Cilt Bakımında Önemli Ürün Tavsiyeleri

cilt bakımı

Kişilerin cilt tipleri ve ihtiyaçları birbirinden farklılık göstermektedir. Bu nedenle, cilt bakımı rutinlerinde farklı amaçlarla kullanılan birçok bakım ürünü bulunmaktadır. Bu ürünler, içeriklerine ve kullanım amaçlarına göre ayrılmaktadır.

Cilt bakımı; doğru ürünlerle ve düzenli olarak yapıldığı takdirde pek çok cilt rahatsızlığının önlenmesine yardımcı olmaktadır. Doğru cilt bakım ürününü seçmenin püf noktası ise ürün içeriklerine dikkat etmektir. Cilt sağlığını koruyan ve cilt bakımı için kullanımı önerilen temel bakım ürünlerinin içerikleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Hyalüronik asit: Cildi yoğun şekilde nemlendirmekte ve kırışıklık görünümünü azaltmaktadır.
  2. Glikolik asit: Bir alfa hidroksi asit olan glikolik asit, cilt temizleyici özelliği sayesinde; cilt yüzeyinde biriken ölü deri hücrelerini temizlemekte ve pürüzsüz bir cilt görünümü sunmaktadır.
  3. Retinol: A vitamininin bir türevidir ve cildi sıkılaştırmaktadır. Ciltteki ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olmaktadır.
  4. C vitamini: Antioksidan özelliği sayesinde; cilt lekelerini ve hiperpigmentasyonu azaltmaktadır. Cilde aydınlık bir görünüm kazandırmaktadır.
  5. Niasinamid: B vitamininin bir türevidir ve ciltteki hiperpigmentasyonu önlemeye yardımcı olmaktadır.
  6. Yeşilçay: Antioksidan özelliği sayesinde; cildi zararlı dış etkenlerden korumakta ve cilt bakımı sürecini desteklemektedir.
  7. Aloe vera: Cildi yatıştırmakta ve nemlendirmektedir. Ciltte oluşabilecek tahriş, kızarıklık ve iltihabı önlemeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakımı İçin Ürünler

Cilt Temizleyiciler

Cilt bakımı için uygulanan işlemlerden en yüksek verimi almak için, bakım adımlarının doğru sırayla uygulanması önem arz etmektedir. Cildin, uygulanacak bakım ürünü için hazırlanması gerekmektedir.

Cilt temizliği, doğru bakım rutinin ilk aşaması olarak nitelendirilmektedir. Cilt temizleyici; cildi makyajdan, kirden ve yağdan arındırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu ürünler cildin doğal yağ dengesini korumaya ve cildin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadır.

Farklı cilt tiplerine özel formülize edilen çeşitli cilt temizleyiciler bulunmaktadır. Yağlı cilt tipine sahip kişilere; yağ emici özelliği olan, gözenekleri sıkılaştıran ve yağ oranı düşük cilt temizleyici kullanımı önerilmektedir.

Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli , cildin yağ dengesini korumakta ve cildi temizlemektedir. Yağlı ve karma cilt tiplerinin kullanımına uygun olarak üretilmektedir.

Kuru cilt tipine sahip kişilere; yoğun nemlendirici ve besleyici özellikleri olan ve yağ bazlı cilt temizleyici kullanımı önerilmektedir. Maruderm Yağ Bazlı Temizleyici kuru cilt tiplerinde kullanım için uygundur. Cildi nemlendirmekte ve çevresel faktörlerden arındırmaktadır.

Cilt Temizleyiciler

Cilt Bakım Tonikleri

Cilt bakım toniği; bakım rutininde, cilt temizleyicilerden sonra kullanılmaktadır. Cildi temizlemekte ve tazelemektedir. Tonikler; cildi kir ve ölü deri hücrelerinden arındırmaya ve cildin doğal pH dengesini korumaya yardımcı olmaktadır.

Cilt temizleme uygulaması; cildin yağ ve nem oranının azalmasına yol açmaktadır. Cilt bakımı tonikleri, cildin kaybettiği nem ve yağın geri kazanılmasını sağlamaktadır. Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı & Ceramide Nemlendirici Tonik; içeriğindeki centella asiacita, ceramide ve hyalüronik asit sayesinde, cildi nemlendirmekte ve cilt hassasiyetini yatıştırmaktadır.

Tonikler; gözenekleri sıkılaştırarak akne ve sivilce oluşumunu önlemeye de yardımcı olmaktadır. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı, Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik, cildi ve gözenekleri temizlemekte, cildin yağ dengesini korumaktadır. Gözenek görünümünü azaltmakta ve sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

Cilt tonunu eşitlemek ve cilt lekelerini gidermek üzere kullanılan tonikler de bulunmaktadır. Leke karşıtı ve aydınlatıcı toniklerin kullanımı, cilt rengini açmakta ve cildi parlatmaktadır.

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik, içerdiği laktik asit ve glikolik asit sayesinde; cilt tonunu düzenlemekte ve koyu lekeleri azaltmaktadır.

Cilt Bakımı Adımları

Cilt Bakım Serumları

Cilt bakım serumu, yoğunlaştırılmış bir cilt bakım ürünüdür. Diğer cilt bakım ürünlerinden farklı olarak; cildi temizleyememekte ve cildin pH dengesini düzenleyememektedir. Serumlar; temizlenmiş cilt üzerinde uygulanmaktadır ve serum kullanımından yaklaşık 30 dakika sonra nemlendirici kullanımı tavsiye edilmektedir.

Cilt bakım serumu, içerdiği bileşenler ile ciltteki spesifik rahatsızlıkları önlemekte ve tedavi etmekte kullanılmaktadır. Yaygın olarak; yaşlanma belirtilerini ve koyu lekeleri azaltmak, akne ve sivilce izlerini hafifletmek, cildi sıkılaştırmak, cilt tonunu düzenlemek ve cildi nemlendirmek gibi amaçlar nedeniyle tercih edilmektedir.

Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti-Age Cilt Bakım Serumu, içeriğindeki kolajen ve hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirmekte ve yaşlanma belirtilerini azaltmaktadır. Cilde aydınlık ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

Cilt Bakımında Kullanılabilecek Ürün Önerileri

Cilt Bakım Kremleri

Cilt bakım kremi, cildin doğal nem dengesini korumak ve cilt bariyerini güçlendirmek için kullanılmaktadır. Kremler genellikle yağ bazlı formüllerde üretilmektedir. Maruderm Bariyer Onarıcı & Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, panthenol ve ceramide ile güçlendirilmiş formülü sayesinde; cilt bariyerini desteklemekte ve cildi nemlendirmektedir.

Bakım kremlerinin, cilt tiplerine ve ihtiyaçlarına göre birçok farklı çeşidi bulunmaktadır.

Bakım kremleri; kuru ciltleri nemlendirmek, yağlı ciltlerde yağ oranını azaltmak, akne eğilimli ciltleri korumak, kırışıklıkları azaltmak ve cilt tonunu eşitlemek gibi nedenlerle kullanılmaktadır.

Maruderm Niacinamide %10 Leke Karşıtı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem, gözenek görünümünü azaltmakta ve sebum üretiminin düzenlenmesini desteklemektedir. İçerdiği hyalüronik asit, panthenol ve skualan sayesinde cildi aydınlatmakta ve pürüz görünümünü azaltmaktadır.

Güneş kremi, cilt bakım ürünleri arasında kullanımı en çok tavsiye edilen cilt bakım kremi olarak bilinmektedir. Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, içeriğindeki SPF50 + sayesinde, güneşin zararlı ışınlarının neden olduğu cilt lekelerini önlemektedir. Tek tok ve pürüzsüz bir cilt görünümü sunmaktadır.

Etiketler: cilt-bakiminda-onemli-urun-tavsiyeleri
Aralık 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR