Sigaranın Cilde Zararları Nelerdir? Sigaranın Cilt Üzerindeki Etkileri

Sigaranın cilde zararları

Sigaranın cilde zararları, nikotinin ve dumanın cilt yüzeyindeki hücreleri deforme etmesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Cilt yüzeyinin sürekli olarak sigara dumanına maruz kalması, cilt dokularının yıkılmasına ve zamanla çökmesine neden olmaktadır. Kişinin cildine ve kendine yapacağı en büyük iyilik, sigara kullanımını bırakmaktır.

Uzun ve kısa vadede birçok hastalığa sebebiyet veren sigara kullanımı, uzman kişiler tarafından tedavi edilmektedir. Bağımlılık yapıcı etkisi nedeniyle daha çok insanı kendine çeken sigara, kişilerin erken yaşlarda çökmesine ve kronik hastalıklara sahip olmasına neden olmaktadır. Sigara kullanımından kurtulmak için uzman hekim ve tıbbi yöntemlerden destek alınması gerekmektedir.

Sigara ve Cilt Lekeleri

Cilt Kararmaları ve Solgun Görünüm

Sigara, içeriğindeki tütün maddesi nedeniyle; cildin doğal renk pigmentlerine hasar vermektedir. Tütün, her ne kadar doğal bir ürün olsa da; tütün dumanının yaydığı zehir, cilt yüzeyinin hızla solmasına neden olmaktadır. Sigara kullanan kişilerin cilt yüzeyinde eşitsiz renk dağılmaları ve solgun bir görüntü oluşmaktadır.

Günlük olarak sigara içmek, dudak çevrelerinin giderek kararmasına neden olmaktadır. Parmaklar, avuç içleri ve genel yüz bölgesi de; sigara nedeniyle oluşan kararmalardan nasibini almaktadır. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi, sigara nedeniyle oluşan cilt kararmalarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Tonik, beyazlatıcı bakım kremine destek sağlayarak; sigara durmanın ciltte bıraktığı kalıntıları derinlemesine temizlemektedir. Sigara dumanının oluşturduğu sarama, tonik kullanımı ile en aza indirilmektedir. Düzenli kullanımda, mevcut lekelerin azaldığı ve yeni lekelerin engellendiği görülmektedir

Göz Çevresi Problemleri

Göz çevresi problemleri, yorgunluk uykusuzluk ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Sigaranın içerisindeki kanserojen kimyasallar, genel vücut direncinin düşmesine neden olarak göz çevresi problemlerini kronikleştirmektedir. Sigara kullanan kişilerin, gözaltı morlukları ve torbalarına sahip olduğu görülmektedir.

Sigara, tüm dolaşım sistemini olumsuz anlamda etkilemektedir. Sigara zararları nedeniyle hasar alan kan dolaşımı, cilt yüzeyinin daha solgun ve göz çevrelerinin daha koyu görünmesine neden olmaktadır. Maruderm Coffeine Göz Çevresi Serumu, sigara nedeniyle oluşan koyu halkaların azaltılmasına ve gözaltı torbalarının giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Sigaranın Neden Olduğu Göz Çevresi Problemleri

Yaraların Daha Geç İyileşmesi

Kan dolaşımı sistemi, sigara kullanımının en çok zarar verdiği vücut fonksiyonlarından biridir. Sigaranın içerisindeki kanserojen maddeler, kanın daha hızlı pıhtılaşmasına ve damarlar içerisinde daha yavaş akmasına neden olmaktadır. Bu durum, oluşan yaraları ve sivilce izlerini kalıcı hale getirmektedir.

Cilt yüzeyine yeterince kan gitmemesi, vücudun sivilce ve yara izlerini çabucak telafi edememesine yol açmaktadır. Özellikle ameliyat sonrası iyileşme sürecinin hızlandırılması için sigara kullanımından kaçınmak gerekmektedir. Aynı şekilde daha sağlıklı ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmak için sigara kullanımının minimuma indirilmesi önem arz etmektedir.

Cilt Kuruluğu Problemleri

Sigara cilt yüzeyini sürekli olarak tahriş etmekte ve cilt kuruluğu problemlerinin oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Cilt kuruluğu, kişilerin egzama ve sedef gibi hastalıklara yakalanmasına neden olacak ciddi bir cilt problemidir. Cilt kuruluğunun önlenmesi için sigara ve alkol kullanımının en aza indirilmesi, günlük olarak yeteri kadar su içmek ve nemlendirici krem kullanımına özen göstermek gerekmektedir.

Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi, cildin su tutma özelliğini arttırarak kurumaya karşı kalkan oluşturmasına yardımcı olmaktadır. İçerdiği hyalüronik asit, sigara nedeniyle oluşan hücre yıkımını azaltmakta ve cilt bariyerini sigaranın cilde olan zararlı etkilerinden korumaktadır.

Sigaranın Kırışıklık Oluşumu Üzerindeki Etkisi

Erken Yaşlanma ve Kırışıklık

Sigara kullanan kişiler, kullanmayan yaşıtlarına göre çok daha yaşlı görünmekte ve bu durum bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmaktadır. Zehir içmenin modernize edilmiş hali olan sigara kullanımı, cildin doğal yağ ve nem dengesini bozmaktadır. Kolajen üretimini en aza indirmekte ve cildin daha yaşlı görünmesine zemin hazırlamaktadır.

Kırışıklık, ince çizgiler ve sarkma; sigara kullanımı nedeniyle çok daha erken yaşlarda başlamaktadır. Cildin kendisini doğal olarak tedavi edememesi, hücrelerin giderek çökmesine neden olmakta ve yaşlanma belirtileri hızla ortaya çıkmaktadır. Yaşlanma belirtilerinin en aza indirilmesi için sigarayı bırakmak ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönmek gerekmektedir.

Cildin Canlılığını Yitirmesi

Hiç kimse daha yaşlı ve daha solgun görünmeyi istememektedir. Daha güzel bir cilde sahip olmayı hayal ederken ısrarla sigara kullanmak ve bu kullanıma uzun yıllar devam etmek oldukça mantıksızdır. Sigaranın cilde ve genel vücuda ne kadar zararlı olduğu, bilimsel araştırmalar tarafından kanıtlanmaktadır. Özellikle akciğer kanseri ve KOAH gibi solunum yolu hastalıkları, sigara kullanımı nedeniyle tetiklenmektedir.

Cilt yüzeyinin eskisinden daha cansız görünmesi, sigara kullanan kişilerin en sık yaşadığı durumlardan biridir. Cilt dokuları, sigaranın zararlı maddeleri ve zehirli dumanı nedeniyle; eski esnek ve aydınlık görüntüsünü yitirmektedir. Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, sigara nedeniyle oluşan cansız görünümün giderilmesine yardımcı olabilmektedir.

Kötü Kokulu Ter

Sigara kullanımı, içeriğinde bulunan zararlı maddeler nedeniyle salgı bezlerinin anormal çalışmasına neden olmaktadır. İnsan vücudu, sigaranın zararları ve olumsuz etkilerini vücut dışına atmaya çalışmaktadır. Bu durum, ter ve diğer vücut sıvılarını kokusu üzerinde etkili olmaktadır. Sigara, ter kokusunun ağırlaşmasına ve kişinin sosyal anlamda sıkıntı yaşamasına neden olmaktadır.

Sigaranın cilde zararları, birçok farklı şekilde kendini göstererek; kişi hayatının kalite düzeyini düşürmektedir. Sosyal yaşamın rahatsız ve külfetli geçmesine neden olan sigara kullanımı, uzman doktorların sağladığı yönergelerle bırakılmaktadır. Sigarayı bırakmak konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin, uzman sağlık personellerinden destek alması; sürecin tekrar etmemesi adına önem arz etmektedir.

Sigaranın Terleme Üzerindeki Etkisi

Sigarayı Bırakmanın Güzelliğinize Faydaları

Sigara, cilt sağlığı başta olmak üzere birçok vücut sisteminin zarar görmesine neden olmaktadır. Sigaranın cilde zararları, genel yaşam kalitesini de etkileyerek kişilerin özgüven problemi yaşamalarına neden olmaktadır. Sigara kullanımının, mümkün olan en kısa sürede bırakılması; genel vücut sağlığının ve kişi hayatının korunması açısından önem arz etmektedir.

Sigara, cildin doğal yağ ve nem dengesini bozarak; cilt yüzeyinin kırışık ve çökkün görünmesine neden olmaktadır. Cilt dokularında bulunan kolajen miktarı, sigara kullanımı nedeniyle azalmaktadır. Bu durum, cilt dokularının gevşemesine ve kişinin giderek daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir. Uzun yıllardır sigara içen kişilerin, içmeyen kişilere nazaran daha erken yaşlandığı görülmektedir.

Sigara, kan dolaşımına hasar vermekte ve kan pıhtılaşma düzeyini arttırmaktadır. Yoğunlaşan kan molekülleri, cilt dokularına daha az ulaşmakta ve cilt yüzeyinde oluşan yaralar daha geç iyileşmektedir. Bu bağlamda sigara kullanımı, cilt lekelerinin artmasına ve cilt tonu eşitsizliğinin baş göstermesine sebebiyet vermektedir. Sigara kullanımının bırakmakta zorlanan kişilerin, uzman sağlık personellerinden destek alması gerekmektedir.

Sigara kullanımının bırakıldığı andan itibaren, cilt yüzeyinde birçok değişiklik başlamaktadır. Cilt yüzeyi giderek iyileşmekte ve daha genç görünmektedir. Sigaranın içerisinde bulunan kanserojen maddeler, hücre içerisinden uzaklaştırılmakta ve cildin eski sağlığına kavuşması sağlanmaktadır. Sigaranın cilde zararları, insan hayatını pek çok açıdan etkilemekte ve kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir.

  1. Cildiniz Giderek Beyazlar

Sigara kullanımının bırakıldığı andan itibaren, cilt yüzeyinde gözle görülür bir renk açılması ortaya çıkmaktadır. Sigara, cilt dokularının melanin oranını artırarak cildin daha koyu görünmesine neden olmaktadır. Sigara kullanımı kesildiğinde, melanin düzeyi optimize edilmekte ve cilt eski doğal rengini yeniden kazanmaktadır.

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi, sigara nedeniyle oluşan cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Cildi eski doğal rengine kavuşturarak, sigara nedeniyle oluşan tahribatı en aza indirmektedir. Tamamen doğal özlerden elde edilen beyazlatıcı bakım kremi, Marudem imzasıyla piyasaya sürülmektedir ve müşterilerinin memnuniyetini kazanmaktadır.

Sigara Cilt Kararması

  1. Kırışıklık Görünümü Azalır

Sigara, cilt dokularındaki kolajen üretimini yavaşlatmaktadır. Bu durum, kırışıklık ve ince çizgi oluşumunun hızlanmasına neden olmaktadır. Sigarayı bırakmak, var olan kırışıklıkların azalmasına ve cildin yeniden genç görünmesine olanak tanımaktadır. Kaz ayakları ve gözaltı morlukları, sigara kullanımının bırakıldığı ilk andan itibaren giderek azalmaktadır.

Maruderm Caffeine Peptid Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu, sigara nedeniyle oluşan göz çevresi problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Kahve özlerinin iyileştirici etkisi ve peptid moleküllerinin beyazlatma özelliği; sigara nedeniyle oluşan cilt tahribatının azalmasına yardımcı olmaktadır. Tamamen doğal özlerden oluşan göz çevresi serumu, Marudem bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Sigara Kırışıklıklara Neden Olur mu?

  1. Gözenekler Küçülür

Gözenek genişlemesi, sigara kullanımından büyük ölçüde etkilenmektedir. Sigara, cilt dokularının sebum dengesini bozarak; gözenek genişlemesi ve tıkanması gibi olumsuz durumlara sebebiyet vermektedir. Sigarayı bırakmak, cilt dokularının sebum açısından normal hale gelmesine ve gözenek problemlerinin azalmasına olanak tanımaktadır.

Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik, sigara nedeniyle oluşan gözenek büyümesi probleminin; mümkün olan en hızlı şekilde giderilmesini sağlamaktadır. Gözenekler içerisine dolan sigara dumanı, BHA tonik sayesinde temizlenmekte ve kişide oluşacak kapalı komedon gibi gözenek problemleri önlenmektedir.

Gözeneklerden Kurtulmak İçin Yapılması Gerekenler

  1. Sivilce İzleriniz Daha Hızlı İyileşir

Sigara kullanımının bırakıldığı andan itibaren, kan dolaşımı hızlanmakta ve yara izleri daha hızlı bir şekilde iyileşmektedir. Sivilce izi ve güneş yanığı gibi belirtiler, sigara kullanımının bırakılması halinde hızlı bir şekilde yok olmaktadır. Bu nedenle, daha sağlıklı görünen ve pürüzsüz bir yapıya sahip olan ciltler için sigara kullanımının ivedilikle bırakılması önem arz etmektedir.

Maruderm Centella Asiatica Yatıştırıcı Ceramide Nemlendirici Tonik, içeriğindeki centella bitkisi özleri sayesinde; sivilce izlerinin azalmasına ve cildin daha pürüzsüz görünmesine olanak tanımaktadır. Centella asiatica bitkisinin iyileştirici etkisi, sigara nedeniyle yaşanan kan pıhtılaşmasının; cilt yüzeyindeki etkilerini en aza indirmektedir.

  1. Dudak Renginiz Belirginleşir

Sigaranın cilde zararları, dudak dokusunu ve dudak çevresini de olumsuz anlamda etkilemektedir. Sigaranın değdiği dudak dokuları, kararmaya ve pigment özelliğini yitirmektedir. Dudak çevresi ise sigara dumanının teması nedeniyle hızlı bir şekilde kırışmaktadır. Sigara kullanımının bırakılması, dudak renginin belirginleşmesine ve dudak çevresi kırışıklıkların azalmasını sağlamaktadır.

Sigara, parmak uçlarının ve tırnak dokularının da sararmasına neden olmaktadır. Sigara tutan parmaklar, zamanla deforme olmakta ve bu durum kangren gibi ciddi boyutlara kadar varabilmektedir. Her bakımından zararlı olan ve insan sağlığını riske atan sigara kullanımı, uzman doktorlardan yardım alarak bırakılabilmektedir. Kişilerin, ilgili birimlerden destek alarak; kendilerini sigaranın yan etkilerine karşı korumaları gerekmektedir.

Sigarayı Bırakmanın Dudak Sağlığına Etkisi

  1. Göz Çevreniz Aydınlanır

Göz çevresi, sigara kullanımı nedeniyle mor ve kahverengi renklerine bürünebilmektedir. Gözaltı torbaları ve kaz ayakları, sigaranın cilde zararları nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Göz çevresinin sağlıklı ve genç görünmesi için sigara kullanımının en hızlı şekilde bırakılması gerekmektedir. Cilt dokularını adeta çürüten sigara, insan sağlığını riske atmaktadır.

Göze çevresi için tasarlanan bakım ürünleri, sigaranın cilde zararları arasında yer alan göz çevresi problemlerini azaltabilmektedir. Gözaltı morlukları, kaz ayakları, torbalanma ve çökük göz kapağı; besleyici serum ve krem çeşitleri ile giderilebilmektedir. Kişilerin, organik bakım ürünleri kullanarak ve sigara kullanımı bırakarak; göz çevresi problemlerini azaltması mümkün olmaktadır.

Sigara Kullanımı Nasıl Bırakılır?

Sigara kullanımı, doktor kontrolünde ilerleyen tedaviler ile tamamen bırakılabilmektedir. Alkol ve sigara kullanımından dolayı sıkıntı yaşayan kişilerin, en hızlı şekilde doktora gitmesi gerekmektedir. Sigara kullanımı nedeniyle ortaya çıkan cilt problemleri ise dermatoloji uzmanları tarafından tedavi edilmektedir.

Sigara kullanımının neden olduğu cilt problemlerinin en aza indirilmesi için sağlıklı beslenme alışkanlıklarına geri dönmek gerekmektedir. Bol bol su içmek, meyve ve sebze tüketimini arttırmak ve mineral takviyesi almak; sigara nedeniyle hasar alan vücut sistemlerinin tekrardan gelişmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: sigaranin-cilde-zararlari
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR