Cilt Bakımında En Çok Yapılan Hatalar

Cilt Bakımında En Çok Yapılan Yanlışlar

Cilt Bakımında En Çok Yapılan Hatalar

Cilt bakımı hataları, cilt bakımını yeterince araştırmayan bireylerin yapmış olduğu hatalardır. Bunlardan bazıları şunlardır;

  1. Bireyler yüzünü çok sık yıkadığında yüzdeki koruyucu bariyer eski sağlığını yitirebilir.
  2. Sabun, cildin ph dengesini bozduğundan özellikle de yüzde kullanılmamalıdır.
  3. Bireylerin cilt tiplerine uygun olmayan bir temizleyici kullanması halinde de yine cildin ph dengesi bozulabilmektedir.
  4. Peeling işlemi çok sık yapılır ise cilt tahriş olabilir.
  5. Güneşe çıkarken güneş kremi kullanmamak da bir cilt bakımı hatasıdır.
  6. Bireyler makyajını temizlemeden uyur ise cilt tahriş olur ve bu da leke oluşumuna sebebiyet verir.
  7. En sık yapılan hatalardan biri de aknelerin sıkılmasıdır. Akneler sıkılır ise lekeleri kalır ve ciltteki akneler çoğalır.
  8. Cilde çok sık dokunulur ise ciltte biriken bakteriler akne oluşumuna sebep olur.
  9. Cilde kullanılacak olan ürünün son kullanma tarihinin geçmiş olması halinde cilt üzerinde büyük zararlara sebep olabilir.

Yetersiz Temizlik

Temizlik eksikliği, yani cildin yeterince temizlenmemesi ciltteki yağ dengesinin bozulması, ph dengesinin bozulması ve akne oluşumuna sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra cilt lekeleri ve kırışıklıklar da temizliğin yeterince derin yapılmaması durumunda meydana gelebilir. Doğru cilt bakımı için ilk basamak, cildin derinlemesine temizlenmesidir.

Bireyler cildini yeterli bir şekilde temizlemek için günde 2 kere derinlemesine ve doğru ürünler ile cilt temizliği yapmalıdır. Cildi temizlemek için kullanılan ürünlerin içeriği oldukça önemlidir. Cilt bariyerine zarar verecek içeriğe sahip olan ürünler tercih edilmemelidir.

Cildini derinlemesine temizlemek isteyen bireyler ılık su kullanmalıdır. Çünkü ılık su, temizleyici ürünün cilde daha fazla nüfuz etmesini sağlar.

En sık yapılan cilt bakım hataları

Gereksiz Sıkılaştırıcı Ürün Kullanımı

Cilt sağlığı hataları başlığında ilk önce değerlendirilmesi gereken madde gereksiz bir şekilde sürekli sıkılaştırıcı ürün kullanılmasıdır. Genellikle asit kullanılarak yapılan bu sıkılaştırıcıların çok fazla kullanılması cildin koruyucu bariyerini eritebilir. Bu da cildin korumasız bir hale gelmesi demektir.

Fazla ürün kullanımı fazla etki göstermez. Yalnızca cilde daha çok asit yüklenmesi manasına gelir. Ürün azar azar kullanıldığında daha çok etki gösterir.

Hatalı Cilt Tipi Belirleme

Cilt sağlığı hataları arasında en çok yapılanı cilt tipinin hatalı belirlenmesidir. Yağlı bir cilde sahip olan bireyler kuru cilt için yapılmış olan ürünleri kullandığında cildi için yanlış bir ürün kullanmış olur. Çünkü zaten yağlı olan cilde daha fazla yağ yüklemesi yapmış olur. Aynı şekilde kuru cilde sahip olan bireyler yağlı cilt için olan ürünleri kullanır ise yüzünün daha fazla kurumasına sebebiyet verebilir. 

Cilt bakımında yanlış ürün kullanımı

Fazla Ürün Kullanmak

Fazla ürün kullanmak ürünün cilde daha fazla etki sağlaması değildir. Fazla ürün kullanmak cildi yorar ve cilt bariyerini yerle bir eder. Ürünü cilde fazla fazla uygulamak, Yanlış cilt bakım alışkanlıkları arasındadır.

Kullanılacak olan ürün asit ise birkaç damla ele alınıp bölgeye tampon hareketler ile uygulanabilir. Krem ise de yine birkaç noktaya sabitlendikten sonra dağıtımı yapılabilir. Bu şekilde uygulama cildin sağlığı açısından da oldukça önemlidir.

Güneş Koruması İhmal Etmek

Güneş koruyucu hem evde hem de dışarda kullanılmalıdır. Çünkü hayatımızın her alanında güneş ışınlarına maruz kalabiliriz. Güneş koruma önemi birçok dermatoloğun üzerinde durduğu bir durumdur.

Güneş koruyucu cildin yaşlanmasını ve leke oluşumunu engeller. Bu da cilde daha taze bir görüntü verir. Güneş koruması ihmal edildiğinde ciltte güneş lekeleri ve çizgiler diye adlandırılan kırışıklıklar meydana gelir. Özellikle hassas ciltli bireylerin güneşe koruyucu olmadan çıkması çok tehlikelidir.

Sağlıksız Beslenme Alışkanlıkları

Sağlıksız beslenme, cildi büyük oranda etkilemektedir. Özellikle yağlı besinlerin çok tüketilmesi ciltte akneye sebep olabilmektedir. Özellikle Fast food ürünleri cildin erken yaşlanmasında büyük rol oynamaktadır. Sağlıksız beslenme ile cilt yorulur ve bu durum da özellikle yüz bölgesinde solgun bir görüntüye sebep olur.

Cilt sağlığı için beslenmenin önemi

Düzensiz Uyku Alışkanlığı

Düzenli bir uykuya sahip olmayan bireylerin cildindeki çizgiler oldukça belirgindir. Bunun yanı sıra düzensiz uyku akne oluşumunu da tetikler.

Özellikle gece uykusu bireylerin cildinin yenilenme sürecinde mükemmel derecede etkili bir rol oynar. Bu sebeple gece uyku düzeni olmayan bireyler bu yenilenme sürecinden mahrum kalırlar. Gece uyku sırasında ciltteki eski hücreler atılır ve yeni hücreler üretilir. Yani düzenli gece uykusu olan bireyler cildinde bunun etkisini görebilirler.

Etiketler: cilt-bakiminda-en-cok-yapilan-hatalar
Aralık 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR