500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Microblading Nedir?

microblading

Microblading; kaşlara belirgin ve doğal bir görünüm sağlama amacıyla, dövme tekniği ile yapılan kalıcı bir makyaj uygulaması olarak tanımlanmaktadır. Microblading kaş kalemi veya özel tasarlanmış el aleti ile yapılan manuel dövme işlemi; doğal görünümlü, tüy benzeri çizgiler oluşturmaktadır.

Yüz güzelliğinde önemli bir yere sahip olan kaşlar; simetrik veya doğal görünmediğinde, estetik görüntüyü kötü etkilemektedir. Günümüzde; çeşitli nedenlerle kaşlarında dökülme veya seyrelme görülen ya da kaş şeklini değiştirerek eşit ve gür görünen kaşlara sahip olmak isteyen birçok kişi microblading uygulaması yaptırmaktadır.

Microblading Kıl Tekniği

Microblading Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar?

Microblading uygulaması, kıl benzeri çizgi tekniği ile kaşları şekillendirmekte ve belirginleştirmektedir. Bu ince çizgileri oluşturmak için ise microblading kaş kalemi ve özel boyalar kullanılmaktadır.  

Microblading işleminin; alanında uzman kaş ve microblading sanatçıları tarafından ve onların önerdiği ürünler ile yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde; kaşlar arasındaki simetrinin bozulması, kaşlarda ve çevresinde şişlikler, ciltte koyu lekeler ve kaş ile saç renginin uyumsuzluğu gibi istenmeyen sonuçlar meydana gelmektedir.

Müşteri ve microblading sanatçısı, birlikte pigment ve taslak kaş şekline karar vermektedir. Ardından deri yüzeyinde nano blading ile boya kanalları açılmakta ve deride nano pigmentasyon yapılmaktadır. Kaş çizimi içerisine, maske uygulaması ile pigment enjekte edilmektedir. Bu işlem, dövme tekniği ile uygulanması nedeniyle derinin alt tabakalarına inmemektedir.

Tıraş, hastalıkların yan etkisi veya kalitesiz kozmetik ürünler nedeniyle dökülen kaşlar, microblading uygulaması yeniden oluşturulmaktadır. İnce ve asimetrik kaşlar, microblading işlemi sayesinde daha belirgin ve dolgun görünmektedir.

Fakat microblading işlemi de tıpkı diğer kalıcı makyaj uygulamaları gibi bir süre sonra silinmektedir. Düzenli yapılan microblading bakımı ile kaşların kalıcılığı 2 sene olarak öngörülmektedir. İşlemin formunu koruması ve kalıcı olması için düzenli olarak tekrarlanması gerekmektedir.

Kaş Kontürü

Microblading Ürünleri Nelerdir?

Microblading uygulaması sırasında kullanılan ürünlerin hijyenik ve kişiye özel olması gerekmektedir. Bu işlemde kullanılan temel ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kaş kalemi: Microblading işleminde pigmentleri cilde enjekte etmek için, microblading kaş kalemi kullanılmaktadır. Bu kaş kaleminin ucuna takılan farklı boyutlarda ve tek kullanımlık iğneler bulunmaktadır. Kişinin cilt ve kıl tipine uygun olan iğne boyutu, profesyonel microblading sanatçısı tarafından seçilmektedir.
  2. Anestezi etkili kremler: Microblading işlemi yüze, dövme tekniği ile uygulanması sebebiyle acıya neden olabilmektedir. İşlem sırasında hissedilen ağrı ve acıyı en aza indirmek amacıyla anestezi etkili kremler kullanılmaktadır.
  3. Pigmentler: Pigmentler; cilde uyumlu ve uzun süre dayanıklı olarak, özel formülize edilen kaş boyalarıdır. Cilt yüzeyine işlenen pigmentin kaliteli ve hijyen standartlarına uygun olması gerekmektedir.
  4. Altın Oran Kaş Ölçüm Cetveli: Tıpkı bir cetvel gibi ölçüm dereceleri bulundurmakta ve kaşlar arasındaki simetriyi yakalamaya yardımcı olmaktadır.

Microblading Fiyatları

Microblading Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaş kontürü olarak da bilinen microblading işleminin iyileşme süreci, kalıcı dövmelerin iyileşme sürecine benzerlik göstermektedir. Bu süreçte kaş bakımı büyük önem arz etmektedir. Microblading sonrası bakım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Temas etmekten kaçınmak: Kaş kontürü yapılan bölgeye, işlemin yapıldığı gün içinde temas edilmemesi gerekmektedir. Kaşlara dokunmak ciltte tahrişe neden olmaktadır. Cildi ovmak da kaşların formunun bozulmasına neden olmaktadır.
  2. Nemlendirmek ve temizlemek: Kaşların; özellikle işlem sonrasında kabuk tuttuğu dönemde, daima nemli tutulması ve temizlenmesi gerekmektedir.
  3. Maruderm Cica Centella Cilt Bakım Kremi, cilt bariyerini desteklemek ve cildi yoğun şekilde nemlendirmek üzere formülize edilmiştir. Cildi yumuşatmaya ve pürüz görünümünü azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  4. Güneş ışığından korunmak: Microblading uygulaması sonrasında güneş ışığına fazla maruz kalmak, ciltteki boyanın rengini soldurmaktadır. Bu yüzden işlemden sonra bir süre boyunca şapka kullanılması tavsiye edilmektedir.
  5. Kontrol seanslarına gitmek: Microblading işlemini yaptırdıktan sonra, profesyonel sanatçılarından microblading bakımı için destek almak ve doğal nedenlerle oluşan bozulmaları düzelttirmek; kaş formunu korumayı sağlamaktadır.
  6. Yüz bakımı ve botoksa ara vermek: Microblading işleminden sonra kaşların iyileştiği ve tamamen oturduğu 4 haftalık dönemde, cilt bakımı veya estetik işlemlerin yapılmaması gerekmektedir.

 

Microblading-kil-teknigi

Microblading Kaş Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Microblading bakımı için seçilen ürünler oldukça önemlidir. Bakım ürünlerinin içeriğinde bulunabilen bazı maddeler, işlem sonrası hassaslaşan ciltlerde alerjik  reaksiyonlara neden olmaktadır. Microblading sonrası bakım için kullanılabilecek ürünler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Güneş kremi: Microblading işleminden yaklaşık bir hafta sonra ve takip eden 6 hafta boyunca; nemlendirici ve mineral içeren, SPF güneş kremlerinin kullanımı önerilmektedir.
  2. Maruderm SPF+ 50 Leke Karşıtı Güneş Kremi , güneşin zararlı ışınlarının ciltte meydana getireceği, lekeler ve yaşlanma belirtileri için özel üretilmektedir. İçeriğindeki SPF 50+ sayesinde, cildi UVA ışınlarına karşı korumakta ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olmaktadır.
  3. Maruderm Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli, nazik formülü sayesinde microblading işleminden sonra cilt temizliğinde kullanılabilmektedir. İçerdiği bitkisel özler ve proteinler sayesinde cildi beslemekte ve nemlendirmektedir.
  4. Vazelin: Profesyonel microblading sanatçıları tarafından; microblading uygulaması sonrasında ilk 2 veya 3 gün vazelin kullanımı önerilmektedir.
  5. Bepanthol: Microblading uygulamasını takip eden 3 günün sonrasında, kaşlarda kabuklanma ve çatlama görülmektedir. Bu süreçte kaşlara bepanthol uygulanarak; iyileşme sürecine destek olunması ve kaşların nemli tutulması önerilmektedir.
Etiketler: microblading
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR