Tıkanmış Gözenekler Nasıl Açılır?

Tıkanmış gözenek

Tıkanmış gözenek; cilt yüzeyindeki kıl gözeneklerinin, kir ve ölü deri ile dolması durumunu ifade etmektedir. Tıkanmış gözenekler nedeniyle oluşan kirli görüntü, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Tıkanmış gözeneklerin açılması ve temizlenmesi; cilt problemlerinin önlenmesi ve cildin pürüzsüz bir görünüm kazanması için önem arz etmektedir.

Tıkanmış gözenekler, çeşitli bakım ürünleri ile açılabilmektedir. Düzenli olarak temizleyici bakım ürünü kullanmak, gözeneklerin tıkanmasına ve cilt yüzeyinin kirli görünmesine engel olmaktadır. Piyasada bulunan bakım ürünleri, cilt temizleyici özellikleri sayesinde kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmaktadır.

Maruderm gözenek sıkılaştırıcı ve siyah nokta karşıtı tonik, tıkanan gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm’in gözenek sıkılaştırıcı ürünleri; doğal ürünlerden alınan ilhamla hazırlanmakta ve müşterilerinin cilt sağlığını korumayı hedeflemektedir. Maruderm ürünleri hakkında daha fazla bilgi almak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Tıkanmış Gözenek Nedir?

Tıkanmış gözenekler, cilt yüzeyindeki gözenekli yapının çeşitli etkenlerle dolması olarak tanımlanmaktadır. Tıkanmış gözenek, siyah nokta veya sivilce oluşumuna zemin hazırlayan bir cilt problemi olarak tanımlanmaktadır. Gözeneklerin tıkanması sonucu siyah renkli delik oluşumu görülmektedir. Bu kötü görüntü, cilt yüzeyinin kusurlu görünmesine neden olmaktadır.

Tıkanmış Gözenek Sivilceye Neden Olur Mu?

Yağlı ciltlerde görülen gözenek tıkanması, sivilce oluşumuna neden olan etkenler arasında yer almaktadır. Uzun süre tıkalı bir şekilde kalan gözenekler; zamanla iltihaplanmakta ve derin sivilcelere dönüşmektedir. Tıkanan gözeneklerin biran önce açılması ve temizlenmesi, sivilce oluşumunun önüne geçilmesi açısından önem arz etmektedir.

Tıkanan gözeneklerin sivilce oluşumuna sebebiyet vermemesi için gözenek sıkılaştırıcı bakım ürünlerinden yararlanmak gerekmektedir. Maruderm gözenek sıkılaştırıcı peptid bakım serumu, gözeneklerin hızlı bir şekilde temizlenmesine ve bir daha tekrar etmemesine yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki doğal bileşenler sayesinde uzun vadede sivilce oluşumunu engellemektedir.

Tıkanan Gözenekler Beslenme Alışkanlıkları ile İlişkili Midir?

Gözenek tıkanması sorununun beslenme alışkanlıkları ile yakından ilişkisi bulunmaktadır. Aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek, cilt yüzeyindeki sebum üretimini arttırmakta ve gözeneklerin tıkanmasına sebebiyet vermektedir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak, cilt problemlerinin giderilmesinin en önemli şartlarından biri olarak nitelendirilmektedir.

Yeterli düzeyde su içmemek de gözeneklerin tıkanmasına neden olabilmektedir. Su tüketiminin gereken düzeyde olmaması, cilt dokularının kendini onarmasına engel olmaktadır. Bu nedenle gittikçe açılan gözenekler, kir ve ölü derilerle dolarak tıkanmaktadır. Cilt problemlerinin minimuma indirilmesi için günlük en az iki litre kadar su içilmesi gerekmektedir.

Gözenek Tıkanmasının Nedenleri Nelerdir?

Gözenek tıkanmasının kişiden kişiye göre değişen pek çok nedeni bulunmaktadır. Herhangi bir nedenden dolayı açılan gözenekler, cilt yüzeyindeki yağ ve kir ile dolmakta ve bu nedenle sivilce oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Gözenek tıkanmasının minimuma indirilmesi için cilt yüzeyinin düzenli bir şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Gözenek tıkanmasının yaygın nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Hormonsal dengesizlikler.
  2. Yağlı bir cilt yapısı.
  3. Az su içmek.
  4. Cilt bakım rutinlerinin düzenli bir şekilde uygulanmaması.
  5. Öz bakım düzeyindeki düşüş.
  6. Aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek.
  7. Stres nedeniyle ortaya çıkan psikolojik rahatsızlıklar.
  8. Diyabet ve hipertansiyon.
  9. Tiroit bozuklukları.
  10. Polikistik over sendromu.
  11. Anormal tüylenme.
  12. Regl düzensizliği.

Tıkanmış Gözenekler Nasıl Açılır?

Tıkanmış gözeneklerin açılması için cilt yüzeyinin yumuşatılması ve cildin temizleyici ürünlerle arındırılması gerekmektedir. Gözenek tıkanıklığını gidermek üzere formüle edilen bakım ürünleri, dermatoloji uzmanları tarafından önerilmektedir. Günlük bakım rutinine eklenen temizleyici jeller, tıkanan gözeneklerin hızlı bir şekilde açılmasını sağlamaktadır.

Tıkanmış gözeneklerin açılması için uygulanan bir diğer bakım ürünü ise Maruderm peeling maske cilt bakım serumu olarak gösterilmektedir. İçeriğindeki AHA ve BHA asitleri sayesinde, cilt yüzeyindeki ölü derileri arındırmakta ve kapanan gözeneklerin açılmasını sağlamaktadır. Peeling maskelerinin cilt bakım rutinine eklenmesi, uzun vadede çözüm için önem arz etmektedir.

Tıkanmış Gözeneklerden Kurtulmanın En Etkili Yolları

Tıkanmış gözeneklerden kurtulmanın en etkili yolları, cilt temizliğinin temel alındığı bakım uygulamalarından faydalanmak olarak gösterilmektedir. Cilt yüzeyinin derinlemesine temizlenmesi, gözeneklerin açılmasına ve ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Tıkanan gözeneklerin temizlenmesini sağlayan cilt bakım uygulamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Peeling Yapmak: Peeling, cilt yüzeyindeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olan bir bakım ürünüdür. Peeling uygulamasının yapıldığı bölge kir ve pislikten tamamen arınmaktadır. Düzenli olarak peeling uygulaması yapmak gözenek sorunlarının yok edilmesine yardımcı olmaktadır. Peeling işlemi cilt yüzeyini yoran bir işlem olması nedeniyle, işlem sonunda cildin nemlendirilmesi gerekmektedir.
  2. Gözenek Temizleyicisi Kullanmak: Gözenek temizleyici bakım ürünler, cilt yüzeyindeki gözeneklerin temizlenmesi için formüle edilmektedir. İçeriğindeki yoğun arındırıcı kimyasallar sayesinde, tıkanan gözeneklerin hızlı bir şekilde açılmasına olanak tanımaktadır. Açılan ve temizlenen gözenekler, sivilce oluşumunun önlenmesi açısından önem arz etmektedir.
  3. Kil Maskesi Uygulamak: Kil, cilt yüzeyini besleyen ve arındıran doğal bir ürün olarak tanımlanmaktadır. Cilt yapısına uygun kil maskesi, cildi gözenek görünümünden kurtarmaktadır. Kil maskesi uygulamasının düzenli hale getirilmesi ile gözenekler büyük ölçüde sıkılaşmaktadır. Sıkılaşan gözenekler, kir ve pislik oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır.
  4. Nemlendirici Kullanmak: Cildi günlük olarak yeter düzeyde nemlendirmek, gözenek oluşumunun önüne geçebilmektedir. Cildin nem dengesinin bozulması, cilt kuruluğu problemlerinin temel nedeni olarak gösterilmektedir. Cilt kuruluğu ve bu nedenle oluşan tahriş, gözenek oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Maruderm nemlendirici yüz ve vücut bakım kremi, cildin nem dengesinin yeninden kazanılmasını sağlayarak; gözenek sıkılaştırıcı etki göstermektedir.
Etiketler: tikanmis-gozenek
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR