Kadınlar Cilt Bakımlarında Nelere Dikkat Etmeli?

Cilt bakımı

Dolgun ve canlı saçlara, mükemmel tırnaklara, ışıl ışıl parlayan bir cilde sahip olmak her kadının hayalidir. Ancak güzelliğin birer parçası olan bu unsurlar dış etmenlerin çok fazla etkisi altında kalmaktadır. Güneş ışınları, hava kirliliği, beslenme tarzı tüm bu güzellik unsurlarını olumsuz yönde etkilemektedir. İşte tam da burada cilt bakımı devreye girmekte ve cildin ihtiyaçlarını karşılamaktadır.

Cilt bakımı doğru ve düzenli bir şekilde yapılmazsa faydadan çok zarar vermektedir. Yanlış cilt bakımı, cildin matlaşmasına, kurumasına, leke oluşumuna ve hızlı bir şekilde yıpranıp yaşlanmasına kadar pek çok sıkıntıya sebebiyet verebilmektedir. Tüm bu sorunların önüne geçmek için cilt bakımı yapılırken uygulanan işlemlere dikkat edilmelidir.

Cilt Bakımı Nedir?

Kişinin cilt tipine ve cildinin ihtiyaçlarına yönelik olarak uyguladığı işlemlere cilt bakımı denilmektedir. Cilt bakımı, ciltte oluşabilecek kırışıklık, leke, akne, kuruluk, ton eşitsizliği gibi pek çok sıkıntıyı gidermek için uygulanan işlemlerin tamamını kapsamaktadır. Cilt bakımı ile hem estetik olarak güzel bir görünüm elde edilmekte hem de cilt sağlığı korunmaktadır.

Cilt Bakımı Neleri Kapsar?

Cilt bakımının pek çok adımı vardır. İlk olarak çift aşamalı temizlik yapılmaktadır. Yağ bazlı bir temizleyici ile cilt makyajdan arınmakta sonrasında kullanılan temizleme jeli ile de biriken kirler ciltten atılmaktadır. Maruderm yağ bazlı temizleyici ile makyajdan arınmak sonrasında farklı cilt tiplerine göre özel olarak hazırlanan maruderm yüz yıkama jelleri ile cilt temizliğini tamamlamak kirlerden arınmış ve nefes alabilen bir cilde kavuşmaya yardımcı olmaktadır.

İkinci adım toniktir. Tonik, ciltte kalan bir kir varsa onu temizlemekte ve kendinden sonra kullanılacak olan ürünlere cildi hazırlamaktadır. Marudermin çeşitli tonikleri, kirlerden tamamen arınıp rahatlamış bir cilde sahip olmaya ve çeşitli cilt kusurlarıyla savaşmaya yardımcı olmaktadır.

Sonrasında cildin ihtiyacına göre peeling ya da maske uygulamaları yapılabilmektedir. Bu işlemden sonra yine cildin ihtiyacına yönelik göz çevresi ve tüm cilt için çeşitli serumlar kullanılmaktadır. Vitamin, mineral ya da asit içerikli bu serumlar pek çok cilt sıkıntısıyla savaşmaktadır. Maruderm serumları pek çok cilt problemiyle birden savaşmaya yardımcı olmaktadır.

Bu işlemlerden sonra en önemli adımlardan biri de nemlendirmedir. Nem, cildin en çok ihtiyaç duyduğu etmendir. Canlı, parlak, sağlıklı ve genç görünen bir cilt için nemlendirme şarttır. Maruderm hyalüronik asit nemlendirici yüz ve vücut kremi cildinizin nem ihtiyacını karşılamaya katkı sağlamaktadır.

Cilt Bakımı Yapmanın Faydaları Nelerdir?

Cilt bakımı yapmak ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirebilmek adına düzenli olarak cilt bakımı yapılmalıdır. Cilt bakımı yapmanın faydaları şunlardır:

  1. Cilt bakımı yapmak, cildin derinlemesine temizlenmesini,
  2. Parlak ve canlı bir görünüm elde etmeyi,
  3. Ciltteki lekelerin giderilmesini ve yeni lekelerin oluşumunun önlenmesini,
  4. Yaşlılık belirtilerinin azaltılmasını,
  5. Sağlıklı bir cilde sahip olmayı sağlamaktadır.

Cilt Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cilt bakımı yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken husus cilt tipine uygun ürünler tercih etmektir. Bunu sağlayabilmek için ilk olarak cilt analizi yapılmalıdır. Ne tür bir cilde sahip olunduğu ve cildin eksiklikleri tespit edildikten sonra ona uygun cilt bakım malzemeleri alınması ve cilt bakımının yapılması doğru bir bakım için en önemli adımdır. Cilt bakım ürünleri cilt yapısına ve yaşa uygun olarak seçilmelidir.

Cilt bakımında önem arz eden bir diğer konu ise beslenme ve uyku düzenidir. Uyku saatlerinin düzenli olması ve doğru beslenme alışkanlığı sağlıklı cildin ilk koşuludur. Cildin kendini düzenli olarak yenilemesi ve sağlıklı kalması için ihtiyaç duyduğu vitaminler ve hormonlar vardır. Bunlar uyku esnasında ya da beslenme yoluyla sağlanmaktadır. Ayrıca uyku esnasında vücudun dinlendiği gibi ciltte dinlenmektedir.

Cilt bakımı bilinçsizce yapıldığında faydadan çok zarar vermektedir. Bu zararlar arasında yağlanma ve akne oluşumu, leke oluşumu, erken yaşlanma ve kuruluk gibi pek çok sorun vardır. Bu nedenle tüm bu sorunlardan uzak kalmak için cilt analizini iyi yapmak ve cilt bakımı konusunda bir uzman yardımına başvurmak fayda sağlamaktadır.

Cilt Bakımında Yapılan Yanlışlar Nelerdir?

Cilt bakımı yaparken uygulanan yanlış ve eksik işlemler cilde zarar vermektedir. Cilt sağlığını tehlikeye atan ve cilde zarar veren bakım hataları neler olabilir? Cilt bakımında yapılan hatalar şunlardır:

  1. Makyajla uyumak: makyajı çıkarmadan uyumak yapılan en büyük hatalardan biridir. Makyaj yapılmamış olsa bile cildi temizleyip öyle uyumak gerekmektedir. Gün içerisinde ciltte biriken yağ ve kir temizlenmezse cilt hava almamakta ve gözenekler tıkanmaktadır. Bu durum sivilce ve siyah nokta oluşumuna ve gözeneklerin genişlemesine sebep olmaktadır.
  2. Tanecikli ve sert peeling yapmak: pürüzsüz bir cilt için peeling yapmak gerekmektedir. Ancak uygulanan sert ve tanecikli peeling cildi tahriş edebilmekte, cildi çizebilmekte ve cilt bariyerine zarar verebilmektedir. Bu da başka cilt problemlerine yol açmaktadır.
  3. Güneş kremi kullanmamak: güneş kremi kullanmamak ya da sadece yaz aylarında kullanmak yapılan büyük yanlışlardan bir diğeridir. Güneşin ışınları yaz kış her zaman etkilidir. Her zaman ve her yerde güneş kremi kullanmak genç bir cilt için vazgeçilmezdir.
  4. Cilt tipine uygun ürünler kullanmamak: cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak ciltte yeni sorunların oluşmasına yol açmaktadır.
  5. Ürünleri yanlış sıralamayla kullanmak,
  6. Boyun ve dekolte kısmına ürün uygulamamak.
Etiketler: cilt-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR