Kuru Ciltlerin Bakımı Nasıl Olmalıdır? En iyi Nemlendirici ve Serum Hangisidir?

Cilt kuruluğu problemleri

Cilt kuruluğu problemleri, kişilerin yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermekte ve yaygın cilt hastalıklarının kronikleşmesine neden olmaktadır. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin, cilt bakım rutinlerine her zamankinden daha fazla özen göstermesi gerekmektedir. Cilt kuruluğu sebebiyle ortaya çıkan tüm belirtiler, uzman doktorlar tarafından önerilen bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılmasıyla azaltılabilmektedir.

Doğanın mucizelerinden aldığı ilhamla yola çıkan Maruderm, cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olacak onlarca farklı ürün ile müşterilerine ulaşmaktadır. Kaliteli ve etkili cilt bakım ürünleriyle, müşterilerinin problemlerini en aza indirmeyi hedefleyen Maruderm, kuru cilt tipi için krem ve serum çeşitleri sayesinde, kendi sektörünün en iyisi olmaya devam etmektedir.

Kuru Cilt Tipi Nedir?

Kuru cilt tipi, cilt dokularının pullar halinde dökülmesine ve cilt yüzeyinin soyulmasına neden olmaktadır. Kişinin cilt dokularının aşırı düzeyde yağsız ve nemsiz olması anlamına gelen kuru cilt tipi; sebum eksikliği veya yetersiz beslenme gibi nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Cildin en dış tabakası olan epidermis, bazı durumlarda su ve lipit kaybı yaşamaktadır. Bu durumun en acı veren sonucu ise cilt kuruluğu problemleri olarak gösterilmektedir.

Cilt dokularında bulunan, doğal nem miktarının çeşitli nedenlerle azalması; cilt kuruluğu problemlerinin en yaygın nedeni olarak gösterilmektedir. Doğal nem dengesi bozulan cilt, zamanla kuruyup dökülmekte ve kişinin cilt sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Cilt kuruluğu problemlerinin azalması için cildin düzenli olarak nemlendirilmesi ve sıvı bazlı besinlerle takviye yapılması gerekmektedir.

Kuru Cilt Yapısı Neden Oluşur?

Kuru cilt yapısına neden olan faktörler, çoğunlukla kişinin yaşam standartlarından kaynak alarak ortaya çıkmaktadır. Beslenme düzeni ve hareketlilik, cilt kuruluğu problemlerine büyük ölçüde etki etmektedir. Cilt kuruluğu problemlerinin azaltılması için yaşam kalitesini düşüren eylemlerden kaçınılması gerekmektedir. Kuru cilt yapısı nedenleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Soğuk iklim koşullarında yaşıyor olmak.
  2. Günlük olarak yeteri kadar su içmemek.
  3. Yanlış beslenme alışkanlıklarına sahip olmak.
  4. Cilt bakımı rutinlerine özen göstermemek.
  5. Cildin doğal nem dengesini bozacak, yanlış bakım ürünlerini ısrarla kullanmak.
  6. Cilt bariyerinin güçlenmesine yardımcı olacak ürünleri kullanmamak.
  7. Sivilce ve siyah noktaları agresif yöntemlerle gidermeye çalışmak.
  8. Stres faktörlerine, sürekli olarak maruz kalmak.
  9. Uyku bozukluklarına sahip olmak.
  10. Genetik veya hormonsal hastalıklardan mustarip olmak.

Kuru Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalıdır?

Kuru cilt bakım rutini, nemlendirici ve besleyici özelliği bulunan bakım ürünleri kullanarak yürütülmelidir. Cilt bariyerini güçlendiren ve cildin doğal nem dengesini yeniden kazanmasını sağlayan bakım ürünleri; yaygın cilt kuruluğu belirtilerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Kuru cilt bakım rutini aşamaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cilt Yüzeyini Derinlemesine Temizlemek: Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin, cilt yüzeylerini düzenli olarak temizlemesi gerekmektedir. Cilt yüzeyinde kalan makyaj kalıntıları ve ölü deriler, cildin daha fazla kurumasına neden olmakta ve kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Kuru cilt yapısına uygun olan ürünlerin, düzenli olarak kullanılması; cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.
  2. Tonik Uygulaması Yapmak: Tonik uygulaması, cildin gözenek yapılarının açılmasına ve siyah nokta görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Tonik uygulaması ile cilt gözenekleri derinlemesine temizlenmekte ve cilt kuruluğu problemlerinin daha hafif seyretmesi mümkün hale gelmektedir. Cilt kuruluğu problemleri yaşayan kişilerin, hassas ciltlere özel tonik ürünlerinden; düzenli olarak faydalanması gerekmektedir.
  3. Besleyici ve Onarıcı Bakım Ürünleri Kullanmak: Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi, cildin hâlihazırda ince olan koruyucu tabakasını; hızlı bir şekilde güçlendirmekte ve cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. İçerdiği yoğun vitamin ve mineraller, cildin doğal olarak nemlendirilmesine ve dış etkenlerin yıkıcı etkilerine karşı daha dayanıklı olmasına olanak tanımaktadır.
  4. Peeling Uygulaması Yapmak: Peeling, cilt yüzeyindeki fazla deri ve makyaj kalıntılarını en mükemmel şekilde temizlemektedir. Kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin, düzenli olarak peeling yapması; cilt kuruluğu problemlerinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Tahriş edici etkisi bulunmayan ve cilt dokularının nemlenmesine yardımcı olan peeling maskeleri; kişilerin daha sağlıklı ve genç görünümlü bir cilde sahip olmasına olanak tanımaktadır.

Kuru Cilt Yapısına Sahip Olan Kişiler Hangi Bakım Ürünlerini Kullanmalıdır?

Maruderm Hassas ve Atopik Ciltler İçin Yüz Yıkama Jeli, kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin kullanması gereken ürünler arasında yer almaktadır. Doğal bileşenlerden oluşan yüz yıkama jeli, cildin tahriş edilmeden temizlenebilmesine ve en iyi şekilde beslenmesine olanak tanımaktadır. Hassas ve atopik eğilimli ciltler için mükemmel bir ürün olarak nitelendirilen yüz yıkama jeli, kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin en gözde ürünleri arasında yer almaktadır.

Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı Siyah Nokta ve Akne Karşıtı BHA Tonik, kuru cilt tipine sahip olan kişilerin; cilt gözeneklerini en iyi şekilde temizleyebilmesine fırsat tanımaktadır. İçeriğindeki BHA asitleri, cilt yüzeyinin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmakta ve cilt dokularının doğal olarak beslenebilmesine yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması halinde, mükemmel sonuçlara imza atan BHA tonik; kuru cilt yapısına sahip olan kişilerin sıklıkla tercih ettiği ürünler arasında yer almaktadır.


 
Etiketler: cilt-kurulugu-problemleri
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR