Cilt Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalı?

cilt bakımı

Cilt bakımı, hemen hemen her yaştan kişinin önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Piyasada bulunan cilt bakım ürünleri, kişilerin cilt problemlerini özel olarak ele almakta ve bu cilt problemlerinin kademeli olarak azalmasına yarımcı olmaktadır.

Maruderm, doğal ürünleri güzellik sektörüyle buluşturma hedefiyle çıktığı bu yolda; her geçen gün daha fazla kişiye ulaşarak pazar hacmini sürekli genişletmektedir. Doğanın mucizelerinin bakım ürünlerine eklenmesi, çeşitli cilt problemlerine çözüm bulma sürecine yardımcı olmaktadır.

Maruderm cilt bakım ürünleri, en kaliteli içeriklerle üretilmekte ve en uygun fiyatlarla müşterilerinin hizmetine sunulmaktadır. Her cilt tipine ayrı olarak tasarlanan Maruderm ürünleri, müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak amacıyla piyasaya sürülmektedir.

Cilt Bakımı Nedir?

Cilt bakımı, yüz bölgesinin ve tüm vücudun çeşitli bakım ürünleriyle düzenli olarak beslenmesi anlamına gelmektedir. İnsan organizmasını, dış etkenlere karşı koruyan cilt yüzeyi; hassas yapısı nedeniyle rüzgâr ve güneş gibi faktörlerden olumsuz anlamda etkilenmektedir. Cilt bakım ürünleri, düzenli olarak kullanıldığında cilt dokularının dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Cilt bakımı ürünü kullanımının cilt hastalıklarını azaltma etkisi olsa da; kronikleşen ve kişilere büyük ölçüde sıkıntı veren cilt hastalıklarının dermatoloji uzmanları tarafından tedavi edilmesi gerekmektedir. Cilt hastalıklarına bireysel olarak çözüm bulmaya çalışmak, hastalığın daha da ciddi bir boyuta geçmesine neden olabilmektedir.

Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Cilt bakımı, kişilerin kendi yaşam standartlarına göre planladığı bir süreçtir. Günlük veya haftalık olarak uygulanabilen cilt bakımı rutini, kişilerin cilt yüzeylerinin en iyi şekilde beslenmesine yardımcı olmaktadır. Beslenen ve güçlenen cilt yapıları, dış etkenlerin olumsuz faaliyetlerine karşı direnç kazanmaktadır.

Cilt bakımı yapanlar, cilt yüzeylerinin çok daha sağlıklı ve canlı göründüğünü söylemektedir. Cildin çeşitli ürünlerle düzenli olarak temizlenmesi ve arındırılması, cilt bakım rutinlerinin bir parçası olarak gösterilmektedir. Birçok adımdan oluşan cilt bakım rutini, kişilerin daha genç ve güzel görünmesine yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakımı Aşamaları

Cilt bakımı aşamaları, kişilerin ihtiyaç duyduğu sıklıkta düzenli olarak uygulanmaktadır. Bu aşamaları kişiler, evlerinde veya güzellik merkezlerinde kullanabilmektedir. Cilt bakım aşamalarının sırasının doğru şekilde ilerlemesi, cilt yüzeyinin bakım ürünlerinden daha az hasar almasına olanak tanımaktadır. Cilt bakım aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Temizleyici Jel Kullanımı

Gün boyu kirlenen ve gözenek yapıları dolan cilt, gün sonunda güzel bir temizliğe ihtiyaç duymaktadır. Temizleyici jel ürünleri, cildin makyaj ve fazla yağ gibi faktörlerden temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Temizleyici jel seçiminin cilt tipine uygun olarak yapılması, yanlış ürün kullanımı nedeniyle ortaya çıkan cilt problemlerinin önüne geçilmesi adına önem arz etmektedir.

Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, gün boyu kirlenen cilt yüzeyinin en iyi şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Yağlı ve karma cilt yapısına sahip olan kişiler için özel olarak üretilen bu ürün, içerdiği besleyici asitler sayesinde cilt bariyerinin güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

  1. Tonik Uygulaması İle Derinlemesine Temizlik

Tonik uygulaması, cilt yüzeyinin derinlerinde kalan makyaj kalıntılarının arınmasına yardımcı olmaktadır. Gözenek içlerine gizlenen makyaj kalıntıları ve ölü deriler, zamanla iltihaplanma yapmakta ve sivilce oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu durumun önlenmesi için tonik uygulamasının düzenli hale getirilmesi gerekmektedir.

Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik, cilt gözeneklerinin derinlemesine temizlenmesine olanak tanımaktadır. Gözenek diplerinde kalan kir ve makyaj kalıntılarının yok edilmesine yardımcı olarak, gözeneklerin daha sıkı görünmesini ve daha az kir tutunmasını mümkün hale getirmektedir.

  1. Peeling Maske İle Ölü Deri Temizliği

Peeling uygulaması, cilt yüzeyindeki ölü derilerinin soyulup gitmesine olanak tanımaktadır. Peeling uygulaması sonrası yenilenen cilt yüzeyi, çok daha temiz ve çok daha canlı görünmektedir. Besleyici özelliği bulunan peeling maskeleri, cilt yüzeyinin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Maruderm AHA – BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, kullanıcılarının en iyi peeling deneyimini doğal ürünlerle yaşamasına olanak tanımaktadır. İçeriğindeki AHA ve BHA asitleri, cilt yüzeyinin cansız hücrelerden en iyi şekilde arınmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda, cilt dokularının taze ve canlı kalmasına olanak tanımaktadır.

  1. Cilt Bakım Serumu Kullanımı

Cilt bakım serumları, cilt bakım kremlerine nazaran çok daha yoğun bir kıvamda üretilmektedir. Yoğunluk düzeyi fazla olan cilt bakım serumları, cilt dokularının daha hızlı bir şekilde beslenmesine olanak tanımaktadır. Kişiler, onlarca farklı çeşit cilt bakım serumu arasından ciltlerinin ihtiyaçlarına en fazla uyum sağlayacak ürünü kolaylıkla seçebilmektedir.

Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, içerdiği yoğun C vitamini desteği sayesinde cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Ürün içerisindeki kolajen desteği sağlayan Peptid molekülleri, cilt kırışıklarının en aza indirilmesini sağlarken; aydınlatıcı etki gösteren içeriği sayesinde cildin daha beyaz görünmesine olanak tanımaktadır.

  1. Nemlendirici Krem Uygulamak

Nemlendirici krem, cilt bakım aşamaları nedeniyle yorulan cildin dinlenmesi ve doğal olarak beslenmesi için son derece önem arz etmektedir. Cilt bakım aşamalarının sonunda, cilt yüzeyinin iyi bir nemlendiriciyle nemlendirilmesi gerekmektedir. Kişiler, cilt tiplerine uyum sağlayacak nemlendiriciyi; kendi cilt tiplerini analiz ederek seçmektedir.
Etiketler: cilt-bakiminda-hangi-urunler-kullanilmali
Aralık 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR