Sağlıklı Cilt Görünümü İçin Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sağlıklı Cilt Görünümü

Sağlıklı, ışıl ışıl ve parlak bir cilde sahip olmak şüphesiz ki her kadının hayalidir. Ancak zararlı güneş ışınları, toz, kir, çevresel etmenler ve yanlış cilt bakım ürünleri kullanmak; cilt sağlığına zarar vermekte ve sağlıksız bir cilt görünümü oluşmasına neden olmaktadır.

Cildin sağlıklı bir görünüme kavuşması için cilt sağlığını içten ve dıştan desteklemek ve birtakım yaşam tarzı değişiklikleri yapmak gerekmektedir.

İşte parlak ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat etmeniz gerekenler!

Dört Mevsim Boyunca Güneş Kremi Kullanın

Zararlı güneş ışınları bulutların arasından geçerek cildinize ulaşabilmekte ve istenmeyen leke görünüme neden olabilmektedir. Bunun için mevsimden bağımsız olarak her gün güneş koruyu krem kullanmanız gerekmektedir.

Güneş kremleri; cildi zararlı ışınlardan korumakta, yaşlanma sürecini geciktirmekte, kırışıklık oluşumunu azaltmakta ve cildin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır.

Cildinizi Düzenli Olarak Nemlendirin

Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü için cildin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekmektedir. Cilt tipinize uygun su veya yağ bazlı nemlendirici kremler ve serumlarla cildinizin sağlıklı ve canlı bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici, yüz ve vücut bölgesinde kullanılmaktadır. Doğal içeriği ve yoğun nem etkisi sayesinde cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmakta; içerisinde bulunan hyaluronik asit sayesinde ise yaşlanma belirtilerinin azalmasını sağlayarak pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmenize yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakımı Esnasında Ilık Su Kullanın

Cilt bakımı esnasında kullanılan ürünler kadar su da büyük önem teşkil etmektedir. Çok sıcak ve çok soğuk su, cilt bariyerine zarar verebilmektedir.  Sıcak su cilt tahrişine zemin hazırlayabilirken soğuk su cildin derinlemesine temizlenmesini engelleyebilmektedir. Bundan dolayı cilt temizliği esnasında ılık su kullanmaya dikkat edilmelidir.

Yüz Maskeleri Kullanmayı İhmal Etmeyin

Cildinizin parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşması için hyaluronik ait, sodyum hyaluronat ve E vitamini gibi nemlendirici özelliğe sahip bileşenler bulunduran yüz bakım maskelerini cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Cilt Bariyerini Güçlendirin

Cilt bariyerini güçlendirmek; pul pul dökülmelerin ve kaşıntının önüne geçmenizi sağlayacaktır. Aşırı temizleme, yetersiz nemlendirme ve çevresel faktörler nedeniyle zarar gören cilt bariyerinin desteklenmesi gerekmektedir. 

Cilt bariyerini güçlendirmek için seramidlerle formüle edilmiş nemlendiriciler ve temizleyiciler kullanılması tavsiye edilmektedir.

C Vitamini Takviyesi Alın

Sağlıklı ve parlak bir cilt görünümünü destekleyen en önemli bileşenlerden biri C vitaminidir. C vitamini tüm cilt tiplerinde cilt tonunu eşitlemekte ve cildi aydınlatmaktadır. Dengeli pigmentasyon ve aydınlık bir cilt görünümü için C vitamini içeren serumların cilt bakım rutinine eklenmesi tavsiye edilmektedir.

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Serum; cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmakta ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olmaktadır. Yağlı ciltlerde fazla parlamayı ve sebum üretimini kontrol altına alan C vitamini serum; kuru ciltlerde cilde ihtiyaç duyduğu nemi kazandırmakta ve mat cilt görünümünü ortadan kaldırarak cildin ışıldamasına yardımcı olmaktadır.

Retinoid Desteği Alın

Sağlıklı ve parlak bir cilt görünümüne sahip olarak güneşten ve çevresel etmenlerin neden olduğu hasardan kurtulmak için cilt hücrelerinin yenilenme döngüsünü hızlandıran ve cilde canlılık katan retinoid kullanılması tavsiye edilmektedir. A vitamini takviyeleri kullanabilir ve hem cilt bakım rutinine hem de beslenme düzeninize A vitamini takviyesi ekleyebilirsiniz.

Peeling Yapın

Peeling; cildi ölü hücrelerden arındırmakta, siyah nokta oluşumunu engellemekte ve daha pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olmaktadır. Peeling haftada 1 veya 2 kez yapılmalıdır. Daha sık yapılması; cildin, tahriş olmasına ve cilt bariyerinin dengesinin bozulmasına neden olmaktadır.

Maruderm Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, AHA ve BHA içeriği ile karşımıza çıkmaktadır. AHA asitleri cilde peeling yaparak ölü deriyi ciltten uzaklaştırmakta ve cildin daha aydınlık bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. BHA asitleri ise tıkanmış gözenekleri arındırmakta ve akne, siyah nokta, sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakım Ürünlerini Duştan Sonra Uygulayın

Kullanılan cilt bakım ürünlerinin kalitesi kadar ne zaman kullanıldıkları da büyük önem taşımaktadır. Duş sonrasında gözenekler açık olduğundan cilt yüksek oranda nemi hapsetmeye hazır durumdadır. Bundan dolayı uzmanlar, banyo sonrasında cilt bakım rutininin uygulanmasını tavsiye etmektedirler.

Kolajen Takviyesi Alın

Cilt yapısının temel proteini olan kolajen, yaşlandıkça azalmaktadır. Kolajenin azalması cildin elastikiyetini kaybetmesine ve canlılığını yitirmesine neden olmaktadır. 

Kapsül veya toz formda bulunan kolajen takviyeleri; cilt, saç ve tırnak sağlığını iyileştirmeye yardımcı olacak temel amino asitleri içermektedir. Bu nedenle günlük rutinde kolajen alınması ve kolajen içerikli bakım ürünleri kullanılması tavsiye edilmektedir.

Maruderm Kolajen ve Hyaluronik Asit Anti- Age Cilt Bakım Serumu; içerisinde bulunan zengin bileşenleri sayesinde cildi nemlendirmekte ve kırışıklık ve ince çizgi görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli kullanımda cilde yumuşak, pürüzsüz ve, ışıltılı bir görünüm kazandırmaktadır.

Uyku Düzenine Dikkat Edin

Her gün aynı saatler arasında uyumak ve gece uykusu almak hem cilt hem de vücut sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Düzensiz ve yetersiz uyku; cilde zarar vermekte ve yaşlanma belirtilerinin artmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı uzmanlar en az 7 saatlik gece uykusu alarak cilt sağlığının desteklenmesini tavsiye etmektedirler. 


 
Etiketler: saglikli-cilt-gorunumu
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR