etkili yüz bakımında serumdan sonra; yüz bakım kremleri ince bir tabaka halinde, masaj yapılarak uygulanmaktadır. Cilt bakım rutininden sonra dışarı çıkılacaksa, güneş kremi kullanımını ihmal etmemek gerekmektedir.

Cilt Bakımı Aşamaları

Yüz Bakımının Doğru Aşamaları Nasıldır?

Yüz bakım işlemlerini aşamalı olarak gerçekleştirmek, sıralamayı doğru şekilde yapmak gerekmektedir. Günlük yüz bakımı aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Temizlemek: Suyla ıslatılmış yüzün cilde uygun temizleyicilerle, nazik biçimde kir ve yağ tabakasından arındırılması gerekmektedir. Bu aşamada derin ve hassas uygulama için yüz yıkama jeli tavsiye edilmektedir.
  2. Tonik uygulamak: Temizlenmiş yüze nazikçe tonik uygulamak, cildi yatıştırmaktadır.
  3. Serum kullanımı: Yüz serumları kullanmanın; cilde canlandırma, sıkılaştırma, akne ve sivilce önleme gibi olumlu etkileri bulunmaktadır.
  4. Nemlendirme: Yüz bakım kremleri; ince bir tabaka halinde uygulandığında, yüzün nem ihtiyacını karşılamaktadır. Güneşe çıkılacaksa, güneş kremi kullanılması, cildin güneşin zararlı etkilerinden korunması gerekmektedir. Bu aşamada göz çevresini, göz bakım kremleriyle nemlendirmek gerekmektedir.

Haftalık yüz bakımında temizleme aşamasından sonra maske ve peeling uygulamaları gerçekleştirilebilmektedir.

Yüz Temizleme Jeli Kullanımı

Yüz bakımı en temel aşama cildi doğru biçimde temizlemektir. Temizleme aşamasında PH değeri düşük ürünleri kullanmak cildi kurutmakta ve nem dengesini bozmaktadır. Kuru ve nem dengesini yitirmiş bir cilt ekstra uygulamalar gerektirmektedir. Bu olumsuz etkileri yaşamamak için sabun gibi PH değeri düşük temizleyiciler yerine yüz temizleme jeli kullanımı önerilmektedir.

Yüz temizleme jeli yumuşak ve sıvı yapısıyla yüze daha kolay uygulanmakta, gözeneklere daha hızlı ulaşmaktadır. Yüz temizleme jelini; suyla ıslatılmış yüze, dairesel hareketlerle nazikçe uygulamak gerekmektedir. Bu uygulama sayesinde kan dolaşımı artmakta, cilt daha canlı ve parlak görünmektedir.

Tonik Kullanımı

Tonik kullanımı temizlenmiş yüzün yatıştırılması için gerçekleştirilmektedir. Gözenekleri sıkılaştıran bu uygulama temizlenmiş gözeneklere kir dolmasının önüne geçmektedir. Düzenli tonik kullanımı siyah nokta ve akne oluşumunu önlemektedir.

Cilt Bakımında Peeling Kullanımı

Peeling Kullanımı

Peeling uygulaması yüz bakımında derinlemesine temizlik gerçekleştirmektir. Peeling uygulamasıyla ölü deri, kir ve yağ tabakasından arınan yüz; canlı ve parlak bir görünüme kavuşmaktadır. Peeling uygulaması sonrasında cildin nemlendirilmesi gerekmektedir. Uygulamanın haftada bir kez gerçekleştirilmesi önerilmektedir.

Nemlendirici Krem Kullanımı

Nemlendirici krem içeriğinde bulunan su tutucu maddeler sayesinde havada bulunan nemin ciltte tutunmasını, cilt bariyerini güçlendirerek nem kaybının önlenmesini sağlamaktadır. Nemlendirici krem kullanımı; nem dengesini korumakta, cilde parlak ve sağlıklı bir görünüm kazandırmaktadır.


 
Etiketler: yuz-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR