Bölgesel İncelme Nedir?

maruderm
 

Bölgesel incelme, orantısız bir şekilde kilo alan vücut bölgelerinin; çeşitli teknolojik cihazlarla daha estetik bir görünüme ulaştırılmasıdır. Bölgesel incelme sayesinde, diyet veya ağrı spor gibi uygulamalara gerek kalmaksızın zayıflama elde edilmektedir. Hemen hemen bütün vücut bölgelerine uygulanabilen bölgesel incelme, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz bir yaşam tarzı, kilo problemlerinin yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Kilo yapan tüm faktörler, vücut bölgelerinin her birini ayrı şekillerde etkilemektedir. Bazı vücut bölgeleri, yağlanmaya daha müsait olmaktadır. Böyle durumlarda, ağır diyet programlarından ziyade bölgesel incelme işlemlerine başvurmak; çok daha avantajlı olmaktadır.

Günümüzde, teknoloji alanında yapılan atılımlar; bölgesel incelme yöntemlerinin de gelişmesine katkı sağlamaktadır. Bölgesel incelme adına yapılan uygulamalar, hızlı ve etkili sonuç vermekte ve kişilerin istedikleri vücuda kolayca ulaşmalarına olanak tanımaktadır. Ağrısız ve kolay uygulanabilen bu yöntemler, hemen hemen bütün vücut bölgelerine uygulanmakta ve son derece etkili sonuç vermektedir.

Bölgesel İncelme

Bölgesel Olarak Zayıflamak Mümkün Müdür?

Bazı kişiler, orantısız şekilde kilo almakta ve kötü görünen bir kilo dağılımına sahip olmaktadır. Vücut bölgelerinin orantısız şekilde şişmesi, genel görünümün sıkıntılı olmasına sebebiyet vermektedir. Kişiler, orantısız büyüyen bölgelerini kusur olarak görmekte ve sadece o bölgeye yönelik çalışmalara gitmektedirler. Bölgesel olarak incelmek için ise birçok farklı yöntem bulunmaktadır.

Bölgesel zayıflama; kol, göbek, basen ve kalça gibi belirlenen uzuvların incelmesini hedeflemektedir. Bazı egzersiz türleri ve diyet uygulamaları, bu amaca hizmet etse de; yeteri kadar verim sunmamakta ve kişilerin istediklerini sonucu vermemektedir. Teknolojik cihazlarla yapılan bölgesel incelme yöntemleri ise profesyonel adımlardan oluşmakta ve hedef alınan bölgenin hızlı bir şekilde zayıflamasına olanak tanımaktadır.

Bölgesel İncelme Yöntemleri Nelerdir?

  1. Liposuction

Ameliyatlı yağ aldırma işlemi olarak da adlandırılan liposuction, vücut bölgelerinin daha orantılı görünmesine olanak tanımaktadır. Hasta talebine göre belirlenen vücut bölgeleri, liposuction işlemi ile daha ince hale getirilmektedir. Liposuction, klinik bir işlem olması nedeniyle; uzman estetik cerrahi doktorları tarafından uygulanmaktadır.

Liposuction, ağrılı ve külfetli bir tedavi sürecidir. Zor uygulanabilen ve komplikasyon bakımından risk faktörü içeren bu uygulama, aşırı obezite problemi bulunan kişilere uygulanmaktadır. Bu nedenle, hafif seyreden bölgesel kilolarda kullanılmamaktadır.

  1. Soğuk Lipoliz

Soğuk Lipoliz, bölgesel incelme yöntemleri arasında öne çıkmakta ve birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Soğuk uygulaması, vücut yağlarının kristalize olmasına ve daha kolay erimesine olanak tanımaktadır. İşlem esnasında -3 ila -10°C arasında değişen sıcaklıklar, hedef alınan bölgenin hızlı bir şekilde küçülmesini sağlamaktadır.

Soğuk Lipoliz, cilt dokularına ve iç organlara hiçbir şekilde zarar vermemektedir. Acısız ve nispeten kolay uygulanabilen bir yöntem olması, oldukça fazla rağbet görmesine neden olmaktadır. Soğuk uygulamasının yağ kütleleri üzerindeki küçültücü etkisi, birçok kişi tarafından işlevsel kabul edilmekte ve sıklıkla tercih edilmektedir.

Bölgesel Zayıflama Uygulamaları

  1. Lazer Uygulaması

Lazer destekli incelme, yağ kütlelerinin hızlı bir şekilde yakılmasına olanak tanımaktadır. Lazer uygulaması öncesinde, istenilen bölgelere ufak çaplı kesikler atılmaktadır. Bu deliklerden içeri gönderilen lazer ışını, bölgede bulunan yağların erimesine yardımcı olmaktadır. Eriyen ve işlevsiz hale gelen yağ kütleleri, doğal yollarla vücut dışına atılmaktadır. Bu sayede kişi, bölgesel olarak zayıflama şansı elde etmektedir.

  1. Emsculpt

Emsculp, teknolojik gelişmelerin en mükemmel sonuçları arasında yer almaktadır. Hiçbir şekilde egzersiz yapmadan kas gelişimi sağlayan emsculp, vücut bölgelerine gönderdiği dalgalar ile bölgesel incelme sunmaktadır. Emsculp, çok kısa bir sürede birçok kasın aynı anda çalışmasını sağlamakta ve bölgedeki yağ oranını düşürmektedir.

Emsculpt Bölgesel Zayıflama

  1. Vanguish Me

Vanguish me, tene temas etmeden uygulanan bölgesel incelme yöntemleri arasında yer almaktadır. Selektif radyofekans dalgalarının, vücut bölgelerindeki yağ miktarını azaltması; vanguish me işleminin çalışma prensiplerini oluşturmaktadır. Vanguish me uygulaması esnasında vücut bölgelerine gönderilen radyo dalgaları, söz konusu bölgenin yağ yakım sürecini hızlandırmaktadır.

Vanguish me cihazı, cilt ve kas gibi organları ayırt edebilmektedir. Bu nedenle, yağ dışında hiçbir vücut dokusuna hasar vermemektedir. Son derece işlevsel ve pratik bir yöntem olan vanguish me; birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmekte ve tekrar tekrar yaptırılmaktadır.

  1. G5 Masajı

G5 Masajı, bölgesel incelme yöntemleri arasında yer almakta ve birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Hedeflenen bölgeye olan kan akışını, doğru ve etkili bir şekilde hızlandıran G5 Masajı; bölgesel olarak incelmek isteyen kişilerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. G5 Masajı ile kişiler, çok kısa sürelerde incelebilmekte ve bölgesel kilolarından kurtulabilmektedir.

G5 Selülit Masajı

6. Mezoterapi

Bu yöntemde hem bölgesel zayıflama ve incelme sağlanmakta hem de kalça ve basen bölgelerindeki selülitlerin giderilmesine yardımcı olunmaktadır. Selülitlerin giderilmesi için kremler ve jeller de kullanılmaktadır. Maruderm sıkılaştırıcı selülit kremi de selülitlerin giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Mezoterapi işleminde, deri altına yağları eriten bir bileşen verilmekte ve o bölgede dolaşım sağlanmaktadır. Çok küçük ve ince iğnelerle enjeksiyon yapılmakta ve sıkışan yağ hücreleri bu şekilde erimektedir.

7. Karboksiterapi

Bu işlemde karbondioksit gazından faydalanılmaktadır. Bölgesel zayıflama ve incelme için etkili yöntemlerden biridir. Özel bir cihaz ile saf karbondioksit gazı bölgeye enjekte edilerek o bölgede dolaşımı sağlamakta ve metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olmaktadır.

8. Ultrashape

Bu yöntemde de yine belirli bölgelerdeki biriken yağların yakılması hedeflenmektedir. Bölgesel zayıflama ve incelme için ultrasonik ses dalgaları kullanılmaktadır. Biriken yağ hücreleri ses dalgalarıyla parçalanmakta ve etrafındaki dokulara zarar vermeden belirlenen bölgedeki yağ hücrelerini yok etmektedir. Bu işlem çok kısa bir vakit almaktadır.

Bölgesel İncelme Kalıcılık Süresi

9. Radyo Frekans

Bölgesel zayıflama ve incelme için kullanılan bir diğer yöntem de radyo frekans işlemidir. Bu yöntemde radyo dalgaları kullanılarak vücuttaki su molekülü iyonları harekete geçirilmekte bu hareket sonucunda bir enerji oluşmakta ve buna bağlı olarak bir ısı ortaya çıkmaktadır. Ortaya çıkan bu ısı yağları eritmekte ve bağ dokunun yenilenmesini sağlamaktadır. Bu işlem bölgesel zayıflama ve incelmede ciddi farklar yaratırken aynı zamanda selülit oluşumunu da ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır.

10. Kavitasyon

Kavitasyon, düşük yoğunluklu ultrason dalgalarıyla çalışmakta ve bölgesel zayıflama için mükemmel bir sonuç vermektedir. Ultrason dalgaları, yağ dokularının kimyasını bozmakta ve bölgesel incelmeyi mümkün kılmaktadır. Kimyası bozulan yağ dokuları, ter ve idrar olarak vücut dışına atılmaktadır ve kişi bölgesel olarak zayıflama elde etmektedir.

Bölgesel İncelme Etkili Midir?

Bölgesel incelme yöntemleri, birçok kişi tarafından sıklıkla tercih edilmekte ve etkili sonuç vermeleri nedeniyle öne çıkmaktadırlar. Her yöntem farklı şekillerde sonuç vermekte ve söz konusu sonuç kişinin vücut özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Güzellik merkezleri ve hastanelerde uygulanan bölgesel incelme yöntemleri, kişilerin daha hızlı ve etkili bir şekilde kilo vermesine olanak tanımaktadır.

Bölgesel incelme seans sayıları, hedef alınan vücut bölgesinin yapısal özelliklerine göre değişkenlik göstermektedir. Kalça ve basen gibi bölgeler; kol ve göbek gibi bölgelere nazaran daha geç sonuç vermektedir. Bu hizmeti veren kurum ve kuruluşlar, seans sayıları açısından doğru bir planlama yapmaktadır. Böylelikle kişi, hızlı ve etkili bir şekilde incelme elde etmektedir.

 

Bölgesel Zayıflama Fiyatları Ne Kadar?

Bölgesel zayıflama fiyatları, zayıflama ve incelme için hangi tekniğin kullanılacağına ve işlemin yapılacağı merkeze bağlı olarak büyük farklılıklar göstermektedir. Yapılacak işleme, kaç seans yapılacağına ve yapılacak merkeze karar verdikten sonra en doğru fiyat bilgisine sahip olmak için merkezle görüşme sağlanması gerekmektedir.

Lazer Destekli Bölgesel İncelme

En Sık Denenen Bölgesel Zayıflama Yöntemleri Nelerdir?

Diyet yoluyla bölgesel olarak zayıflamak mümkün değildir. Diyet dışında pek çok yöntem bölgesel kilo vermek için popüler hale gelmiştir. Bunların arasında kremler, streç filmler, jeller vs. vardır ancak bu yöntemlerin etkili ve kalıcı olmadığı söylenmektedir.

Yağlar ve evde uygulanan kürler de incelmeye katkı sağlamamakta ayrıca karışık kürlerin sağlığa zararlı etkileri de görülebilmektedir. Hiçbir besin, bölgesel kilo kaybı sağlamamaktadır aksine zayıflamak için kullanılan ilaçlar ve karışık kürler sağlığı riske atmaktadır.

Bölgesel Zayıflama Yardımıyla İncelmek

Egzersiz ile Bölgesel Zayıflama Mümkün Müdür?

En iyi ve en etkili bölgesel yağ yakma türü egzersiz yapmaktır. Çünkü egzersiz sayesinde vücudun çalıştırılmak istenilen kısmı çalıştırılmakta ve özellikle daha fazla yağ dokusu bulunan bölgelere yönelim sağlanmaktadır.

Kas dokusu içerisinde yağ barındırmaktadır. Kaslar aktif hale getirildiğinde yağ dokusu da çalışmaya başlamaktadır. Doğru egzersizler yapılarak bölgesel yağ yakımı hızlanmaktadır. Herhangi bir spor geçmişi bulunmayan bireylerin yürüyüş gibi hafif egzersizlerle başlayıp pilates ya da ağırlık gibi ağır egzersizlerle devam etmeleri sağlık açısından daha doğru olmakta ve sakatlanma riskini de azaltmaktadır.  

Yapılan çalışmalara göre en iyi bölgesel yağ yakma yöntemleri egzersiz temelli yöntemlerdir. Ancak tek başına yeterli değildir. Mükemmel sonuç için uygun bir diyet programı ve doğru egzersizlerle birlikte ilerlenmelidir. Bu sayede kalori açığı ortaya çıkmış olmaktadır. Kilo kaybı için protein ve lif tüketimini artırıp paketli gıdalardan uzak durmak, bunlarla birlikte egzersiz yapmak gerekmektedir.


  
Etiketler: bolgesel-incelme-nedir
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR