Altın Oran Kaş Alımı Nedir?

altın oran kaş alımı

Altın Oran Kaş Alımı Nedir?

Altın oran kaş alımı; kişinin göz aralığı, burun kanadı genişliği, alın yapısı ve göz kapağı boyutunun ölçülerek ideal kaş yapısının belirlenmesini ifade etmektedir. Estetik cerrahi operasyonlarında olduğu gibi altın oran kaş tasarımında da tüm yüz organları ve organların ölçümleri temel alınmaktadır.

Altın oran kaş tasarımı, kişinin yüz hatlarına göre belirlenen ve özel olarak yürütülen bir süreçtir. Leonardo Da Vinci’den gelen altın oran ifadesi, güzellik uygulamalarında da kendini göstermekte ve bu ifade genel yüz uyumunun güzelliği üzerinde durmaktadır.

Kaşlar, genel yüz simasının tüm güzelliğini ortaya çıkarabilecek yegâne yüz unsurudur. Bakışların etkileyicilik ve anlam kazanması, kaş yapısının niteliğine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Altın oran kaş alımı ile kişiler, kendi yüz tiplerine en uygun kaş alma yöntemini keşfedebilmektedir.

Altın Oran Kaş Alımı Nasıl Uygulanır?

Altın oran kaş alımı yaptıranlar, genel yüz ifadeleri üzerinde yaşanan olumlu değişimi kısa sürede fark edebilmektedirler. Altın oran niceliğinin kusursuzluğu, kaş yapısının gözlerin üzerine mükemmel bir şekilde oturmasına olanak tanımaktadır. Matematik biliminin güzellik sektörüyle buluşmasını anlamına gelen altın oran kaş alım, kişilerin kusursuz bir yüz dizaynına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Altın oran kaş alımı, bu konuda ihtisas yapmış uzman kişiler tarafından uygulanmaktadır. Güzellik uzmanları, tüm yüzü belirli açılardan ölçerek ideal kaş yapısının bir taslağını çıkarmaktadır. Bu işlem sonrasında, ideal kaş taslağı mevcut kaş tüylerinin üzerine yerleştirilmekte ve fazlalık/eksiklik tespiti yapılmaktadır. Tespit neticesinde ise uygun alım veya doldurma işlemleri yapılmaktadır.

İdeal kaş, burun kanadının bittiği hızdan başlamalıdır. İdeal kaşın kavisi ise göz bebeği yuvarlağının en dış yüzeyi üzerinde olmalıdır. Kaşın bittiği yer ise burun kanadının bittiği yerden şakak yönüne doğru sonlanmalıdır. Uygun ölçüm araçlarıyla belirlenen bu noktalar, kişilerin altın oran kaş yapısının daha net görülmesine olanak tanımaktadır.

Altın Oran Kaş Şekillendirme Teknikleri Nelerdir?

Altın oran belirleme teknikleriyle tasarlanan ideal kaş, şekillendirme teknikleriyle en mükemmel hale getirilmektedir. Altın oran kaş taslağının dışında kalan tüyler alınmakta ve boşluk kalan yerler çeşitli yöntemlerle doldurulmaktadır. Böylece, özellikle kaş dökülmesi problemi yaşayan kişilerin; yüz tiplerine en iyi şekilde uyum sağlayan kaş yapısına sahip olması mümkün hale gelmektedir. Altın oran kaş şekillendirme teknikleri şunlardır:

  1. Kalıcı Kaş Makyajı

Altın oran ölçümü ile taslağı çıkarılan kaş, çeşitli tekniklerle somut hale getirilmektedir. Altın oran dışında kalan kaş tüylerinin alınmasından sonra boşluk kalan yerlerin çeşitli yöntemlerle doldurulması gerekmektedir. Kalıcı kaş makyajı, doğal pigmentlerin kaş bölgesindeki boşluklara enjekte edilmesi anlamına gelmektedir.

Kalıcı kaş makyajı ile elde edilen dolgun kaş görünümü, uzun bir süre yüz bünyesinde kalmakta ve kişilerin ekstra kaş boyama işlemlerine ihtiyacı kalmamaktadır. Kalıcı boya ürünleriyle yapılan kaş çizimi, kişilerin yüz tiplerine uyum sağlayacak en mükemmel kaşa kısa bir sürede sahip olmasına olanak tanımaktadır.

  1. Microblading ve Micropigment Tekniği

Microblading ve Micropigment, kaş diplerinin mikro iğneler yardımıyla doldurulması anlamına gelmektedir. Kaş diplerine açılan minik kesikler, uygulanan işlemin doğal bir görünüm sunmasına olanak tanımaktadır. Gerçek kaş tüyü gibi görünen ancak aslında birer çizik olan pigment ürünleri; kişilerin yüz tipine en uygun olan kaş yapısına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Kaş Pudralama Tekniği

Kaş pudralama tekniği, altın oran kaş alımı sürecinde en çok tercih edilen işlemler arasında yer almaktadır. Kaş diplerinin minik iğneler yardımıyla gölgelendirmesi, kaş pudralama tekniğinin ana çerçevesini oluşturmaktadır. Kaş pudralama ile kaş yapısına doğal bir efekt gerilmekte ve kişilerin hayal ettikleri dolgun ve gür kaşlara sahip olması sağlanmaktadır.

Altın oran kaş alımı sonrası, pudralama tekniği ile kaş boşluklarının doldurulması; kalıcı özellik göstermesi nedeniyle oldukça fazla rağbet görmektedir. Doğal içerikli boyalarla yapılan kaş pudralama, kişilerin uzun vadede gür ve dolgun bir kaş yapısına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

  1. Doldurma Tekniği

Günümüz koşullarında demode kabul edilen doldurma tekniği, kaş bölgesindeki boşlukların geçici makyaj ürünleriyle doldurulması anlamına gelmektedir. Altın oran kaş alımı yapıldıktan sonra kişi, doldurma tekniği ile kendi kendine dâhi işlem yapabilmektedir. Piyasada bulunan kaş kalemleri ve farlar, doldurma tekniğine hizmet eden ürünler olarak sıralanmaktadır.

  1. Üç Boyutlu Kıl Tekniği

Gelişmiş boya türleriyle, kaş boşluklarına gerçekçi kıl çizimi yapmak; üç boyutlu kıl tekniği olarak adlandırılmaktadır. Kalıcı boyalar ile uygulanan bu teknik, kişilerin kaş alma sonrası sıkça başvurduğu teknikler arasında yer almaktadır. Tamamen doğal bir görünüm sunan ve gerçeğinden ayırt edilemeyen üç boyutlu kıllar, kişilerin uzun vadede gür ve dolgun kaşlara sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Altın Oran Kaş Alımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Altın oran kaş tasarımı, uzman nitelikli kişiler tarafından yapılması gereken bir işlemdir. Bu alanda yetkisi olmayan ve güven duygusu vermeyen kişilerden hizmet almak, mevcut durumun çok daha kötü bir boyuta taşınmasına neden olmaktadır. Bu nedenle, altın oran kaş alımı konusunda; dürüstlük ve kalite çerçevesine hizmet veren kişi ve kurumların tercih edilmesi önem arz etmektedir

Altın oran kaş şekillendirme işlemi en fazla 20 dakika içerisinde sonlanmaktadır. Uygun ölçümlerin yapılmasından sonra en mükemmel şekilde tasarlanan kaşlar, kişilerin özgüven kazanmasına yardımcı olmaktadır. Uzman bilgisi ve doğru uygulama ile tamamlanan altın oran kaş alımı, herhangi bir ek sürece ihtiyaç duymaksızın kalıcı bir şekilde kullanılmaktadır.


 
Etiketler: altin-oran-kas-alimi-nedir
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR