Fiddy Metodu Nedir ve Özellikleri Nelerdir?

Fiddy Metodu

Siyah nokta, sivilce ve yağ bezeleri; gözenek tıkanması nedeniyle oluşan cilt problemleri olarak tanımlanmaktadır. Bu cilt probleminin yok edilmesi için oluşturulan çeşitli cilt bakım rutinleri bulunmaktadır. Fiddy Metodu, bu cilt bakım rutinleri arasında yer alan ve cilt temizliğini hedefleyen bir anlayış olarak nitelendirilmektedir.

Fiddy Metodu Nedir?

Kore uyruklu cilt bakım bloggerı Jude Chao, Fiddy Metodunun tasarlayıcı kabul edilmektedir. Jude Chao’nun önerdiği cilt bakım aşamaları, yeni dönem güzellik algılarına yüksek düzeyde uyum sağlamaktadır. Fiddy Metodu, her geçen gün daha çok merak edilmekte ve bu metodun aşamaları her geçen gün daha fazla kişi tarafından uygulanmaktadır.

Fiddy Metodu; üç aşamalı bir cilt temizleme rutini olarak tanımlanmaktadır. Bu metodun tercih edilme nedeni, genellikle siyah nokta ve sivilce oluşumunun önüne geçmek olarak gösterilmektedir. Cilt yüzeyinin derinlemesine temizlenmesini sağlayan bu metot, yeni dönem güzellik trendleri arasında öne çıkmaktadır.

Fiddy Metodunun Özellikleri Nelerdir?

Yağlı bir cilt yapısına sahip olmak, sivilce ve siyah nokta oluşumunun ana nedeni olarak gösterilmektedir. Cilt yüzeyindeki fazla sebum nedeniyle, gözenek yapıları kir ve ölü deri ile dolmaktadır. Tıkanan gözenekler zamanla iltihaplanmakta ve sivilce oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Oluşan sivilce ve siyah noktaların el yardımı ile zorlanarak sıkılması, cilt yüzeyinin hasar almasına neden olmaktadır.

Fiddy Metodunun özellikleri, cilt yüzeyinin tahriş edilmeden temizlenmesini amaçlamaktadır. Oluşan sivilceleri zorlayarak sıkmaya çalışmak yerine, uygun ürünlerle nazik bir şekilde temizlemek; Fiddy Metodunun temel ilkelerini oluşturmaktadır. Fiddy Metodunun cilt yüzeyine yarar sağlayan özellikleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cildin zorlamaya maruz bırakılmadan temizlenmesi.
  2. Cilt gözeneklerinin kir ve makyaj kalıntısından arındırılması.
  3. Komedojenik olmayan bakım ürünlerinin kullanılması.
  4. Cildin pH dengesinin korunması.
  5. Cilt yüzeyinin düzenli olarak nemlendirilmesi.

Fiddy Metodunu Uygulama Adımları

Fiddy Metodu, kolay uygulanabilen ve fazla zaman almayan uygulama adımlarına sahiptir. Fiddy Metodu esnasında kişiler, ciltlerinin tazelendiğini ve büyük ölçüde ferahladığını söylemektedir. Cilt yapısının tahriş edilmeden temizlenmesi, Fiddy Metodunun temellerini oluşturmaktadır. Fiddy Metodunun aşamaları sırasıyla şu şekildedir:

  1. Salisilik Asit Uygulaması: Fiddy Metodunun ilk adımı, cilt yüzeyinin uygun yüz temizleyicilerle arındırılması olarak gösterilmektedir. Salisilik asit içeren bakım ürünleri, cildin yumuşamasına ve kolay bir şekilde temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Salisilik asit içeren bakım ürününün makyaj pamuğu yardımcıları yumuşak hareketlerle cilde uygulanması gerekmektedir. Chao, bu uygulamanın parfüm içermeyen ürünler ile yapılması gerektiğini söylemektedir. Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, Fiddy Metodunun ilk aşamasının başarılı bir şekilde uygulanması için mükemmel bir tercihtir. Uygun pH değerleri ve SLES içermeyen yapısı sayesinde, cilt yüzeyinin tahriş edilmeden temizlenmesine olanak tanımaktadır.

  2. Kil Maskesi Uygulaması: Kil maskesi veya BHA içeren bakım maskeleri, Fiddy Metodunun ikinci adımını oluşturmaktadır. Kil, cilt yüzeyinin doğal bir şekilde temizlenmesine olanak tanıyan mucizevi ürünlerden biri olarak nitelendirilmektedir. Kil maskesi sayesinde cilt gözeneklerinin derinlerine inen kirler rahat bir şekilde temizlenebilmektedir. Kil maskesi, cilt yüzeyi üzerinde kuruyana kadar bekletilmelidir. Kil, sebum emici özelliğe sahip olması nedeniyle, cildin yağ oranını dengelemektedir. Kuru ve hassas ciltlerin kil maskesi kullanımını dikkatli bir şekilde yapması gerekmektedir. Uygulama sonrasında nemlendirici krem kullanmak, cilt kuruluğu problemleri gibi durumların önüne geçebilmektedir.  

  3. Yağ Bazlı Temizleyici Uygulamak: Fiddy Metodunun son aşaması, yağ bazlı temizleyici ürünlerin kullanılması olarak gösterilmektedir. Yağ bazlı temizleme jelleri, kil maskesi ile arınan cildin en alt kısımlarında kalan kir kalıntılarının da tamamen yok olmasını sağlamaktadır. Bu aşamasının tam olarak sonuç vermesi için komedonejik olmayan yağ serumlarının kullanılması gerekmektedir. Son adımda en derin noktalara kadar temizlenen cilt, pürüzsüz ve aydınlık görünmektedir. Yağ bazlı temizleyici ürünlerin cilt yüzeyinde 15 dakika kadar bekletilmesi gerekmektedir. Böylece Fiddy Metodunun sağladığı avantajlar, en iyi şekilde kazanılmış olmaktadır.

Fiddy Metodu Ne Sıklıkla Uygulanmalıdır?

Kil maskesi ve BHA içeren bakım ürünlerin, cildin hafif düzeyde de olsa yorulmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle Fiddy Metot, cildin tahriş olmaması ve cilt yüzeyinin kurumaması için haftada bir kez uygulanmalıdır. Aşırı uygulama hem fazla zaman almakta hem de cilt yüzeyinin aşınmasına sebebiyet vermektedir.

Kuru ve hassas ciltler, bu uygulama süresini iki haftada bir ile sınırlayabilmektedir. Kuru ve hassas ciltler, kil maskesinin aşındırıcı etkisi nedeniyle tahriş olabilmektedir. Cilt yüzeyinin tahriş edilmesi, cilt kuruluğu problemlerine neden olmaktadır. Fiddy Metodu gibi kil maskesi içeren rutinlerin, kuru ve hassas ciltler için daha az tercih edilmesi gerekmektedir.

Fiddy Metodunu Kimler Uygulayabilir?

Fiddy Metodu, hemen hemen her yaştan kişinin uygulayabileceği bir bakım rutinidir. Cilt problemlerinin en aza indirilmesi ve cilt yüzeyinin sağlıklı bir şekilde temizlenmesi için Fiddy Metodunun düzenli bir şekilde uygulanması gerekmektedir. Sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmak, Fiddy Metodunun düzenli bir şekilde uygulanması ile mümkün hale gelmektedir.

Fiddy Metodu İçin Gereken Bakım Ürünleri Nelerdir?

Fiddy Metodu için üç tür bakım ürününe ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bakım ürünlerinin kaliteli bir yapıda olması, Fiddy Metodunun işe yaraması açısından önem arz etmektedir. Fiddy Metodunun için gereken bakım ürünleri şunlardır:

  1. Salisilik Asit İçeren Temizleme Jeli
  2. Kil Maskesi
  3. Yağ Bazlı Temizleme Jeli
Etiketler: fiddy-metodu
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR