Soğuk Lipoliz Nedir, Ne İşe Yarar?

Soğuk lipoliz

Soğuk lipoliz, bölgesel incelme yöntemi olup; son derece güvenilir çözümler sunması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. İşlem boyunca hiçbir şekilde ağrı hissi veya yan etki görülmemektedir. Bu durum, bölgesel zayıflama konusunun uzman yöntemlerle yapılmasına ve kişilerin hiçbir efor sarf etmeden zayıflamasına olanak tanımaktadır.

Lipoliz, birçok farklı çeşide ayrılmakta ve sıcak veya soğuk olarak uygulanabilmektedir. Soğuk lipoliz ise 0’ın altında sıcaklıklara uygulanmakta ve yağ dokularının parçalanmasına olanak tanımaktadır. Soğuk lipoliz ile parçalanan yağ dokuları, idrar ve ter gibi vücut sıvıları ile dışarı atılmakta ve böylece kişi kalıcı olarak zayıflamaktadır.

Soğuk Lipoliz

Soğuk Lipoliz Nedir?

Yağ dondurma tedavisi olarak da adlandırılan soğuk lipoliz, bölgesel zayıflama yöntemleri arasında yer almakta ve birçok kişi tarafından güvenle tercih edilmektedir. Cilt yüzeyine hiçbir şekilde zarar vermemesi ve tek seansta dahi etkili sonuçlar vermesi, soğuk lipolizin yaygın olarak kullanılmasına olanak tanımaktadır.

Diyet veya spor gibi zayıflama yöntemlerinden sonuç alamayan ve bu yöntemleri uygulayacak vakti olmayan kişiler, soğuk lipoliz uygulamasını sıklıkla tercih etmektedir. Teknolojik gelişmeler sayesinde son derece etkili hale gelen soğuk lipoliz, hiçbir efor sarf etmeden zayıflamayı mümkün kılmaktadır.

Soğuk lipoliz, güzellik uzmanları ve dermatoloji doktorları tarafından uygulanmaktadır. Bu hizmetin güvenilir yerlerden alınması; işlem sonucunda alınan verimin maksimum düzeye ulaşmasına olanak tanımaktadır. Bu nedenle, bu hizmeti almak isteyen kişilerin detaylı bir araştırma yapması önem arz etmektedir.

Soğuk Lipoliz ile Bölgesel Zayıflama

Soğuk Lipoliz Ne İşe Yarar?

Bölgesel incelme, orantısız şekilde kilo alan kişilerin; herhangi bir zahmete girmeden kilo vermesine olanak tanımaktadır. Özellikle göbek ve basen bölgesinde oluşan inatçı yağ fazlalığı, bölgesel zayıflama yöntemleri sayesinde kısa bir sürede giderilebilmektedir.

Bu yöntemler arasında kolay uygulanabilir olması nedeniyle öne çıkan soğuk lipoliz, en fazla tercih edilen yöntem olarak nitelendirilmektedir. İşlem esnasında, cilt dokularına hiçbir zarar verilmemekte ve kişi sorunsuz bir şekilde incelmektedir. Soğuk lipoliz sayesinde kişiler, hiçbir zahmete girmeden kilo vermektedir.

Soğuk Lipoliz Faydaları Nelerdir?

Bölgesel olarak zayıflama vaat etmesinin yanı sıra, genel vücut sağlığının da gelişmesine yardımcı olan soğuk lipoliz; 0’ın altında sıcaklıklara çalışmakta ve zararsız bir yöntem olması nedeniyle öne çıkmaktadır. Bölgesel zayıflamanın estetik kazançları, bu işlemi tercih eden kişileri büyük ölçüde tatmin etmektedir. Bununla birlikte, soğuk lipoliz faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cerrahi bir işleme gerek kalmaksızın kilo verdirmektedir.
  2. Yağ dondurma teknolojisine sahip olması nedeniyle, zahmetsiz bir şekilde incelme sunmaktadır.
  3. Kas ve sinir dokularına hiçbir şekilde hasar vermemektedir.
  4. Uzun vadeli ve kalıcı etki göstermektedir.
  5. Cilt kusurlarının azalmasına ve selülit oluşumunun giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  6. Kırışıklık ve ince çizgi görünümünü azaltmaktadır.
  7. Soğuk etkisi nedeniyle cilt yüzeyini sıkılaştırmaktadır.
  8. En güvenilir bölgesel incelme yöntemleri arasında yer almaktadır.

Soğuk Lipoliz Bölgeleri

Soğuk Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Vücudun belirli bir bölgesinde biriken ve inatçı bir tavır sergileyen yağ dokularının, en pratik şekilde parçalanmasına olanak tanıyan soğuk lipoliz; son derece kolay bir şekilde ve çok kısa sürelerde uygulanmaktadır. İşlem esnasında kayganlaştırıcı jel veya herhangi bir klinik ürün kullanılmamaktadır.

Tedavi öncesinde, hizmet almak isteyen kişinin beslenme alışkanlıkları ve vücut yapısı analiz edilmektedir. Böylelikle, kişi için en uygun tedavi prosedürü oluşturulmaktadır. Kişinin, hangi vücut bölgelerinin daha yağlı olduğu ve bu yağlanmaya sebep olan faktörün ne olduğu, bu analiz yöntemleriyle keşfedilmektedir.

İşlem esnasında, bölgeye uygulanan soğuk basınç; kademeli olarak arttırılmakta ve yağ dokularının yavaş yavaş parçalanması sağlanmaktadır. Gittikçe düşen sıcaklıklar, yağ kütlelerinin deforme olmasına ve kişinin bir saat kadar kısa bir süreyle kilo vermesine olanak tanımaktadır.

Soğuk Lipoliz Hangi Bölgelere Uygulanır?

Soğuk lipoliz, hemen hemen bütün vücut bölgelerine uygulanmakta ve söz konusu bölgelerde etkili bir performans sergilemektedir. Soğuk lipoliz yaptıranlar, işlem gören bölgenin gözle görülür şekilde incelediğini ifade etmektedir. Soğuk lipoliz bölgeleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Sırt
  2. Simitler
  3. Göbek ve bel çevresi
  4. Sütyen bölgesi yağları
  5. İç ve dış bacak
  6. Kol
  7. Kalça

Soğuk Lipoliz Seans Sayısı

Soğuk Lipoliz Kimlere Uygulanmaz?

Tüm bölgesel zayıflama yöntemlerinde olduğu gibi soğuk lipoliz uygulamasında da bazı kısıtlamalar bulunmaktadır. Soğuk lipoliz tedavisi, hiçbir şekilde yan etki göstermemekle birlikte; uygulamanın doğası gereği uyuşukluk hissi veya kızarıklık gibi belirtilere yol açabilmektedir. Bu belirtilerin tümü, doğal kabul edilmekte ve aşırı düzeylere ulaşmadığı takdirde sorun teşkil etmemektedir.

Soğuk lipoliz bölgesel incelme yönteminin kısıtlandığı ve uygulanmadığı durumlar olabilmektedir. Soğuk lipoliz hizmetinden yararlanamayacak kişiler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kalp krizi geçiren veya kalp krizi riskine sahip olan kişiler.
  2. Hamilelik döneminde olan kadınlar.
  3. Şeker hastaları.
  4. 18 yaş altı bireyler.
  5. Mide fıtığı veya ülser gibi hastalıklara sahip olan kişiler.
  6. Raynaud hastaları.
  7. Soğuğa karşı alerjik reaksiyon geliştiren kişiler.

Soğuk Lipoliz Seansları Ne Kadar Sürer?

Soğuk lipoliz bölgesel incelme, genellikle tek bir seans ile uygulanmaktadır. Söz konusu seans, 45dk ila 1 saat kadar sürmektedir. Bölgesel yağlanması fazla olan kişilerin, daha uzun süreler hizmet alması gerekmektedir. Soğuk lipoliz, üç aylık periyotlarla uygulanmakta ve etkili sonuç vermesi nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.


 
Etiketler: soguk-lipoliz
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR