Stres Yüzde Leke Yapar Mı?

Stres kaynaklı cilt lekeleri

Stres altında kalan insanlar, cilt lekesi oluşumuna daha yatkın olmaktadır. Stres kaynaklı cilt lekeleri, kronik ilerleyebilmekte ve kişilerin cilt bütünlüğünü bozmaktadır. Stres, cilt sağlığı başta olmak üzere tüm vücut sistemlerinin dengesini bozmakta ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir.

Cilt lekeleri, güneş ışınlarının zararlı etkileri veya stres faktörleri gibi dış unsurlar nedeniyle oluşmaktadır. Bununla birlikte, bazı hormonal bozukluklar ve kronik rahatsızlıklar da cilt lekelerine sebebiyet vermektedir. Bu nedenlerin başında gelen faktör, stres ve olumsuz yaşam olaylarıdır. Kişiler, stres kaynaklı birçok hastalık geliştirmekte ve bu konuda kesin bir tedavi aramaktadırlar.

Maruderm, doğal özlerden elde ettiği leke karşıtı bakım ürünleriyle; stres kaynaklı oluşan cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. C vitamini ve peptid desteği içeren bakım ürünleri, cilt lekelerinin azalmasına ve cilt tonu eşitsizliğinin giderilmesine olanak tanımaktadır. Maruderm SPF + 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi, güneşin zararlı ışınlarına karşı kalkan görerek leke oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Stresin Cilt Üzerindeki Etkisi

Stres ve Cilt Sağlığı

Stres; yoğun iş temposu, olumsuz yaşam olayları, yalnızlık, aşırı düzeyde kaygı ve ailevi sorunlar nedeniyle oluşmaktadır. Tüm bu stres faktörleri, kişilerin ruh ve beden sağlığı üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Stres nedeniyle oluşan yoğun kaygı, anksiyete ve depresyon gibi mental rahatsızlıklara zemin hazırlamaktadır. Bu hastalıkların tedavisi, uzman psikiyatri doktorları tarafından uygulanmaktadır.

Stres faktörleri, ruh sağlığının yanı sıra cilt sağlığı üzerinde de zarar verici etki göstermektedir. Yoğun stres altında kalan kişilerin, cilt sağlığı problemlerine daha yatkın olduğu görülmektedir. Günümüz koşullarında, hemen hemen her insanı etkileyen stresin cilde zararları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cilt dokularının sebum dengesini bozarak, sivilce ve akne problemlerini hızlandırmaktadır.
  2. Yüz bölgesinin pigment kalitesini bozarak, cilt tonu eşitsizliği probleminin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.
  3. Stres faktörlerinin yoğunluğu, egzama ve sedef gibi hastalıklara zemin hazırlamaktadır.
  4. Kurdeşen, alerji, döküntü ve roza hastalığı; çoğunlukla stres kaynaklı olmaktadır.
  5. Kırışıklık ve ince çizgi oluşumunu hızlandırmakta ve bu nedenle erken yaşlanma nedenleri arasında yer almaktadır.
  6. Cilt dokularının hyalüronik asit miktarını düşürmekte ve bu nedenle sarkma problemini baş göstermesine sebebiyet vermektedir.
  7. Kolajen üretimini yavaşlatmakta ve kişinin daha yaşlı görünmesine neden olmaktadır.
  8. Kişilerin olumsuz beden algısı geliştirmesine neden olarak özgüven düşüklüğü yaşatmaktadır.

Stres ve Cilt Sağlığı

Stres Cilt Lekesine Neden Olur Mu?

Stres ve cilt lekeleri, birbirleriyle son derece ilişkili iki kavramdır. Cilt lekesi oluşumu, stresör ve olumsuz yaşam olaylarından büyük ölçüde etkilenmektedir. Her yeni olumsuz olay, kişinin panik haline gelmesine ve cilt sağlığı problemleri yaşamasına neden olmaktadır. Sadece stres kaynaklı gelişebilen cilt hastalıkları dahi bulunmaktadır.

Stresin cilde zararları, birçok açıdan kendini göstermekte ve kişilerin yaşam kalitesini düşürmektedir. Leke ve sivilce oluşumu başta olmak üzere, pek çok cilt hazırlığına zemin oluşturan stres faktörleri; akılcı ve mantıksal düşünme becerileriyle kontrol altına alınabilmektedir. Stres faktörlerini kontrol altında tutmak, cilt sağlığı problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Stres ve cilt lekeleri, kişilerin beden algılarını büyük ölçüde bozmaktadır. Hali hazırda stresli olan kişi, cilt lekesi oluşumu nedeniyle; daha mutsuz ve üzgün hissetmektedir. Birbiriyle anlamlı ölçüde ilişkili olan cilt lekesi ve stres; söz konusu stres faktörlerinin kontrol altına alınması ile azaltılabilmektedir. Stressiz bir zihin ve sağlıklı bir beden, pürüzsüz bir cilde sahip olmanın en önemli koşulları arasında yer almaktadır.

Stres Kaynaklı Cilt Lekeleri

Stres Kaynaklı Cilt Lekeleri Nasıl Tedavi Edilir?

Stres kaynaklı cilt lekeleri, dermatoloji uzmanları tarafından yürütülen profesyonel tedavi yöntemleri ile mümkün olan en iyi şekilde yok edilmektedir. Bu tedavilere eklenen psikolojik destek, stres kaynaklı cilt lekelerinin kalıcı olarak giderilmesine olanak tanımaktadır. Daha sakin bir yaşam ve kaliteli düşünme becerileri, stres faktörlerinin daha iyi yönetilmesine yardımcı olmaktadır.

Cilt lekelerinin tedavisinde, leke karşıtı bakım ürünleri kullanılmaktadır. Leke karşıtı bakım ürünleri, besleyici özellikleri sayesinde; hâlihazırda mevcut olan cilt lekelerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Piyasada bulunan onlarca farklı çeşit bakım ürünü, cilt lekesi başlığı altında yer almakta ve stres nedeniyle oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Maruderm, leke oluşumu için özel olarak formüle ettiği leke karşıtı bakım ürünleri ile cilt lekesi problemlerinin mümkün olan en hızlı şekilde çözülmesine olanak tanımaktadır. Maruderm leke karşıtı bakım ürünleri, en uygun fiyatlarla piyasaya sürülmekte ve bitkisel özler içermesi nedeniyle güvenle kullanılmaktadır. Maruderm leke karşıtı bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi
  2. Maruderm Niancinamide Leke Karşıtı ve Gözenek Sıkılaştırıcı Krem
  3. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi
  4. Maruderm Azelaik Asit Solüsyon Aydınlatıcı Leke Karşıtı Cilt Bakım Serumu
  5. Maruderm Caffeine Peptid Hyalüronik Asit Aydınlatıcı Göz Çevresi Serumu
  6. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Serumu

Stres kaynaklı cilt lekeleri, uygun tedavi yöntemleri ve kişisel bakım rutinleriyle tamamen yok edilebilmektedir. Stres faktörlerinden mümkün olduğunca uzak kalmak ve olumsuz yaşam olaylarına sükûnetle yaklaşarak çözüm bulmaya çalışmak; leke oluşumunun önlenmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: stres-kaynakli-cilt-lekeleri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR