500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Cildinize Hangi Durumlarda Serum Bakımı Uygulanmalı?

cilt serumu

Cilt bakım serumu, cildin belirli ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanan bir cilt bakım ürünü çeşidi olarak tanımlanmaktadır. Serumlar; yoğun içerikleri sayesinde, cildi beslemekte ve nemlendirmektedir.

Cilt sağlığını iyileştirmeye yardımcı olan yüz serumları; göz çevresinde morluk, ciltte leke, kırışıklık ve sivilce oluşumu gibi durumlarda kullanılmaktadır. Serumlar yapıları gereği güçlü temizleyici ve nemlendirici etkiye sahip olmadıkları için, temizleyici, tonik ve nemlendiricilerle desteklenmeleri gerekmektedir.

Kişinin cilt tipine ve ihtiyaçlarına yönelik içerikler barındıran çeşitli yüz serumları bulunmaktadır. Bakım rutini sırasında serumların doğru zamanda ve miktarda kullanılması önem arz etmektedir.

Yüz serumları, temizlenmiş cilt yüzeyine uygulanmalıdır. Temizlenen cilde birkaç damla olacak şekilde kullanılmaktadır. Fazla miktarda serum uygulaması, cildin yağlanmasına neden olmaktadır. Serum uygulamasından yaklaşık 30 dakika sonra cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanımı tavsiye edilmektedir.

Yüz Serumları Faydaları

Akne ve Sivilceler İçin Bakım Serumu

Akne ve sivilceler; vücutta üretilen fazla sebumun kıl foliküllerini tıkaması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu cilt sorununu çözmek için öncelikle ciltteki sebum seviyesinin dengelenmesi gerekmektedir.

Sivilce karşıtı serum; cildin yağ dengesini sağlamakta ve ciltteki bakterileri öldürmektedir. Akne ve sivilce oluşumunu önlemek için kullanılabilecek sivilce karşıtı serumlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. AHA ve BHA içeren serumlar: Ciltteki ölü hücreleri, kiri ve yağı temizleyerek sivilce ve akne oluşumunun önüne geçmektedir. Cildin doğal nem bariyerini korumakta ve ciltteki kızarıklıkları azaltmaktadır.

Maruderm AHA %10 + BHA %2 Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, içerdiği AHA ve BHA asitleri sayesinde, cilt yüzeyinde peeling etkisi yaratmaktadır. Ciltteki ölü deri hücrelerini temizleyerek tıkanmış gözenekleri derinlemesine temizlemektedir.

Salisilik asit içeren serumlar: Salisilik asit, ciltte biriken ölü deri hücrelerini temizleyerek cildin nefes almasını sağlamaktadır. Cildin yağ dengesinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

  1. C vitamini içeren serumlar: C vitamini, hücre yenilenmesini desteklemekte ve kolajen üretimini arttırmaktadır. Bu sayede cilt lekelerini azaltmakta ve cildi sıkılaştırmaktadır.
  2. Çay ağacı yağı içeren serumlar: Çay ağacı yağı içeren yüz serumları, antiseptik özelliği sayesinde ciltteki bakterileri öldürerek sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.

Cilt Bakım Serumları Kullanım Şekilleri

Yaşlanma Belirtileri İçin Bakım Serumları

Yaşın ilerlemesi ile birlikte oluşan; kırışıklıklar, ince çizgiler ve elastikiyet kaybı gibi sorunları önlemek için, yaşlanma karşıtı serum kullanılmaktadır. Cildin nemini ve kolajen üretimini kaybetmesi ile ortaya çıkan bu cilt sorunları; düzenli bakım serumu kullanımı ile büyük ölçüde iyileşmektedir.

Yaşlanma karşıtı serum çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kolajen içeren serumlar: Kolajen üretimi, cildin sıkılaşmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır. Kolajen üretimini cilt bakım serumu ile desteklemek, cildin gençleşmesini sağlamaktadır.

Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti-Age Cilt Bakım Serumu, hyalüronik asit sayesinde cildi nemlendirmekte, kolajen sayesinde cildi gençleştirmekte ve sıkılaştırmaktadır. Yaşlanma belirtilerinden korunmaya yardımcı olmaktadır.

  1. Peptid içeren serumlar: Peptidler, cildin kolajen üretimini düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Cildin elastikiyetini arttırmakta ve cildi genç göstermektedir.

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, cildi nemlendirmekte ve aydınlatmaktadır. Cildi dış faktörlerden korunmaya yardımcı olmaktadır.

  1. Yeşil çay içeren serumlar: Yeşil çay içeren yüz serumları, antioksidan yapısı sayesinde cildin nefes almasını sağlamaktadır. Yaşlanma belirtilerini önlemekte, ciltteki hasarı onarmaktadır.

Cilt Tipine Uygun Serum Seçimi

Leke ve Kızarıklıklar İçin Bakım Serumu

Leke karşıtı serum, ciltteki koyu leke ve kızarıklıkları iyileştirmek için kullanılan bakım serumlarıdır. Cilt lekeleri; güneş ışınları, hormonal değişiklikler, sivilce izi ve yaşlanma gibi birçok nedenden kaynaklı olarak oluşabilmektedir.

Bakım rutinine leke karşıtı serum ürünü dahil etmek, cilt tonunun eşitlenmesine ve cildin aydınlanmasına yardımcı olmaktadır. Leke karşıtı serumlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. A vitamini içeren serumlar: A vitamini hücre yenilenmesini desteklemekte ve leke görünümünü azaltmaktadır. Cildin kolajen üretimini dengelemekte ve cildi aydınlatmaktadır.
  2. Retinol içeren serumlar: Retinol, ciltteki hücre yenilenmesini desteklemekte ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Anti-enflamatuar yapısı sayesinde ciltteki iltihaplanmayı ve kızarıklıkları azaltmaktadır.

Maruderm Retinol 0.5% Cilt Yenileyici Bakım Serumu, retinol içeriği sayesinde cilde yoğun bir bakım uygulamakta ve cilt yenilenmesine destek olmaktadır.

Retinol içeren serumlar kullanırken cildi, güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş kremi kullanımı önerilmektedir.

  1. Alfa arbutin içeren serumlar: Alfa arbutin, ciltteki melanin üretimini azaltmakta ve leke görünümünü iyileştirmektedir. Cildin nem dengesini korumakta ve cilt bariyerini desteklemektedir.

Kuru ve hassas ciltler için serum önerileri

Kuru ve Hassas Ciltler İçin Bakım Serumu

Kuru ve hassas ciltler için; cildi besleyici ve nemlendirici serum kullanımı tavsiye edilmektedir. Kullanılan serumun içeriğine dikkat etmek; cildin yatıştırılması ve rahatlatılması için önem arz etmektedir. Kuru ve hassas ciltler için nemlendirici serum önerileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Hyalüronik asit içeren serumlar: Hyalüronik asit cildin nem dengesini korumaktadır. Ciltteki suyu hapsederek cildin yumuşak kalmasını sağlamaktadır.
  2. Ceramide içeren serumlar: Ceramide, cildin doğal nem bariyerini korumaktadır.
  3. Niasinamid içeren serumlar: Niasinamid, cildi sakinleştirmekte ve hassasiyeti azaltmaktadır. Ciltteki hasarın onarılmasına yardımcı olmaktadır.

Maruderm Niacinamide %10 + Hyalüronik Asit + Panthenol Cilt Bakım Serumu, cildi nemlendirmekte, yumuşatmakta ve yatıştırmaktadır. Cilde parlak ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

  1. Allotin içeren serumlar: Allotin cilt üzerinde yatıştırıcı bir etki göstermektedir. İrritasyonu ve kızarıklığı azaltmaktadır.
  2. E vitamini içeren serumlar: Antioksidan yapısı sayesinde cildi dış faktörlerden korumaktadır. Cildi nemlendirmekte ve cildin elastikiyetini attırmaktadır.
Etiketler: serum-bakimi
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR