Peptid Nedir? Cilt Bakımında Peptidlerin Rolü Nelerdir?

Peptid

Peptid Nedir?

Peptid, birden fazla aminoasitin bir araya gelerek oluşturduğu zincire verilen addır. Peptidler, cilt sağlığı açısından faydalı pek çok farklı maddenin oluşumunu desteklemektedir. Bu maddelerden en çok bilinenleri kolajen ve elastinlerdir.

Peptid, vücut içerisinde üretilebildiği gibi dışarıdan takviye olarak da alınabilmektedir. Takviyeler besin yolu ile ya da cilt bakım ürünleri ile yapılabilmektedir.

Peptid Hangi Besinlerde Bulunur?

Peptid faydaları oldukça fazla olan bir protein zinciri olarak bilinmektedir. Vücutta üretimi yapılan peptidler besinler aracılığı ile de vücuda alınabilmektedir. Cilt için son derece yararlı olan bu maddenin çeşitli besinlerde var olması, yaşlılık dönemi dahil olmak üzere hayatın pek çok farklı döneminde vücuda yeterli miktarda alınabilmesine olanak tanımaktadır.

Peptid içeren besinlerin başında yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, havuç, sarımsak ve muz gelmektedir. Buna ek olarak kırmızı meyvelerin de peptid açısından son derece zengin olduğu bilinmektedir. Ahududu, yaban mersini, böğürtlen gibi peptid içerikli meyvelerin tüketilmesi, vücuttaki kolajen üretimini desteklenmektedir.

Cilt Bakımında Peptidlerin Önemi Nedir?

Cilt bakımında peptid içerikli ürünlerin kullanılması dermatologlar tarafından tavsiye edilmektedir. Peptidler, protein zinciri oldukları için vücudumuzun her bölgesinde bulunmaktadır. Bu nedenle peptidlerin cilt bakım rutinine eklenmesi önerilmektedir.

Vücudumuzda kolajen üretimi yıllar boyunca devam etmektedir. Fakat yaşlandıkça kolajen üretimi azalmaktadır. Bu azalmayla birlikte cilt canlılığını kaybedebilmekte ve yaşlanma belirtileri artabilmektedir. Buna ek olarak kolajen üretimi azaldıkça saç dökülmeleri artabilmekte ve tırnak kırılmasıyla karşı karşıya kalınabilmektedir.

Peptid faydaları açısından incelendiğinde ciltte yaşlanma karşıtı ve kırışıklık önleyici etkisi ile öne çıkmaktadır. Kolajen üretimini arttıran peptidler, cildin elastikiyetini korumasına yardımcı olmaktadır. Cilt elastikiyetinin korunması; cildin uzun yıllar boyunca genç ve canlı görünmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle cilt bakımında peptid kullanımı, ileriki yaşlar için yapılan bir yatırım olarak değerlendirilmektedir.

Peptidler sayesinde ciltte oluşan renk eşitsizlikleri giderilmektedir. Düzenli olarak kullanılan peptid içerikli ürünler, ciltteki renk tonu eşitsizliklerinin tedavi edilmesinde önemli ölçüde rol oynamaktadır.

Cildin daha dolgun ve sağlıklı görünmesi için peptidlerden faydalanılmaktadır. Cilt yaşlılık ile birlikte elastikiyetini kaybettikçe sarkmaya başlamaktadır. Peptid içeren serum ve diğer peptid içerikli ürünler kullanılarak sarkan bölgelerdeki kolajen üretiminin desteklenmesi önerilmektedir. Maruderm ürünleri, yoğun peptid içeriği sayesinde cilde bakım yaparken aynı zamanda yaşlanma belirtilerinin de ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Peptid İçeren Ürünler Nasıl Kullanılmalıdır?

Peptid içeren serum ve nemlendiriciler, kolajen üretimini artırdığından dolayı cildin ihtiyacı olan bakımı en iyi şekilde uygulamaktadır. Bunun için cildi yormamak adına peptid içerikli ürünlerin her gün kullanılmaması tavsiye edilmektedir. 

Peptid içeren ürünlerin kullanım sıklığı şu şekilde olmalıdır:

  1. 20 – 30 yaş aralığında peptidler ciltte fazlaca üretildiği için peptid içerikli ürünler bu yaş aralığında haftada 1 kez kullanılabilir.
  2. 30 – 35 yaş aralığında kullanım sıklığının haftada 2’ye çıkarılması önerilmektedir.
  3. 35 yaş ve üzerinde ise kolajen üretimini hızlandırmak ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak amacıyla peptid içeren serum ve nemlendiriciler daha sık kullanılmalıdır.

Peptid özellikle kolajen üretimine katkısı ile bilinmektedir. Peptidin kolajen üretimine katkısının azalmaması için yoğun içeriğe sahip farklı ürünlerle aynı anda kullanılmaması gerekmektedir. Peptid içerikli ürünlerin gündüz; diğer bakım ürünlerinin ise gece kullanılması iyi bir bakım rutini oluşturulmasını sağlayacaktır. Peptid ile birlikte peptidin etkinliğine zarar vermeyecek BHA, kafein, C vitamini gibi ürünlerin kullanılmasında bir sakınca görülmemektedir.

Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı BHA ve Peptid Cilt Bakım Serumu

Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı BHA ve Peptid Cilt Bakım Serumu, içeriğindeki BHA ve salisilik asit ile birlikte ciltte yer alan gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır. Bu maddelerin ciltte yer alan sivilce ve lekelerin giderilmesi için de oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Ürün Niacinamide içeriği sayesinde cildin ihtiyacı olan B vitaminin de alınmasına katkı sağlamaktadır. Buna ek olarak, peptid içeriği sayesinde cilde ışıltılı ve canlı bir görünüm kazandırmaktadır.

İçeriğinde parfüm ve paraben bulunmayan gözenek sıkılaştırıcı bakım serumu, hassas ciltler için de uygundur. Pürüzsüz bir görünüm elde edilmesi için günde iki kez kullanılması tavsiye edilmektedir. Ürünün güneş ışığına çıkmadan yarım saat önce kullanılması, ciltte herhangi bir tahriş oluşmaması adına önemlidir.

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu

Maruderm C Vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, peptid içeriği sayesinde ciltte kırışıklık oluşumunu engellemektedir. Yaşlanma belirtilerine karşı güçlü bir kalkan oluşturan C vitamini ve peptid serumu, cildi besleyerek ışıltılı ve aydınlık bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

İçerisinde bulunan C vitaminiyle leke giderici etki göstermekte ve yaşlılığa bağlı oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Güneş ile etkileşime girebileceği için gece kullanılması tavsiye edilmektedir. 

İçeriğinde parfüm ve paraben olmayan cilt bakım serumu, zararlı bileşenler içermediğinden dolayı yaşlanma karşıtı bakım için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır.

Maruderm Caffeine %5+ Peptides+ Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu

Maruderm Caffeine %5 + Peptides + Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumugöz çevresindeki koyu renkli halkaların giderilmesinde etkilidir. Var olan koyu halkaların giderilmesini engellediği gibi bu halkaların oluşmasına da engel olmaktadır. Kafein içeriği sayesinde cildi toparlamakta ve sıkılaştırmaktadır. Bu nedenle göz altındaki halkaların toparlanmasını ve daha canlı ve genç bir cilt görünümü oluşmasını sağlamaktadır.

Peptid içeriği ile birlikte göz çevresindeki kırışıklıkların oluşmasına engel olmaktadır. Hyalüronik asit sayesinde ise hassas göz altı bölgesinin ihtiyacı olan nemi cilde kazandırmaktadır.

Parfüm ve paraben içermeyen ürünün sabah akşam temiz cilde uygulanması tavsiye edilmektedir. 


 
Etiketler: Peptid
Aralık 30, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR