Doğru Cilt Bakımı ile Cildinizi Güzelleştirme

dogru cilt bakımı

Pürüzsüz bir cilt ve çekici görünüm, doğru ürünlerle yapılan cilt bakım rutinleri ile elde edilmektedir. Doğru cilt bakımı, kişilerin daha sağlıklı ve genç görünmesine yardımcı olmakta ve özgüven geliştirici sonuçlara imza atmaktadır. Doğru cilt bakımının nasıl olacağı ise kişilerin kendi cilt tiplerini analiz etmesiyle ortaya çıkmaktadır.

Doğru cilt bakım rutini, kişilerin cilt sağlığı problemlerini en aza indirmeyi hedeflemektedir. Her cilt tipine uygun olarak, ayrı ayrı üretilen cilt bakım ürünleri; doğru cilt bakımı ile cildini güzelleştirmek isteyen kişiler için piyasaya sürülmektedir. Piyasada bulunan cilt bakım ürünleri, kişilerin daha pürüzsüz bir cilde sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Maruderm, kurulduğu günden bu yana; “doğadan gelen güzellik” mottosuyla ilerlemekte ve kullanıcılarına en iyi hizmeti verebilmek amacıyla büyük bir özveriyle çalışmaktadır. Maruderm cilt bakım ürünleri, kişilerin doğru cilt bakım rutinini oluşturmasına ve cilt sağlığı problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Doğru Cilt Bakımının Önemi Nedir?

Cilt bakım rutinleri, cildin çeşitli dış etkenlere karşı koruma altına alınması adına önem arz etmektedir. Eksiksiz ve doğru adımlardan oluşan cilt bakım rutinleri, kişilerin daha genç görünmesine ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmasına olanak tanımaktadır. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken, “doğru ürünlerle doğru cilt bakımı” olmalıdır.

Doğru cilt bakımı, kişilerin kendi cilt türlerine ve cilt sağlığı problemlerine özel olarak geliştirilen; kaliteli ve doğal bileşenli ürünler aracılığıyla yapılmaktadır. Yanlış ürün kullanımı nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların önüne geçebilmek adına, doğru cilt bakım ürünlerini dikkatli bir şekilde seçmek gerekmektedir.

Yanlış ürün kullanımı, kişilerin geri dönüşü olmayan bir şekilde cilt hastalıkları yaşamasına neden olmaktadır. Yanlış ürün kullanımı nedeniyle, cilt yüzeyinde anormal bir durum gören kişilerin; mümkün olan en kısa sürede güvenilir bir dermatoloji uzmanından yardım alması gerekmektedir.

Doğru Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Doğru cilt bakımı, doğru ürünlerle yürütülen sistematik rutinler olarak tanımlanmaktadır. Doğru cilt bakım rutininin bulunması ve düzenli olarak uygulanması, kişilerin daha genç görünmesine ve kendini daha özgüvenli hissetmesine yardımcı olmaktadır. Doğru cilt bakımı, şu adımların dikkate alınması ile oluşturulabilmektedir:

  1. Uygun cilt bakım ürünlerinin, dikkatli bir şekilde seçilmesi ve düzenli olarak kullanılması gerekmektedir.
  2. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve günlük olarak yeteri kadar su içmek, cilt sağlığı problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Kronikleşen cilt problemleri için en hızlı şekilde doktora gitmek önem arz etmektedir.
  4. Cilt yüzeyinde oluşan sivilce veya siyah noktaların, agresif yöntemlerle giderilmeye çalışılmaması; cilt lekesi oluşumunun önüne geçmek adına önem arz etmektedir.
  5. Cilt bakımı rutinine eklenen ürünlerin, sıklıkla değiştirilmesi veya düzensiz kullanılması; cilt yüzeyinin tahriş olmasına neden olabilmektedir.
  6. Doğal içerikli cilt bakım ürünlerinden yararlanmak, cildin kalıcı olarak iyileştirilmesi açısından önem arz etmektedir.
  7. Cilt tipleri; yağlı, hassas ve karma olarak üçe ayrılmaktadır. Cilt bakımı ürünü seçimi yapılırken, cilt tipinin dikkate alınması; yanlış ürün kullanımı nedeniyle ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesi açısından önem arz etmektedir.

Doğru Cilt Bakımı Aşamaları

Dermatoloji uzmanları tarafından önerilen, doğru cilt bakımı aşamaları; cildin temizlenmesi ve beslenmesi gibi hayatı faktörlerden oluşmaktadır. Bu aşamaların düzenli olarak yapılması, cilt sağlığı problemlerinin azalmasına ve cildin daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Doğru cilt bakımı aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Temizleyici Jel Uygulaması

Gün boyu kirlenen ve yorulan cilt dokularının, temizleyici jel ürünleri ile derinlemesine bir şekilde arındırılması; sivilce ve siyah nokta gibi olumsuz sonuçların ortaya çıkmaması adına önem arz etmektedir. Maruderm bünyesinde bulunan temizleyici jel ürünleri, içeriğindeki doğal bileşenler sayesinde; cilt yüzeyinin tahriş olmadan temizlenmesine olanak tanımaktadır.

Cilt yapısı türlerine göre çeşitlenen Maruderm temizleyici jel ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli
  2. Maruderm Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli
  1. Tonik Uygulaması

Tonik, cilt yüzeyinin ölü deri ve makyaj kalıntılarından arınmasına yardımcı olmaktadır. Gözenek sıkılaştırıcı etki göstermesi nedeniyle sıklıkla tercih edilen tonik uygulaması, kişilerin daha az sivilce oluşturmasına olanak tanımaktadır. Maruderm bünyesinde bulunan tonik bazlı ürünler, kişilerin en mükemmel şekilde cilt temizliği yapabilmesine yardımcı olmaktadır.

Doğal bileşenleri ile öne çıkan Maruderm tonik ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik
  2. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik
  1. Peeling Uygulaması

Peeling, cilt yüzeyinde biriken yağ fazlalığını ve cilt gözeneklerini dolduran kir kalıntılarını; en hızlı şekilde temizlemektedir. Gözenek sıkılaştırıcı etki göstermesi nedeniyle de sıklıkla tercih edilen peeling uygulaması, kişilerin daha pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmasına olanak tanımaktadır. Maruderm peeling maske cilt bakım serumu, gözenek temizleyici özelliğinin yanı sıra; cilt yüzeyine kolajen desteği de sağlamaktadır.

Maruderm imzalı peeling maske cilt bakım serumu:

  1. Marudem AHA ve BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu

 

Bakım Serumu Uygulaması

Bakım serumları, cilt bakım rutini ile yorulan cilt dokularının; dinlenmesine ve beslenmesine olanak tanımaktadır. Maruderm bünyesinde bulunan bütün yüz serumları, doğal bileşenlerden oluşmakta ve kişilerin daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmasına yardımcı olmaktadır.

Besleyici özellikleriyle öne çıkan bazı Maruderm yüz serumları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Retinol Cilt Yenileyici Bakım Serumu
  2. Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Bakım Serumu
  3. Maruderm Niancinamide Hyalüronik Asit Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu
Etiketler: dogru-cilt-bakimi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR