Soğuk Havaların Cilt Üzerindeki Etkileri

Soğuğa maruz kalan cilt

Kış aylarının beraberinde getirdiği soğuk hava ve ayaz etkisi, genel vücut sağlığını ve cilt sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Soğuğa maruz kalan cilt, hızla incelmekte ve dış etkenlere karşı hassaslaşmaktadır. Bu durumun nedeni soğuk havanın kan dolaşımını ve kan basıncını azaltması olarak gösterilmektedir.

Kış aylarında, soğuk havanın cilt bariyerini inceltmesi nedeniyle daha fazla egzama vakası görülmektedir. Egzama, kuruluk nedeniyle ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Soğuk aylarda, egzama oluşumunun önlenmesi için daha fazla nemlendirici ürün kullanılması gerekmektedir.

Maruderm; kurulduğu ilk günden bu yana, müşterilerinin cilt sağlığını mükemmel düzeye ulaştırmayı hedeflemektedir. Maruderm imzalı nemlendirici ve onarıcı bakım ürünleri, kişilerin cilt yapısını soğuk havaların olumsuz etkilerinden korumaktadır. Fransa menşeili hammaddeler ile üretilen doğal içerikli ürünler, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

Kış Aylarında Cilt Sağlığı ve Nem Dengesi

Kış Ayları ve Cilt Sağlığı

Hemen hemen herkesin en sevdiği mevsimlerden biri olan kış, soğuk etkisi nedeniyle insan vücudunu olumsuz anlamda etkilemektedir. Soğuk nedeniyle bozulan bağışıklık sistemi, kişileri hastalıklara karşı savunmasız hale getirmektedir. Bu nedenle kış aylarında ekstra vitamin ve mineral takviyesi alınması gerekmektedir.

Kış aylarının soğuk yapısı, cilt yüzeyine de zarar vermekte ve cilt hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Soğuk etkisinin cilt sıkılaştırıcı görevi görmesinin yanı sıra, kişilerin cilt yüzeyini hassaslaştırdığı ve bu bağlamda ciddi cilt problemlerine yol açtığını görülmektedir.

Kış aylarında, soğuk havanın olumsuz etkilerinden korunmak için; cilt yapısının düzenli bir şekilde temizlenmesi ve nemlendirilmesi gerekmektedir. Soğuk havanın tahriş edici etkisi, cilt sağlığının giderek bozulmasına neden olmaktadır. Soğuk nedeniyle yapısı bozulan ve dengesizleşen cilt, kişilerin yüksek oranda acı çekmesine neden olabilecek bir hale gelmektedir.

Soğuk Havalarda Cilt Bakımı

Soğuk Havaların Cilt Sağlığına Etkileri

Soğuk havanın cilt sağlığı üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etkileri bulunmaktadır. Olumlu etkiler, cildin sıkılaşması ve canlanması olarak gösterilmektedir. Soğuk etkisi ile uyarılan cilt, daha sıkı ve taze görünmektedir. Kış aylarının soğuğu ve ayazı, cilt sıkılaştırıcı tonik etkisi göstermektedir.

Soğuk havanın, cilt yüzeyindeki yağ oranını azalttığı ve bu bağlamda sivilce oluşumuna engel olduğu söylenmektedir. Cilt yüzeyinde sivilce oluşturan ve kişileri dış görünüş açısından rahatsız eden sebum artışı, soğuk etkisi nedeniyle daha dengeli bir hale gelmektedir. Bu sayede kişilerin akne ve sivilce problemleri azalmaktadır.

Soğuk hava, cilt sağlığı üzerinde olumsuz sonuçlara yol açabilmektedir. Bu etkilerin her biri, aşırı soğuk ortamlarda kalmaya bağlı olarak gelişmektedir. Aşırı soğuk ve rüzgârlı yerlerde uzun süreler boyunca bulunan kişiler, cilt yüzeylerinin kuruduğunu ve hassaslaştığını söylemektedir.

Sıcaklık değişimlerinin fazla olduğu bölgelerde yaşayan kişiler, cilt hastalıkları ve kuruluk problemlerine daha sık yakalanmaktadır. Sıcak ve soğuk ortamlara art arda maruz kalmak, cilt yapısının pullar şeklinde dökülmesine neden olmaktadır.

Kış Aylarında Cilde Nem Kazandıracak Bakım Önerileri

Kış Aylarında Cilt Neminin Önemi

Kış aylarında, nemlendirici bakım kremi ürünlerinin düzenli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Soğuk nedeniyle hassaslaşan cilt yapısı, dış tehlikelere açık bir hale gelmektedir. Cildin doğal nem dengesi, nemlendirici ve su geçirmez bakım ürünleri ile sağlanmaktadır.

Cilt yapısındaki nem miktarının azlığı, cilt problemlerinin hızlanmasına neden olmaktadır. Egzama ve mantar gibi cilt problemleri, kuruluk nedeniyle daha dayanılmaz bir seviyeye gelmektedir. Egzama ve mantar hastalığına sahip olan kişilerin, özelikle kış aylarında ciltlerini bol bol nemlendirmesi gerekmektedir.

Soğuk nedeniyle cilt yüzeyinde oluşan; kızarıklık, tahriş, soyulma ve morarma gibi olumsuz durumlar, kişilerin büyük ölçüde acı çekmesine neden olmaktadır. Nemlendirilmeyen ve düzenli bir şekilde beslenmeyen ciltler, kuruluk nedeniyle oluşan problemlere açık hale gelmektedir.

Maruderm'in Nemlendirici Ürünleri İle Cildinizi Soğuktan Koruyun!

Doğal malzemelerin, kimya biliminin katkılarıyla ortaya çıkardığı mucizevi güzellik ürünleri, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir. Maruderm’in doğal ve güvenilir nemlendirici bakım kremleri ile soğuk havaların olumsuz etkisi en aza indirilmektedir.

Maruderm cilt bakım ürünleri ve yüz serumları, cildi kış aylarının soğuk etkisinden korumaktadır. Maruderm nemlendirici yüz ve cilt bakım kremi ile kış ayları hiç olmadığı kadar kolay geçmektedir. Maruderm olarak, doğanın mucizesini hissetmek isteyen müşterilerimizi, birbirinden farklı ve kaliteli ürünlerimiz ile memnun etmeyi hedeflemekteyiz.

Soğuk havada cildi korumak için yapılması gerekenler

Cilt Yapısı Soğuk Havaların Olumsuz Etkilerinden Nasıl Korunur?

Cilt kuruluğu, soğuk havaların oluşturduğu en önemli cilt problemleri arasında yer almaktadır. Soğuk havalardan etkilenen cildin, kurumaması ve eski canlılığını tekrar kazanması için; doğal bakım yöntemlerinden faydalanmak gerekmektedir. Cildi soğuk havalardan korumak için yapılması gereken işlemler, şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Yeterli düzeyde su içmek.
  2. Uyku düzensizliği sorununu ortadan kaldırmak.
  3. Vitamin ve mineral açısından zengin besinleri tüketmek.
  4. Cilt kuruluğu sorununu en aza indirecek bakım ürünlerinden yararlanmak.
  5. Eldiven ve atkı gibi kışlık ürünleri kullanmak.
  6. Dış mekânlarda, mümkün olduğunca az bulunmak.
  7. Dışarı çıkmadan önce ve dışardan içeri girince ellere ve yüze nemlendirici krem uygulamak.
  8. Cildi düzenli bir şekilde temizlemek ve yağ kalıntılarından arındırmak.

Kış Aylarında Uygulanması Gereken Cilt Bakım Önerileri

Kış Aylarında Uygulanması Gereken Cilt Bakım İşlemleri

Kış aylarında uygulanması gereken cilt bakımı, cildin soğuk havalara karşı kalkan oluşturabilmesi açısından önem arz etmektedir. Ayaz etkisine karşı kendini koruyamayan ciltler, zamanla yorulmakta ve eski güzel görüntüsünü kaybetmektedir. Özellikle soğuk sıcak dengesinin kurulamaması nedeniyle, cilt kuruluğu gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Kış aylarında uygulanması gereken cilt bakım işlemleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cildi Nemlendirmek: Cilt yüzeyinin soğuk havalardan korunması için nem dengesinin iyi bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Cilt yüzeyinde oluşan matlık ve kuruluk, cildin nem düzeyinin düşmesinin bir göstergesidir. Nem oranı azalan cilt soğuk hava koşullarına karşı daha dirençsiz olmaktadır. Düzenli olarak nemlendirilmeyen ciltler, doğal nem dengesini giderek kaybetmektedir. Özellikle kış aylarında nemlendirici bakım kremi ürünlerinin daha sık kullanılması gerekmektedir. Soğuk havaların cilt üzerindeki etkileri, olumsuz sonuçlara sebebiyet vermesi nedeniyle uygun yapıdaki ürünlerin tercih edilmesi önem arz etmektedir.
  2. Hyalüronik Asit Serumu Kullanmak: Kullanılan nemlendirici üründen önce cilt yüzeyine hyalüronik asit uygulaması yapmak, yapılan nem desteğinin cilt yüzeyinde daha fazla tutulmasına yardımcı olmaktadır. Cildin nem tutma özelliğinin arttırılması, soğuk havalara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlamaktadır. Maruderm hyalüronik asit içeren nemlendirici bakım kremi, bu etkinin en üst düzeyde sağlanmasına olanak tanımaktadır. İçeriğindeki farklı mineraller ve vitaminler sayesinde, cilt bariyerinin soğuk havalara karşı daha dayanıklı olmasına katkıda bulunmaktadır.
  3. Cilt Bariyerini Güçlendirmek: Cildin doğal bariyeri, cildi olumsuz hava koşullarından korumaya çalışmaktadır. Kış aylarında cilt bariyerinin daha güçlü bir hale gelmesini sağlamak, soğuk havaların tahriş edici etkisini azaltmaktadır. Piyasada bulunan bariyer onarıcı cilt bakım ürünleri, kişilerin kış aylarında daha güçlü bir cilt bariyerine sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Maruderm bariyer onarıcı ceramide cilt bakım kremi, cilt yüzeyinin bariyerini daha güçlü bir hale getirerek; soğuk havaların olumsuz etkilerini en aza indirmektedir. Hem yüz hem de vücut kremi olması sayesinde, tüm cildin soğuğa karşı bariyer oluşturmasına olanak tanımaktadır.
  4. Peeling Yapmak: Özellikle kış aylarında peeling nedir ve nasıl uygulanır gibi sorular merak edilmektedir. Kış aylarının cilt üzerinde kir birikmesine neden olması, peeling uygulamalarının önemini arttırmaktadır. Kış aylarında cilt yüzeyine düzenli bir şekilde peeling uygulamak, cildin nem dengesinin korunmasına ve bu bağlamda soğuğa karşı kalkan oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Cilt yüzeyinin ölü derilerden arındırılması, peeling uygulamasının temel ilkeleri arasında yer almaktadır. Maruderm peeling maske cilt bakım serumu cilt yüzeyinin ölü derilerden hızlı bir şekilde arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Peeling sayesinde doğal yapısına kavuşan cilt, soğuk havalara karşı daha dayanıklı hale gelmektedir.
Etiketler: soguga-maruz-kalan-cilt
Aralık 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR