500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Kış aylarında uygulanması gereken cilt bakımı

Kış aylarının neden olduğu olumsuz etkiler, genel vücut sağlına ve cilt yapısına zarar vermektedir. Yağmur, rüzgâr ve kar; cilt yüzeyinin aşınmasına ve tahriş olmasına neden olmaktadır. Cilt yapısının sağlıklı kalabilmesi için soğuk havalardan korunması gerekmektedir. Soğuktan korunamayan ciltler, kuruluk ve egzama gibi olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir.

Kış ayları hemen hemen herkesin heyecanla beklediği günler arasında yer almaktadır. Kış aylarının muhteşem görüntüsü göz zevkine hitap etse de; neden olduğu olumsuz cilt problemleri, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Özellikle soğuk aylarda, cilt bakım rutinlerinin daha düzenli bir şekilde uygulanması gerekmektedir.

Cilt Yapısı Soğuk Havalardan Nasıl Etkilenmektedir?

Cilt yüzeyi, soğuk havaların etkisiyle daha hassas bir hale gelmektedir. En ufak temas bile kış aylarının getirdiği hassasiyet nedeniyle cildin kızarmasına neden olabilmektedir. Soğuk hava ve ayaz, cilt yapısının kurumasına ve pullar halinde dökülmesine yol açmaktadır. Soğuk hava nedeniyle hasar alan cilt, kişilerin büyük ölçüde acı çekmesine sebebiyet verebilmektedir.

Cilt yapısı soğuk etkisi ile sıkılaşıp canlansa da; soğuk havanın tahriş edici etkisinden kurtulamamaktadır. Özellikle bu aylarda cilt bakım rutininin aksatılmadan sürdürülmesi gerekmektedir. Cilt kuruluğu problemleri, egzama ve sedef gibi hastalıklara neden olduğu için; soğuk havanın etkisiyle oluşan kuruluk oranının en aza indirilmesi gerekmektedir.

Kış Ayları ve Cilt Sağlığı

Cilt sağlığını düzenli bir şekilde geliştirmek isteyen kişiler, kış aylarında daha fazla bakım ürünü kullanmaktadır. Kış aylarının getirdiği ayaz ve soğuk hava; cilt yüzeyinin hızlı bir şekilde tahriş olmasına neden olmaktadır. Yeterince beslenmeyen cilt, bu tahriş nedeniyle kuruyup dökülmeye yatkın hale gelmektedir. Bu nedenle özellikle kış aylarında cilt nemliliğine ekstra özen göstermek gerekmektedir.

Kış aylarının cilt üzerinde oluşturduğu bir diğer olumsuz etki, cildin doğal yağ dengesini bozması olarak gösterilmektedir. Yağ dengesi bozulan ciltler, gözenek tıkanması gibi olumsuz sonuçlar yaşamaktadır. Cildimizi dış etkenlerden koruyan yağ oranının azalması, cildin dışardan gelen bakterilere açık hale gelmesine neden olmaktadır. Cilt yüzeyinin yağ oranının azalması ile pek çok cilt hastalığı ortaya çıkabilmektedir.

Kış Aylarında Uygulanması Gereken Cilt Bakım İşlemleri

Kış aylarında uygulanması gereken cilt bakımı, cildin soğuk havalara karşı kalkan oluşturabilmesi açısından önem arz etmektedir. Ayaz etkisine karşı kendini koruyamayan ciltler, zamanla yorulmakta ve eski güzel görüntüsünü kaybetmektedir. Özellikle soğuk sıcak dengesinin kurulamaması nedeniyle, cilt kuruluğu gibi olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Kış aylarında uygulanması gereken cilt bakım işlemleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cildi Nemlendirmek: Cilt yüzeyinin soğuk havalardan korunması için nem dengesinin iyi bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Cilt yüzeyinde oluşan matlık ve kuruluk, cildin nem düzeyinin düşmesinin bir göstergesidir. Nem oranı azalan cilt soğuk hava koşullarına karşı daha dirençsiz olmaktadır. Düzenli olarak nemlendirilmeyen ciltler, doğal nem dengesini giderek kaybetmektedir. Özellikle kış aylarında nemlendirici bakım kremi ürünlerinin daha sık kullanılması gerekmektedir. Soğuk havaların cilt üzerindeki etkileri, olumsuz sonuçlara sebebiyet vermesi nedeniyle uygun yapıdaki ürünlerin tercih edilmesi önem arz etmektedir.

  2. Hyalüronik Asit Serumu Kullanmak: Kullanılan nemlendirici üründen önce cilt yüzeyine hyalüronik asit uygulaması yapmak, yapılan nem desteğinin cilt yüzeyinde daha fazla tutulmasına yardımcı olmaktadır. Cildin nem tutma özelliğinin arttırılması, soğuk havalara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlamaktadır. Maruderm hyalüronik asit içeren nemlendirici bakım kremi, bu etkinin en üst düzeyde sağlanmasına olanak tanımaktadır. İçeriğindeki farklı mineraller ve vitaminler sayesinde, cilt bariyerinin soğuk havalara karşı daha dayanıklı olmasına katkıda bulunmaktadır.

  3. Cilt Bariyerini Güçlendirmek: Cildin doğal bariyeri, cildi olumsuz hava koşullarından korumaya çalışmaktadır. Kış aylarında cilt bariyerinin daha güçlü bir hale gelmesini sağlamak, soğuk havaların tahriş edici etkisini azaltmaktadır. Piyasada bulunan bariyer onarıcı cilt bakım ürünleri, kişilerin kış aylarında daha güçlü bir cilt bariyerine sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Maruderm bariyer onarıcı ceramide cilt bakım kremi, cilt yüzeyinin bariyerini daha güçlü bir hale getirerek; soğuk havaların olumsuz etkilerini en aza indirmektedir. Hem yüz hem de vücut kremi olması sayesinde, tüm cildin soğuğa karşı bariyer oluşturmasına olanak tanımaktadır.

  4. Peeling Yapmak: Özellikle kış aylarında peeling nedir ve nasıl uygulanır gibi sorular merak edilmektedir. Kış aylarının cilt üzerinde kir birikmesine neden olması, peeling uygulamalarının önemini arttırmaktadır. Kış aylarında cilt yüzeyine düzenli bir şekilde peeling uygulamak, cildin nem dengesinin korunmasına ve bu bağlamda soğuğa karşı kalkan oluşturmasına yardımcı olmaktadır. Cilt yüzeyinin ölü derilerden arındırılması, peeling uygulamasının temel ilkeleri arasında yer almaktadır. Maruderm peeling maske cilt bakım serumu cilt yüzeyinin ölü derilerden hızlı bir şekilde arındırılmasına yardımcı olmaktadır. Peeling sayesinde doğal yapısına kavuşan cilt, soğuk havalara karşı daha dayanıklı hale gelmektedir.

Cilt Yapısı Soğuk Havalardan Nasıl Korunur?

Cilt yapısının soğuk havalara karşı korunması için bakım ürünü kullanımının dışında uygulanması gereken bazı koşullar bulunmaktadır. Bakım ürünleri düzenli kullanmak ve cildi doğal yollarla beslemek, kış aylarının etkilerini en aza indirmektedir. Soğuk havalarda cilt yapısının korunmasını sağlayan bazı faktörler şunlardır:

  1. Düzenli ve yeterli uyumak.
  2. Vitamin ve mineral desteği almak.
  3. Bol bol su içmek.
  4. Dışarı çıkmadan önce ve dışarıdan gelindiğinde yüze ve ellere nemlendirici sürmek.
  5. Dış mekânlara daha az maruz kalmak.
  6. Eldiven ve atkı kullanmak.
  7. Cildi düzenli olarak temizlemek ve yağ kalıntılarından arındırmak.
Etiketler: kis-aylarinda-uygulanmasi-gereken-cilt-bakimi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR