Selülit Nedir? Selülit Nasıl Geçer? Hangi Yiyecekler Selülite Neden Olur?

selülit görünümü

Kusursuz cilt ve pürüzsüz bacak görünümünün, önündeki en büyük engeller arasında yer alan selülit; kadınların korkulu rüyası olarak nitelendirilmektedir. Sıklıkla kalça ve üst bacak bölgesinde oluşan selülit, lokal bir bozukluk olarak tanımlanmaktadır. Vücudun bazı bölgelerinde, yağlanma nedeniyle oluşan deforme görünüm; selülit oluşumunun temel sebebi olarak gösterilmektedir.

Özellikle yaz aylarında, kişilerin sıkıntı çekmesine neden olan selülit görünümü; fazla yağ birikimi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Portakal kabuğuna benzeyen selülit, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Kadın bireylerde daha sık görülen bu bozukluk, bazı kozmetik veya klinik tedavi yöntemleri ile nispeten giderilebilmektedir.

Selülit

Selülit Neden Oluşur?

Selülit nedenleri, birçok farklı faktörden kaynak alarak ortaya çıkmaktadır. Bilimsel açıdan, deri altındaki yağ tabakasının deforme olması anlamına gelmektedir. Ancak bu deforme oluşumunun, tek ve kesin bir nedeni bulunmamaktadır. Birden fazla nedenle ortaya çıkmakta olan bu problem, şu faktörlerden beslenmektedir:

  1. Genetik faktörler.
  2. Hormonsal dengesizlikler.
  3. Ani kilo alma veya verme.
  4. Hareketsiz yaşam standartları.
  5. Sağlıksız beslenme alışkanlıkları.
  6. Sigara ve alkol kullanımı.
  7. Stres ve psikolojik hastalıklar.
  8. Skiny pantolon ve dar kıyafetler.

Selülit oluşumu, kilo kontrolü konusunda aktif olan ve düzenli olarak egzersiz yapan kişilerde görülebilmektedir. Pek çok kadın, her ne yaparsa yapsın selülit oluşumuna engel olmadığını ifade etmektedir. Bu durumun nedeni, selülit oluşumuna sebebiyet veren ana faktörün hiçbir zaman bilinememesi olarak gösterilmektedir. Hemen hemen her kadın, hayatının belirli dönemlerinde bu problemi yaşamaktadır.

Çatlak ve Selülit Tedavisi

 

Selülit Dereceleri Nelerdir?

Selülit genellikle kalça, karın ve uyluk bölgesinde oluşmakta ve derecelerine göre farklı şekillerde görülmektedir. Şiddetine göre de üç farklı derecede sıralanmaktadır.

Derece 1-Hafif Selülit: Yatarken veya ayakta dururken portakal kabuğu görünümü fark edilmez. Hafif bir sarkma görülebilir.

Derece 2-Orta Selülit: Yatarken cilt pürüzsüz görülür fakat ayaktayken portakal kabuğu görünümü fark edilir. Sarkma daha fazla görülebilmekte ve orta derinlikte çöküntüler oluşabilmektedir.

Derece 3-Şiddetli Selülit: Yatarken ve ayakta dururken ciltte portakal kabuğu görünümü fark edilir. Deride ciddi boyutlarda sarkma oluşabilmektedir. 

Selülit Dereceleri

Selülit Nasıl Geçer?

“Selülit nasıl geçer?” sorusunun tek ve kesin bir cevabı bulunmamaktadır. Günümüzde, bu konuyla ilgili birçok farklı yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin hiçbiri, herkes için aynı verimi sunmamaktadır. Ancak geçici de olsa etki gösteren veya semptomların azalmasına olanak tanıyan yöntemler de bulunmaktadır. Her şeyden önce, selülit oluşumuna engel olabilmek; çaresizce tedavi yöntemi aramaktan çok daha işlevseldir.

Selülit oluşumunun engellenmesi için yaşam standartlarının gözden geçirilmesi gerekmektedir. Kilo alma ve verme dengesi, selülit oluşumunun ana nedenleri arasında yer almaktadır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersiz ile kilo kontrolü yapılmaktadır. Bu bağlamda, yaşam standartlarının yükseltilmesiyle; selülit oluşumunun önüne geçilebilmektedir.

Selülit Tedavileri Nelerdir?

Selülit tedavisi, birden fazla dala ayrılmakta ve birbirinden farklı prosedürlerle uygulanmaktadır. Kozmetik ürünlerle veya klinik uygulamalarla yürütülen bu tedaviler, selülit görünümünün nispeten azalmasına olanak tanımaktadır. Hiçbir tedavi, net ve kesin bir çözüm sunmamaktadır. Kişilerin, bu durumu göz önünde bulundurarak beklentiye girmesi önem arz etmektedir.

Selülit tedavileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Lazer ve Radyo Frekans Uygulamaları
  2. G5 Masajı
  3. Liposuction Uygulaması
  4. Lipoliz Teknikleri
  5. Selülit Kremi.
  6. Ultrasonik Işın Tedavisi
  7. Karbondioksit Terapisi
  8. Retinol İçerikli Kremler
  9. Bölgesel Zayıflama Teknikleri

Selülit oluşumunun en kalıcı tedavisi, kilo alma – verme dengesinin kurulması olarak gösterilmektedir. Söz konusu bozukluğun, oluşmadan yok edilmesi; zamandan ve enerjiden tasarruf edilmesine olanak tanımaktadır. Bununla birlikte, selülit tedavisi amacıyla uygulanan işlemlerin tümü; maliyet açısından külfetli bir yapı sergilemektedir. Söz konusu bozukluğun, önlem uygulamaları ile engellenmesi; mali kayıpların önlenmesi açısından da önem arz etmektedir.

Selülit Tedavisi

 

Selülitten Korunma Yolları Nelerdir?

Selülit oluşumunu tamamen önlemek mümkün değildir. Ancak bazı yöntemlerle azaltmak mümkündür. Hareketli bir yaşam sürmek, sağlıklı beslenmek ve sabit bir kiloda kalmak selülit görünümünü azaltmaktadır. Kas güçlendirici egzersizler yapmak da bölgesel olarak şekillenmeye ve portakal kabuğu görünümünü azaltmaya fayda sağlamaktadır. 

Cilde iyi bakmak yine bu hoş olmayan görünümün azalmasını sağlamaktadır. Sigara kullanmamak, sıkı bir cilde sahip olmak için güneş kremi kullanmak da aynı şekilde selülit görünümüne iyi gelecektir. Kilo kaybı genel olarak görünümün düzelmesini sağlasa da bazen sorunu daha belirgin hale getirebilmektedir çünkü hızlı kilo kaybı gevşek bir cilt oluşumuna sebep olmaktadır. Bu da daha belirgin bir portakal kabuğu görünümüne neden olabilmektedir. 

Selülit ve Beslenme

Hangi Yiyecekler Selülite Neden Olur?

Hangi yiyeceklerin selülit yaptığı, hemen hemen bütün kadınlar tarafından merak edilmektedir. Selülit oluşumunun tek ve kesin bir nedeni olmadığından; bu oluşuma sebebiyet veren besinlerin kesinliği de muallaktadır. Bununla birlikte, uzmanlar tarafından önerilmeyen ve sağlıksız olarak nitelendirilen bazı besinler; selülit oluşumunu hızlandırabilmektedir.

Selülit yapan yiyecekler, işlenmiş ve aşırı yağ içeren besinlerden oluşmaktadır. Söz konusu gıdaların, beslenme alışkanlıklarına dâhil edilip sürekli olarak tüketilmesi; obezite ve diyabet gibi hastalıklara neden olmaktadır. Selülit oluşumu ise kilo alma – verme dengesinin bozulması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Yani bu yiyeceklerin, ikincil sebep olarak selülit oluşturduğu düşünülmektedir.

Genel vücut sağlığını riske atan ve selülit yapan besinler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kızartma yoluyla pişirilen yemekler.
  2. Beyaz şeker ve şerbetli tatlılar.
  3. Aşırı tuzlu besinler.
  4. Margarin ve türevi yağlar.

Meyve, sebze, sulu yemekler ve protein ağırlıklı besinler; selülit oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Beslenme alışkanlıklarının sağlıklı boyuta çekilmesi ile selülit gibi cilt sağlığı problemlerinin daha az görüldüğü düşünülmektedir. Kişilerin, özgüven problemi yaşamasına neden olan selülit; düzenli spor ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile engellenebilmektedir.

Maruderm Sıkılaştırıcı Selülit Kremi

Maruderm, “doğadan gelen güzellik” mottosuyla çıktığı bu yolda; her geçen gün daha fazla tanınmakta ve kişiler tarafından memnuniyetle tercih edilmektedir. Birçok cilt problemine, doğal yollarla çözüm bulmayı hedefleyen Maruderm; selülit ve çatlak oluşumu gibi konularda da en kaliteli şekilde hizmet vermektedir.

Maruderm Sıkılaştırıcı Selülit Kremi, içerdiği doğal özler ve besleyici/onarıcı etkisi sayesinde; selülit görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Kuru fırçalama yöntemiyle, daha fazla fayda sağlayan bu krem; Maruderm’in en gözde ürünleri arasında yer almakta ve kullanıcıları tarafından beğeniyle karşılanmaktadır.

Selülit görünümü için kesin bir çözüm bulamayan kişilerin, bir numaralı tercihi olan Maruderm selülit kremi; kaliteli ve uygun fiyatlı olması nedeniyle de öne çıkmaktadır. Doğanın mucizelerinden elde edilen tüm Maruderm ürünleri, en uygun fiyatlarla müşterilerine sunulmakta ve bu bağlamda kullanıcı memnuniyeti kazanmaktadır.

Selülitlere Karşı Sıkılaştırıcı Ürünler

 

Selülit Ağrı Yapar Mı?

Çok yoğun olmasa da 3. derece selülitler ağrı yapabilmektedir. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlar ağrı hissedebilmektedir. En çok karın, basen, bacak ve kalça kısmında ağrı oluşabilmektedir. 

Selülitin Zararı Var Mıdır?

Selülitin estetik görünümü bozması pek çok kadın tarafından rahatsız edici bir durumdur. Bunun yanı sıra özellikle 3. derecede başka zararları da görülebilmektedir. Bazı bölgelerde kan dolaşımını yavaşlatmakta ve olumsuz etkilemektedir. Büyüyen yağ dokusu da vücudun normalden daha fazla su tutmasına ve bu da yine kan dolaşımının zayıflamasına neden olmaktadır. Kan dolaşımının zayıflamasıyla beraber dokulara daha az oksijen ulaşmaktadır


 
Etiketler: selulit-gorunumu
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR