Stres Yüzü Yaşlandırır Mı?

stres-yuzu-yaslandirir-mi

Stres, yaşlanma belirtilerinin erken yaşlarda ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Stres nedeniyle ortaya çıkan yaşlılık belirtileri, sosyal açıdan sorun teşkil etmekte ve kişilerin özgüven düzeylerine zarar vermektedir. Stres nedeniyle erkenden başlayan hücre yıkımı, kişilerin olduğundan daha yaşlı görünmesine sebebiyet vermektedir.

Kırışıklık ve ince çizgi görünümü, cilt dokularının kolajen bakımından zayıflaması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Kolajen miktarındaki düşüş, hücrelerin dolgun görünümünü ve birbirleriyle olan bağlarını olumsuz etkilemektedir. İlerleyen yaşla birlikte azalan kolajen miktarı, birçok açıdan sorun teşkil etmekte ve kişilerin yaşam kalitelerini düşürmektedir.

Stres faktörleri, hücre işleyişinin önemli bir parçası olan kolajen üretimini yavaşlatmaktadır. Söz konusu faktörlerin neden olduğu bu olumsuz durum, cilt dokularının sarkmasına ve cildin kırışık görünmesine neden olmaktadır. Stres faktörleri, her yaştan kişiyi etkilemekte ve yoğun stres altında olan kişiler erken yaşlanma belirtileri göstermektedir.

Maruderm, Fransa’dan ithal ettiği doğal hammaddeler ile yaşlanma karşıtı bakım ürünleri formüle etmektedir. Stres nedeniyle ortaya çıkan cilt kusurları, Maruderm yaşlanma karşıtı bakım ürünleri sayesinde giderilebilmektedir. Maruderm bakım ürünleri, doğal içerikli yapıları ve uygun fiyatları sayesinde müşteri memnuniyeti kazanmaktadır.

Stres ve Cilt Sağlığı

Stresin Cilde Zararları Nelerdir?

Stres, hem erkek hem de kadın bireyleri etkilemekte ve cilt sağlığının hasar almasına neden olmaktadır. Stres nedeniyle yaşanan kaos, cilt dokularının doğal işleyişini bozmaktadır. Genel vücut sağlığına olan zararları, yüz sağlığını da etkilemektedir. Stresin cilde zararları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Stres, hormon sistemini olumsuz etkilemektedir. Stres nedeniyle ortaya çıkan hormon bozukluğu, cilt dokularının sağlıklı işleyişini bozmaktadır.
  2. Stres nedeniyle salgılanan aşırı sebum, sivilce ve gözenek problemlerinin artış göstermesine neden olmaktadır. Sebum dengesizliği, cilt yüzeyinin aşırı derecede yağlanmasıne sebebiyet vermekte ve sivilce oluşumunu hızlandırmaktadır.
  3. Bazı kişiler, stres kaynaklı olarak cilt kuruluğu problemi yaşayabilmektedir. Stres cilt dokularının hassaslaşmasına ve cildin tahriş oluşumuna daha açık hale gelmesine neden olmaktadır.
  4. Stres faktörleri, cilt lekelerinin hızlı bir şekilde oluşmasına ve kalıcı etki göstermesine neden olmaktadır. Aniden oluşan ve hiçbir nedene bağlanmayan cilt lekeleri, olumsuz yaşam olayları ve stres faktörlerinden kaynak almaktadır.
  5. Yoğun stres altında kalan kişiler, daha sakin bir hayat süren kişilere nazaran; daha erken yaşlanmakta ve daha fazla cilt kırışıklığı yaşamaktadır. Stres, cilt dokularındaki kolajen üretimini yavaşlatmakta ve cildin kırışıklık/ince çizgi oluşturmasına sebebiyet vermektedir.
  6. Stres nedeniyle ortaya çıkan komplikasyonlar, egzama ve sedef hastalığı gibi kronik rahatsızlıkları tetiklenmesine neden olmaktadır. Cilt sağlığı, stres düzeyi ve olumsuz yaşam olaylarından büyük ölçüde etkilenmektedir. Bu nedenle, stres faktörlerinin olabildiğince kontrol altında tutulması önem arz etmektedir.

 

Stres Kırışıklık Oluşturur Mu?

Kırışıklık ve ince çizgiler, ilerleyen yaş ile birlikte azalan kolajen miktarı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Cilt dokularında bulunan kolajen molekülü, doğal olarak üretilmekte ve cildin daha sıkı ve pürüzsüz görünmesini sağlamaktadır. Yaşlılık, kolajen üretimindeki azalmayı da beraberinde getirerek; kırışıklık ve ince çizgi oluşumunu tetiklemektedir.

Yoğun kaygı ve aşırı stres, gençlik çağındaki kişilerin dâhi kırışıklık geliştirmesine neden olmaktadır. Olumsuz yaşam olayları, yoğun iş yaşamı, yalnızlık, öz saygı eksikliği ve daha birçok olumsuz faktör; stres ve kaygı düzeyini artırarak, kırışıklık oluşumunu hızlandırmaktadır. Söz konusu stresörlerin her biri, dokuların doğal işleyişini bozarak kolajen üretimini yavaşlatmaktadır.

Cilt yüzeyini pürüzsüz ve sıkı gösteren bir diğer molekül, hyalüronik asittir. Hyalüronik asit, cilt dokularını sıvı bazlı besinlerle beslemekte ve cildin daha dolgun görünmesini sağlanmaktadır. Stres faktörleri, cilt dokularındaki hyalüronik asit miktarını düşürmekte ve kişilerin sarkık görünmesine sebebiyet vermektedir. Hyalüronik asit eksikliği, nemsiz ve çökkün görünen bir cilt yapısının en temel nedenidir.

Stres Kaynaklı Kırışıklıklar Nasıl Geçer?

Stres kaynaklı kırışıklık, birçok açıdan sorun teşkil ederek kişilerin özgüvenlerini düşürmektedir. Stres faktörlerinden kaynak alan yaşlanma belirtilerinin giderilmesi için yapılması gerekenler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Kolajen ve hyalüronik asit desteği içeren besinler tüketmek.
  2. Yağlı ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak.
  3. Sıvı alımına dikkat etmek.
  4. Stres faktörlerini kontrol altına almak.
  5. İş ve dinlenme dengesini en iyi şekilde kurmak.
  6. Düzenli ve yeterli uyumak.
  7. Hyalüronik asit krem ve kırışıklık karşıtı krem çeşitlerini, cilt bakım rutinine dahil etmek.
  8. Daha iyi ve daha mutlu bir yaşam için çaba göstermek.
  9. Cilt bakım rutinlerini, organik cilt bakım ürünleri ile oluşturmak.
  10. Dermatoloji uzmanları ve psikiyatri doktorlarından, tıbbi ve psikolojik yardım almak.
  11. Sevilen aktivitelere zaman ayırmak.
  12. Aile ve sosyal çevreden destek almak.

Strese Karşı Cildi Koruyan Bakım Ürünleri

Kırışıklık Karşıtı Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

Maruderm kırışıklık karşıtı cilt bakım ürünleri, doğal özlerden elde edilmeleri nedeniyle; kırışıklık görünümünün en iyi şekilde giderilmesine yardımcı olmaktadır. Stres nedeniyle oluşan kırışıklar, Maruderm anti – age bakım ürünü çeşitleri ile en aza indirilmektedir. Maruderm anti – age serum ve krem çeşitleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Caffeine Peptid Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu
  2. Maruderm Night Repair Gece Onarıcı Cilt Bakım Serumu
  3. Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti – Age Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm Retinol Cilt Yenileyici Bakım Serumu
  5. Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Serum
Etiketler: stres-yuzu-yaslandirir-mi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR