500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

cilt bakım rutini

Düzenli olarak cilt bakım rutini yapmak; hem erkek hem de kadınların en çok önem verdiği konular arasında yer almaktadır. Sağlıklı bir cilt, sağlıklı bir görünüm ve özgüvenli bir hayat anlamına gelmektedir. Kişiler, piyasada bulunan güzellik ürünleri sayesinde; en etkili cilt bakım rutinini, kendi standartlarına göre kolayca oluşturabilmektedirler.

Maruderm, bünyesinde bulundurduğu onlarca farklı doğal içerikli bakım ürünü sayesinde; kişilerin cilt bakım rutinlerinden maksimum verim almasına yardımcı olmaktadır. Doğal ürünlerden elde edilen Maruderm ürünleri, uygun fiyat aralıkları ve kaliteden ödün vermeyen içerdikleri ile müşterilerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı hedeflemektedir.

Cilt Bakım Rutini Nedir?

Cilt bakım rutini, kişilerin kendi hayat standartlarına göre süreğen hale getirdiği ve çeşitli yöntemlerle ciltlerinin daha sağlıklı olmasını sağladığı tekniklerin tümüne verilen isimdir. Cilde uygun olan ve cildin kişisel sorunlarını hedef alan cilt bakım rutini, kişilerin daha genç ve güzel görünmesine yardımcı olmaktadır.

Cilt bakım ürünleri ile yürütülen bu rutin, düzenli hale getirildiğinde mükemmel sonuçlara imza atabilmektedir. Cilt bakım rutinleri, kimyasal içerikli ürünlerle yürütülebileceği gibi; evde bulunan doğal malzemelerle de yapılabilmektedir. Kişiler, ciltlerinin hassasiyet yapısına göre en uygun ürünü kolaylıkla seçebilmektedir.

Cilt bakım rutini, çoğunlukla cilt problemi yaşayan kişilerin yapması gereken bir şey olarak algılansa da; var olan cilt güzelliğinin korunması için de cilt bakım rutini yapılabilmektedir. Cildin; nem ve yağ dengesi, düzenli olarak yürütülen cilt bakım alışkanlıkları ile korunabilmektedir.

Cilt Bakım Rutini Neden Önemlidir?

Güzel bir cilt, parlak saçlar ve özgüvenli duruş; sosyal hayatta başarı getiren unsurlar arasında yer almaktadır. Dış görünüşe önem vermediğini düşünen kişiler bile, daha güzel ve genç görünmek için çabalamaktadır. Sosyal hayata başarılı olabilmenin en önemli yollarından biri, güzel ve bakımlı görünmektedir.

Romantik ilişkiler de dâhil olmak üzere tüm sosyal ilişkiler, dış görüş algısından referans alarak ilerlemektedir. İnsanların giyim tarzı ve ne kadar bakımlı oldukları; o kişilerin karakterleri hakkında fikir vermektedir. Kitabı kapağına göre yargılamak deyimi, sosyal yaşam için birebir doğru tespit yapmaktadır.

Cilt bakım rutini, herkes için son derece önem arz etmekte ve cilt hastalıklarının önüne geçilmesinde fazlaca etkin olmaktadır. Cilt temizliğine ve bakımına önem vermeyen kişilerin; daha fazla cilt problemi yaşadığı görülmektedir. Cilt bakım rutinini önemini ifade eden noktalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Sivilce ve akne oluşumunun önüne geçilmesi.
  2. Cildin daha temiz ve sağlıklı görünmesi.
  3. Gözeneklerin açılması.
  4. Egzama ve sedef gibi hastalıkların önlenmesi.
  5. Erken yaşlanma belirtilerinin önüne geçilmesi.
  6. Daha özgüvenli hissedebilmek.
  7. Sosyal hayatta daha başarılı olmak.

Cilt Bakım Rutini Aşamaları

Maruderm olarak, en iyi cilt bakım rutini aşamalarını sizler için derledik. Bu aşamalar, kişilerin daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak cilt bakım rutini yapmak, cildin daha parlak ve genç görünmesine destek olmaktadır. Cilt bakım rutini aşamaları şunlardır:

  1. Temizleyici Jel

Cilt bakımının ilk aşaması, cildin kir ve makyajdan derinlemesine temizlenmesi olmalıdır. Gün boyu kirlenen, yağlanan ve tahriş olan cilt; uygun bir temizleyici ürün ile iyi bir şekilde temizlenmelidir. Bu sayede tıkanmaya meyil eden veya tıkanan gözenekler, yumuşamaya ve daha rahat açılmaya hazır hale gelmektedir.

Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli; gün boyu kirlenen ciltlerin en iyi yardımcıları arasında yer almaktadır. Salisilik asit içeren yapısı sayesinde, cildin tüm makyaj kalıntılarından derinlemesine arınmasına yardımcı olmaktadır. Yağlı ve karma ciltler için özel olarak formüle edilen ürün, cilt yüzeyinin fazla yağdan arınmasına da destek olmaktadır.

  1. Tonik Uygulaması

Tonik uygulaması, temizleyici jelin temizleyemediği bölgelerin daha detaylı temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Pamuk yardımıyla cilt yüzeyine tonik ürün uygulamak, gözeneklerin daha rahat açılmasına ve siyah noktaların giderilmesine destek olmaktadır. Tonik uygulaması ile cilt yüzeyi sakinleştirilip dinlendirilmektedir.

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik; cilt yüzeyinin tahriş edilmeden temizlenmesine yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki AHA asitleri, cilt gözeneklerinin en derinlerine saklanan kir ve ölü deriyi; rahatlıkla çıkarabilmektedir. Cilt beyazlatıcı etkisi sayesinde, cildin renk eşitsizliği sorununu azaltmaktadır.

  1. Peeling Uygulaması

Tonik uygulamasının hemen sonrasında peeling uygulaması yapmak, yumuşayan ve hafifleyen cildin daha kolay yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Peeling uygulaması, ölü derilerin cilt yüzeyinde atılmasına olanak tanımaktadır. Peeling sonrası soyulan cilt, ölü deri ve kir kalıntılarından arınmaktadır.

Maruderm Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, içeriğindeki AHA ve BHA asitleri sayesinde; cilt yüzeyini tahriş etmeden derinlemesine temizlik sağlamaktadır. Cildin ölü derilerden arınmasına destek olurken; cilt yüzeyinin daha canlı ve aydınlık görünmesine yardımcı olmaktadır.

  1. Besleyici Serum

Temizlenen gözeneklerin ve cilt yüzeyinin, uygun git serum ile beslenmesi gerekmektedir. Yüz serumları, cilt bakım kremlerine nazaran daha yoğun bir kıvamdadır. Bu sayede cildin daha fazla beslenmesine yardımcı olmaktadırlar. Yüz serumlarının cilt yüzeyine, cilt tamamen temizken uygulanması; gözeneklerin serumu daha kolay çekmesine olanak tanımaktadır.

Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Bakım Serumu, temizlenen cildin uygun ürünlerle beslenmesine destek olmaktadır. Ürün, besleyici yağlar ve vitamin zenginliği ile cildin doğal yollarla beslenmesine olanak tanımaktadır. Cilt dokusunun kolajen üretimini destekleyerek, daha genç ve daha aydınlık görünmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: cilt bakım rutini
Aralık 19, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR