500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Vücut Peelingi Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Vücut Peelingi Nedir ve Nasıl Kullanılır

Vücut peelingi, ölü derinin vücuttan ayrıştırılması ve cildin dış katmanın yağ, kir gibi cilt üzerinden kolaylıkla arındırılamayan olguları çok hızlı bir şekilde cilt tabakası üzerinden ayrıştırarak çok daha sağlıklı, parlak ve cilt kusurlarının iyileştirildiği bir doku ortaya çıkarmaktadır.

Ölü cilt hücrelerinin cilt tabakası üzerinden atılması ile birlikte cildin zarar görebilecek kısmı da etkilenebilir ve doğru uygulama çok önemlidir. Vücut peelingi cilt ile uyum sağlaması açısından cilt tipine uygun doğal içeriklerle tercih edilmeli ve mutlaka doğru bir uygulama gerçekleştirilmelidir. Cilt dokusunun güvenli bir şekilde yenilenebilmesi için nazik bir şekilde masaj yapar biçimde dairesel hareketlerle uygulanması ile çok daha etkileyici bir şekilde cildin yenilenme süreci başlamış olabilir. 

Vücut Peelingi Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak vücut peelingi yapımı ve doğru uygulaması için seçeceğiniz doğal içeriklerin birleştirilmesi ve özleşmesi için doğru bir şekilde karıştırılması çok önemlidir. Spatula veya el yardımıyla uygun miktarda ürünün cilt üzerinde uygulanması ve dairesel hareketlerle cilt üzerindeki ölü derilerin cilt üzerinden ayrılabilmesi için doğru bir şekilde uygulama yapılması çok önemlidir.

Vücut peelingi yapımı düşünüldüğü kadar zor ve uğraştırıcı bir işlem olmamakla birlikte hem kolay hazırlanabilen hem de kolay uygulama yapılmasına olanak tanırken aynı zamanda çok daha etkili ve hızlı bir sonuç almanızı sağlayan muhteşem bir cilt bakım uygulamasıdır. Düzenli bir rutinde cilt tipine göre haftada 1 veya en fazla 3 kez olacak şekilde uygulama yapılması çok güzel bir şekilde sonuç almanıza olanak tanınacaktır.

Vücut Peelinginin Vücutta Kalma Süresi Nedir?

Cildin derinlemesine temizlenebilmesi ve beraberinde pürüzsüz çok daha sağlıklı bir cilt yüzeyine kavuşabilmesi için vücut peelingi uygulaması çok önemlidir. Vücut peelinginin ciltte kalma süresi ise tamamen cildin yapısal ve genetik durumu ile ilgilidir. Tüm vücuda uygulanması gereken peeling uygulamasının vücut üzerinde en fazla 5-10 dakika aralığında masaj yöntemi ile yayılmasını sağlamak cilt dokusunun yumuşamasına ve cildin çok daha etkili bir şekilde parlamasına da sebep olacaktır.

Vücut peelinginin ciltte kalma süresi özellikle hassas ve alerjik cilt yapılarında tamamen cildin güncel durumuna ve kullanılacak ürünün içeriğinde bulunan malzemelerin alerjen etkileri ile birlikte hesap edilmeli sonrasında vücutta kalma süresine karar verilmelidir.

Vücut Bakımında Peelingin Önemi 

Vücut peelingi tamamen cildin derinlemesine temizlenmesi ve çok hızlı bir şekilde etkisini göstererek cilt yüzeyinin yenilenmesini sağlayacak, dolgun yenilenmiş ve parlak bir cilt dokusu elde edilebilmesi için peelingin vücut bakımındaki önemi pek çok açıdan değerlendirilebilir. Tamamen kişisel ve özel bir uygulama olarak masaj tekniği ile dairesel hareketler birleştirilerek etki göstermesi kesinlikle mümkün olacaktır. Cilt dokusunun yumuşaması kıl köklerini yumuşatarak özellikle epilasyon yapılan bölgelerde kıl köklerinin yumuşamasını sağlayarak batık oluşumuna da engel teşkil edecektir. 

Peelingin vücut bakımındaki önemi güneşin zararlı etkilerinin cilt dokusunda bıraktığı izlerinde önüne geçerek çok daha uzun süren bir bakım elde etmenize de olanak tanıyacaktır. Cildin yenilenme süreciyle sağlıklı dokunun ortaya çıkması lekelerin açılmasını sağlayarak, sivilce, akne ve siyah nokta gibi oluşumların ortaya çıkmasına engel olarak var olan cilt problemlerinin de vücut üzerinden atılması içinde etkili bir cilt bakım yöntemi olacaktır. Tercih edebileceğiniz doğal içeriği ile cildinizi yumuşak ve nemli gösterecek olan bir ürün arayışında olanlar içinse cildin aydınlık ve çok iyi bir şekilde arınması için Maruderm pirinç suyu vücut peelingi ile cilt dokusuna hafif ve nazik bir şekilde uygulama yapılması pürüzsüz bir cilt dokusuna sahip olmak için çok önemlidir.

 

Vücut Peelingi Yüze Kullanılır mı?

Vücut peelinginin kullanım alanları tamamen yüz haricindeki bölgeler için geçerlidir. Etkisini gösterebileceği pek çok alan bulunması ile cildin arındırıcı bir ritüel olarak kullanılması uygunken, yüz bölgesi için kullanılması için uygulanmasına uygun bir ürün içeriğine uygun değildir. Yüz bölgesini çizebilecek olması ile vücut peelinginin kullanım alanları dışarısında tutulması çok kıymetlidir. 

Vücut peelingi tamamen cildin her bölgesinde uygulanabilecek bir cilt bakım uygulamasıyken özel ve hassas bölgelerde uygulama yapılırken çok daha yumuşak davranılması ile birlikte etkili bir çözüm içeirği de kazanmanız sağlanabilir.

Düzenli Kullanımı ile Vücut Peelinginin Cilt Üzerindeki Etkileri 

Vücut peelingin uygulamanın ciltteki etkileri cildin yenilenmesinden çok daha iyi bir şekilde derinlemesine temizlenebilmesinde sorumlu olan hücre yenilenmesi sağlayan bir cilt bakım rutini oluşturabilmek, aynı zaman da çok daha parlak ve pürüzsüz bir cilt yapısı ve görünümüne kavuşabilmek için vücut peelingi uygulaması kıymetli ve etkili bir yöntem olacaktır. 

Vücut peelingi uygulamanın ciltteki etkileri pek çok açıdan değerlendirilebilir. En önemli etkilerinden biri de duş sonrası açık gözeneklere uygulanan vücut peelingi ile cilt dokusunun sağlıklı yapısına kavuşmasını sağlamak olacaktır. Cildin kendini yenileyebilmesi için spatula veya el yordamıyla yeterli miktarda ürün kullanılarak nazik ve hassas bir şekilde uygulamanın yapılabilmesi çok önemli olacaktır. Vücut peelingi seçerken özellikle içeriğinin doğal özlerden oluşması ve kimyasal maddelerden uzak olması tercihinde bulunanlar içinse Zerdeçal ve süt ile hazırlanmış muhteşem içeriği ile hem c vitamini hemde ferulik asit takviyesini cildiniz içinn sağlayabileceğiniz Maruderm body scup tüm beklentilerinize cevap verecektir.

Vücut Peelingi Neye Yarar ve Nasıl Uygulanır?

Vücut peelingi etki alanları yüz haricinde vücudun pek çok alanda kullanılabilmesi mümkündür. Tamamen etkisini yitirmemesi ve cildin dokusunun yenilenebilmesi için tamamen kişisel cilt tipiniz ile uyumlu ve etkileyici bir biçimde cilt tabakasının yenilenebilmesine olanak tanıyan meyve özleri, kahve ve hindistancevizi yağı gibi doğal ürünlerin kullanılması ile cildin sağlıklı bir şekilde iyileşmesi çok daha estetik ve yumuşak bir dokuya sahip olması da mümkün olabilir.

Vücut peelingi etki alanları cilt üzerinde bulunan çizilebilecek yüz bölgesi haricinde pek çok noktada kendisini gösterebilecektir. Cildin düzgün ve kusursuz bir hal alabilmesi için etki alanlarını genişletmek ve en iyi hale getirmek için uygulanması gereken vücut peelingi en küçük adımıyla dairesel hareketler yaparak cildin her noktasına uygulanması ile kan akışının da hızlanması ile selülit, cilt lekeleri gibi pek çok cilt sorunun ortadan kaldırılması için yeterli olacaktır. 

Etiketler: Cilt Bakımı
Mayıs 23, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR