500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cildinizin Taze Ve Nemli Olması İçin İzlemeniz Gereken 5 Yol Haritası

taze cilt

Güzel ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın en önemli noktası cilt bakımıdır. Özellikle kış aylarında daha fazla kuruyan ve bakım isteyen cilt, doğru ve düzenli bakım yapıldığında taze ve parlak bir görünüme kavuşur. Bunun için doğru adımları izleyerek, cilt için gerekli olan vitaminler sağlanmalıdır. Cildi ölü hücrelerden arındırmak nemli ve taze bir cilt için ilk adımdır. En iyi cilt bakım ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

1- Günlük Cilt Temizliği 

Cilt temizliği, cildin ölü hücrelerden arınarak nefes almasını sağlar. Bu nedenle cildin temizliği ihmal edilmemelidir. Sabah ve gece olmak üzere günlük en az 2 defa cilt temizliği yapılmalıdır. Uyku esnasında tüm gece boyunca yüzde yağ tabakası birikir. Cildi kuru olanların sabahları yüz temizleyici köpük ya da kremler kullanarak yüzlerini yıkaması gerekiyor. Cildi yağlı ya da karma olan kişiler ise, cilt temizliği için yüz temizleme jellerini tercih edebilirler. Tıkalı gözenekleri temizlenen cildiniz kirlerden arınmış bir biçimde ışıl ışıl parlayacaktır. Aynı şekilde gün içinde cildimiz kir ve toza maruz kaldığı için bu bakım rutininin akşam saatlerinde de uygulanması önemlidir. Jel ve yüz temizleme kremlerini, cilde bastırmadan, hafifçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu şekilde cildiniz de zarar görmeyecektir. Yüz temizleme köpük ve jellerinin yanı sıra peeling jellerden de faydalanabilirsiniz. Ayrıca, yüzde makyaj varsa yatmadan önce mutlaka çıkarılmalıdır. Makyaj ile uyumak ciltte akne, sivilce, siyah nokta gibi istenmeyen sorunlara sebep olacaktır. Cilt için oldukça zararlıdır. Makyaj temizliği için ön adım olarak cilt temizleme mendillerinden faydalanabilirsiniz.

2- Nemlendirici Kullanmak

Özellikle kuru ciltlerin nemlendirilmesine katkıda bulunan nemlendiriciler, aynı zamanda cildi zararlı dış etkilere karşı da korur. Dökülme, pullanma, kuruluğa bağlı çatlama gibi etkenlerin ortadan kaldırılarak cildin nem ihtiyacının büyük oranda karşılanmasını sağlar. Sadece kuru ciltlerin değil, yağlı ve karma tüm cilt tipleri nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Önemli nokta, nemlendirici türünün cilt tipine göre doğru bir biçimde seçilmesidir. Cildi yağlı olanlar su bazlı nemlendiricileri seçebilirler. Nemlendirici kremleri cilt temizliğinden sonra kullanabilirsiniz. Losyonlar ya da hyalüronik asit bakımından zengin serumlar da nemlendirici olarak kullanılabilir. Gündüz losyon, geceleri ise gece kremleri kullanabilirsiniz. Aynı şekilde, dudak bakımı için de nemlendiriciler bulunmaktadır. Çatlamış dudaklar için kullanacağınız dudak nemlendiricileri, hassas dudakları en iyi şekilde koruyacaktır. Cilt bakımı ve nemlendirme işlemi sadece yüz için olmamalıdır. Taze bir cilt için nemlendirici kremleri tipine göre; el, ayak ve gözaltı çevresine de mutlaka uygulamanız gerekir. Ayakları nemlendirmek aynı zamanda günün yorgunluğunu da üzerinizden alacaktır. 

3- Su ve Lifli Besin Tüketimi

Cildi doğal yollarla nemlendirmek için bol bol su tüketilmelidir. Su içmek cilt sağlığı, parlaklığı, tazeliği ve güzelliği için oldukça önemlidir. Aynı şekilde kuruluk ve çatlak gibi problemleri de giderir. Günde en az 5-8 bardak su içmek ve kafein tüketimini azaltmak cilt kuruluğunu ortadan kaldırmanın en doğal yoludur. Kereviz sapı, hindistan cevizi, avokado, yulaf ezmesi, somon balığı, havuç, zeytinyağı, kuruyemiş, yeşil yapraklı sebzeler, yeşil çay, yumurta, domates ve turunçgiller cildi korur ve gençleştirir. Özellikle kereviz sapı içeriğindeki su oranı ile cildin her daim nemli kalmasını sağlar. Bu nedenle bu besinlerin bol bol tüketiminde fayda vardır. 

4- Uyku Düzeni

Cilt sağlığı açısından günde en az 8 saat uyumak önemlidir. Uyku esnasında, vücut hücreleri yenileniyor. Bu nedenle düzensiz uyku, vücut hücrelerinde serbest oksijen radikalleri birikimine sebep oluyor. Bu oksijen radikalleri, yenilenme mekanizmasını bozduğu için ciltte akne, sivilce, kırışıklık gibi olumsuz etkilerin oluşumuna sebebiyet veriyor. Cildin taze kalması için uykunun önemi de büyük. Uyurken yüz üstü yerine sırt üstü yatmaya özen gösterirseniz, sabahları yorgun ve şişkin bir yüz ile uyanmak zorunda da kalmazsınız. Bu pozisyon, kan dolaşımını engellediği için kırışıklıkları artırır, cildin nemi azalır ve hızlı yaşlanma etkilerinin görülmesine neden olur. Bunun için sırt üstü uyuyarak gece boyunca cildinizin nemini koruyabilirsiniz. Ayrıca uyuyacağınız ortamın havasının da temiz olması gerekir. Çok soğuk ya da çok sıcak havası olan ortamda uyumanız cilt sağlığı için oldukça sakıncalıdır.

5- Uyku Maskeleri

Cildi gece boyu ölü hücrelerden, yağ ve kir atıklarından temizlemek istiyorsanız uyku maskelerini tercih edebilirsiniz. Böylece cilt gece boyu nemini koruyacak ve parlak bir cilt görünümü ortaya çıkacaktır. Özellikle cilt bakımı için vakti olmayan kişiler bu maskeleri kullanabilirler. Cilde ipeksi ve doğal bir görünüm katan kil maskesi, peeling etkisi olan ballı ve meyveli maskeler, yumuşak bir cilde sahip olmak için kömür ve salatalıklı uyku maskelerinden faydalanabilirsiniz. Sabah yapmanız gereken tek şey, maskeyi çıkarıp yüzü soğuk su ile yıkamak olacaktır. 
Cildinizin bakımını yapmak için ürünlerimizden faydalanabilirsiniz. İçeriğindeki vitaminler sayesinde etkili ve kaliteli ürünlerimiz ile cildinizin bakımını gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Böylece cildinizin nem ihtiyacını sağlay
Etiketler: taze cilt
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR