Sıcak Havada Vücut Kokusuna Kesin Çözüm Nedir?

ter kokusu

Sıcak havalar, vücut kokularının en aktif olduğu dönemler olarak nitelendirilmektedir. Özellikle haraketli bir iş hayatına sahip olan kişiler, ter kokusu problemlerini daha sık yaşamaktadır. Yaz aylarının bunaltıcı sıcağı, vücut kokularının zirve yapmasına neden olmakta ve toplu ortamlarda bulunan kişilerin rahatsız olmasına sebebiyet vermektedir.

Ter kokusu, son derece doğal ve insanî bir durum olsa da; toplum genelinde hoş karşılanmamakta ve kirlilik hissi uyandırmaktadır. Bununla birlikte, bazı durumlarda ter kokusu; kirlilik veya hijyen eksikliğinden kaynaklanmamaktadır. Hormonsal dengesizlikler ve cilt hastalıkları, kalıcı ter kokusunun oluşmasına neden olmaktadır.

Yaz aylarında oluşan ter kokusu, duş alınıp çıkıldığında bile engellenememektedir. Bu durum, aşırı sıcak nedeniyle artan sebum miktarından kaynaklanmaktadır. Yaz aylarında, cilt dokuları daha fazla sebum üretmektedir ve bu durum sürekli olarak terlemeye sebebiyet vermektedir. Aşırı ter ise vücut kokusu oluşturmakta ve sosyal hayatın akşamına neden olmaktadır.

Yaz aylarının daha konforlu geçmesi için bazı ter kokusu önleyici yöntemlerden yararlanmak gerekmektedir. Terlemek, engellenmeyen doğal bir eylem olsa da; çeşitliliği yöntemlerle kötü koku oluşumu engellenebilmektedir. Doğal içerikli yağlar veya çeşitli temizleyici ürünler, yaz aylarında oluşan vücut kokularının engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Ter Kokusu Nedenleri

  1. Aromatik Yağ Kullanımı

Aromatik yağlar, bitki özlerinin mucizevi etkisi ile elde edilmektedir. Hoş kokuları ve dinlendirici etkileri ile pek çok kişi tarafından tercih edilen aromatik yağlar; yaz aylarının daha konforlu geçmesi için de kullanılmaktadır. Kıyafetlere sürülen birkaç damla aromatik yağ, ter kokusunun bastırılmasına ve yaz aylarında oluşan sıkıntının giderilmesine yardımcı olmaktadır.

Aromatik yağlar, dış kıyafetlerde veya iç çamaşırlarında kullanıldığında; ter kokusunu bastırmaktadır. Esansiyel içerikli yağ, yoğun bir kokuya sahiptir ve bu koku vücut kokularının yayılmasını önlemektedir. Cilt yüzeyine doğrudan da uygulanabilen aromaterapi yağları, hoş kokuları ve ter önleyici yapıları ile yaz aylarının daha konforlu geçmesine olanak tanımaktadır.

Yaz aylarında kullanılabilecek koku içerikli yağlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Badem yağı
  2. Hindistan cevizi yağı
  3. Lavanta yağı
  4. Lotus çiçeği yağı
  1. Tatlı Meyve Tüketimi

Tatlı meyveler, vücut kokularının dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Vücut içerisine giren her besin, cilt dokularını ve vücut sıvılarını etkilemektedir. Bu nedenle vücut sıvıları, tüketilen gıdaların kokusuna bürünmektedir. Hoş kokulu tatlı meyvelerin, düzenli olarak tüketilmesi; yaz aylarında oluşan ve rahatsız eden kötü kokuların önlenmesine yardımcı olmaktadır.

Hoş kokan yaz meyveleri; çilek, vişne, kiraz, şeftali, kayısı, yenidünya, karpuz ve kavun olarak sıralanmaktadır. Bu besinlerin, yaz aylarında bol bol tüketilmesi; koltukaltı ve genital bölge kokularının daha hafif olmasına olanak tanımaktadır.  Özellikle çilek ve kiraz gibi kırmızı meyveler, bu amaca en iyi şekilde hizmet edebilmektedir.

  1. Deodorant ve Roll – On Kullanımı

Deodorant ve Rol – On gibi kişisel bakım ürünleri, ter kokusunu azaltabilmeleri nedeniyle tercih edilmektedir. Bu amaç doğrultusunda üretilen ve koku hapsi konusunda mükemmel bir performans sergileyen deodorant ve rol – on; yaz aylarının en vazgeçilmez kişisel bakım ürünleri arasında yer almaktadır. Topluluk içine çıkarken ve duştan sonra, muhakkak kullanılması gereken bu ürünler; kıyafetlere sinen ter kokusunu da önlemektedir.

Deodorant seçimi yaparken, alüminyum ve SLS içermeyen ürünlerin tercih edilmesi önem arz etmektedir. Deodorant ve rol – on, doğrudan cilt üzerine uygulanması nedeniyle; cilt dokularını daha fazla etkilemektedir. Doğal içerikli ürünler, yaz aylarının daha konforlu geçmesine olanak tanırken; insan sağlığının korunmasına da yardımcı olmaktadır.

Aşırı Terleme

  1. Bol Bol Su İçmek

Sıvı kaybı, vücut sistemlerinin dengesiz çalışmasına ve vücut içerisinden çıkan terin yoğunluk kazanmasına neden olmaktadır. Yoğunluk artan ter, daha ağır bir koku ile vücut dışına çıkmaktadır. Bu ağır koku, kişinin kendisine ve çevresine zarar vermesine neden olmaktadır. Bu nedenle, yaz aylarında günlük en az iki litre su içmek; ter kokusunun normal düzeyde olmasına olanak tanımaktadır.

  1. Yüksek Kalorili ve Yağlı Besin Tüketmemek

Yüksek kalorili besinler, hayvansal yağ içermeleri nedeniyle; vücut sıvılarını daha ağır kokmasına neden olmaktadır. Yüksek kalorili besinler; kızartma, ızgara, hamur işi, işlenmiş gıda ve beyaz şeker olarak sıralanmaktadır. Bu besinleri sürekli olarak tüketen kişiler, yaz aylarında daha fazla ter kokmaktadır. Bu durumun önüne geçmek ve ter kokusunu azaltmak için doğal içerikli besinlerin tercih edilmesi önem arz etmektedir.

Yağlı yemekler, ter bezlerinin daha fazla sebum üretmesine neden olmakta ve ter kokusunu ağırlaştırılmaktadır. Çok fazla yağlı besin tüketmek, ter kokusunun hiçbir şekilde önlenememesine neden olmaktadır. Yaz aylarında, az yağlı ve katkı maddesi içermeyen besinlerin; düzenli olarak tüketilmesi, ter kokusunun azalmasına yardımcı olmakta ve kişilerin yaşam kalitesini yükseltmektedir.

Ter Kokusu

  1. Sık Sık Duş Almak

Yaz aylarında, her gün veya günaşırı duş alınması gerekmektedir. Sık sık duş almak ter kokusunu önlemekle birlikte; kişilerin yaz sıcaklarından daha az etkilenmesine olanak tanımaktadır. Ilık su ile alınan güzel bir duş, ter kokusunun giderilmesine ve kişinin kendisini daha iyi hissetmesine yardımcı olmaktadır.

Duştan sonra ise rol – on veya parfüm gibi ürünlerin düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. Bu uygulama, duş temizliğinin gün boyu kalmasına ve kişinin daha az ter kokmasına yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: ter-kokusu
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR