Nemlendirici Kremin Mucizevi Faydaları

nemlendirici krem faydaları

 

Nemlendirici kremler; cilde nem kazandırmak, ciltteki nemi korumak ve cilt bariyerini güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır. Günümüzde çoğu kişinin cilt bakım rutinine dâhil olan nemlendirici kremler; pek çok cilt sorununun önlenmesinde ve tedavisinde de kullanılmaktadır. Cildin yapısına uygun bir nemlendirici krem düzenli olarak kullanıldığında; cilt bakımından en iyi oranda verim alınmasını sağlamaktadır.

Cilt tipi için bio-uyumlu nemlendirici kremin seçilmesi; dermatoloji uzmanlarının yönergesi ile belirlenmektedir. Düzenli olarak cilt nemlendirici krem kullanmanın sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Kırışıklıkların ve yaşlanma belirtilerinin oluşumunu engellemektedir.
  2. Cildin kurumasını engeller ve yağ dengesini korumaktadır.
  3. Cildi yumuşatır ve esnetmektedir.
  4. Tahrişi ve kızarıklığı azaltmaktadır.
  5. Cilt tonunu düzenler ve ciltteki lekeleri azaltmaktadır.
  6. Cildi ferahlatır ve cildin nefes almasını sağlamaktadır.
  7. Gözenek görünümünü azaltmaktadır.
  8. Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemektedir.

Nemlendirici Kremlerin Faydaları

Nemlendirici Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

Nemlendirici krem; cildi besleyen ve gözenekleri küçülterek cilt sağlığını olumlu etkileyen kozmetik bir cilt bakım ürünü olarak tanımlanabilmektedir. Nemlendiriciler; derideki suyu tutarak cildin daima nemli kalmasını sağlamaya, sivilce oluşumunu önlemeye, ciltteki gerginlik hissini ve gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Nemlendirici kremler; vücutta kullanılması için belirlenen bölgeye uygun içerikte üretilmekte ve bu şekilde kategorize edilebilmektedir. Nemlendiricilerin; kullanım bölgesine göre çeşitleri ve sağladığı faydalar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Nemlendirici yüz kremi: Cilt yapısına uygun olarak seçilen yüz nemlendirici; gözenekleri küçültmekte ve yüzde sivilce, siyah nokta ve kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
  2. Nemlendirici el kremi: Eller, gün boyunca en aktif şekilde kullanılan uzuvlar olması nedeniyle oldukça yıpranmaktadır. El nemlendirici krem kullanımı, elde oluşabilecek kuruluk ve çatlaklıkları önlemektedir.
  3. Nemlendirici vücut kremi: Vücut nemlendiricisi, cilt bakım sürecinde pek çok kişi tarafından unutulan bir cilt bakım ürünü olarak gözlemlenmektedir. Oysa vücudu nemlendirmek; cildi pürüzsüzleştirmekte, ağda ve lazer gibi işlemlerden sonra ciltteki tahrişi azaltmakta ve sivilce veya batık oluşumunu önlemektedir.
  4. Maruderm Cica Centella Cilt Bakım Kremi, içerdiği centella asiatica özü sayesinde cilt bariyerini desteklemekte ve cildi yoğun olarak nemlendirmektedir. Yüz ve vücut için kullanıma uygun olan bu cilt bakım ürünü; cilde zarar verebilen parfüm, paraben, SLS ve Sles içermemektedir.
  5. Dudak nemlendiricisi: Dudaklar; vücuttaki hassas bölgelerden biri olması nedeniyle özellikle soğuk hava koşullarında kolayca kuruyabilmekte ve çatlayabilmektedir. Dudak nemlendiricileri, kuruluğu önlemekte ve dudakları yumuşatmaktadır.

Nemlendirici Krem Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Nemlendirici Krem Ne Sıklıkla Kullanılmalı?

Nemlendirici krem kullanma sıklığı; kişinin cilt tipine, ciltteki akne ve leke durumuna ve cildin nemlendiriciye verdiği reaksiyona göre değişebilmektedir. Fakat çok kuru ve hassas bir cilde sahip olmayan kişiler için; her gün, günde iki kere olacak şekilde ve dermatologların önerdiği nemlendirici cilt bakım ürünü kullanımı önerilmektedir.

Kuru ve hassas cilt yapısına sahip kişiler için nemlendirici krem kullanım sıklığı; her gün, günde 4-5 defa olarak tavsiye edilmektedir. Bu kişilerde cildi yumuşak tutmak ve cilt bakımından verim alabilmek adına; gece boyu cildi nemlendirmeye yardımcı olan serumların kullanımı da önem arz etmektedir.

Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti-Age Cilt Bakım Serumu, içeriğindeki hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirmekte ve kolajen sayesinde gözenekleri sıkılaştırmaktadır. Cildi yumuşatarak ışıltılı bir görünüm sunmaktadır.

Yüze uygulanan nemlendirici kremin üzerine 30 dakikadan önce herhangi bir kozmetik ürünün sürülmemesi önerilmektedir.

Cilt Temizliği ve Nemlendirmenin Önemi

Cilt Tipine Uygun Nemlendirici Seçimi

Cilde en uygun nemlendirici krem seçilirken, cilt tipi mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Nemlendirici kremler içeriklerine göre; kuru, karma ve yağlı cilt tiplerine uygun olarak ayrılmaktadır.

Kuru ciltler için nemlendirici seçerken, nemlendiricinin yoğun ve yağ bazlı olmasına fakat sert olmamasına özen gösterilmektedir. Kuru ciltlerde; ceramide, hyalüronik asit, gliserin, A ve B vitamini içeren nemlendiricilerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu etken maddeleri içeren nemlendiriciler; cilt bariyerini desteklemeye, cildi nemlendirmeye ve ciltteki dökülmeyi azaltmaya katkı sağlamaktadır.

Karma ve yağlı ciltler için nemlendirici seçerken; nemlendiricinin hafif yapıda ve su bazlı olmasına dikkat edilmektedir. Yağlı ciltlerde; çinko, hyalüronik asit, pca, buzul glikoproteini azelaik asit, aminoasit içeren fakat yağ ve alkol içermeyen nemlendiricilerin kullanılması önerilmektedir. Bu etken maddeleri içeren nemlendiriciler, ciltteki yağ oranını azaltmaya ve cildin nefes almasına katkı sağlamaktadır.

Maruderm Azelaik Asit %5 Cilt Bakım Kremi, içerdiği azelaik asit ve hyalüronik asit sayesinde; cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye, cilt tonunu eşitlemeye ve cildi nemlendirmeye yardımcı olmaktadır. Meyan kökü ile cilde aydınlık bir görünüm kazandırmaktadır.

Cilt Tipine Uygun Nemlendirici Seçimi

Cildi Nemlendirmek İçin Kullanılabilecek Doğal Ürünler

Cildi nemlendirmek için kullanılan pek çok cilt bakım ürünü, doğal yollar ile desteklenmeye ihtiyaç duymaktadır. Nemlendirici krem ve serumların birçoğunun içinde bulunan bu doğal ürünler, karıştırılmadan da kullanılabilmektedir. Cildi nemlendirmeye katkı sağlayan bazı doğal ürünler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Kuru ciltler için nemlendirici ürünler: Bal, skualan, argan yağı, Hindistan cevizi yağı, aloe vera ve yulaf gibi doğal ürünlerden hazırlanan ve maske formunda uygulanan kürler; kuru ciltleri nemlendirmeye yardımcı olmaktadır.
  2. Yağlı ciltler için nemlendirici ürünler: Kekik yağı, cadı fındığı yağı, gülsuyu, çilek, ananas, papaya, şeftali ve ahududu gibi doğal ürünler ile hazırlanan ve maske formunda uygulanan kürler; yağlı ve karma ciltlerde nem dengesini korumaktadır.
Etiketler: nemlendirici-krem-faydalari
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR