Shea Yağı Nedir ve Ne İşe Yarar?

shea yağı

Cilt bakımında kullanılan aromatik bitkiler, shea yağı gibi mucizevi ürünlerin elde edilmesine olanak tanımaktadır. Shea yağı, Afrika menşeili bir bitkinin özlerinden elde edilmektedir. Shea bitkisi, bünyesinde bulunan meyveler aracılığıyla; besleyici ve onarıcı bir yağ üretmektedir. Bu mucizevi yağ, güzellik ve gıda ürünlerinin hammaddesi olarak kullanılmaktadır.

Burkina Faso ve Gana ülkelerinden ithal edilen shea meyvesi, soğuk sıkım işlemlerinden geçerek yağ haline getirilmektedir. Elde edilen bu değerli yağ, gıda ürünlerinin aroması olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, shea yağının cilt üzerinde de sayısız faydası bulunmaktadır. Güzellik sektörü, bu mucizevi bitkinin faydalarından sıklıkla yararlanmaktadır.

Çikolata endüstrisinde sıklıkla kullanılan shea yağı, cilt dokularının doğal olarak beslenmesine olanak tanımaktadır. Nem ve yağ dengesi konusunda mükemmel bir etki gösteren shea yağı, güzellik sektörünün en vazgeçilmez doğal ürünleri arasında yer almaktadır. Sayısız faydası ile öne çıkan shea yağı, cilt yüzeyine doğrudan uygulansa dâhi; mükemmel sonuçlara imza atmaktadır.  

Shea Yağı Nedir?

Afrika menşeili ülkelerden ithal edilen shea meyvesi, bünyesinde bulunan yağ asitleri ile cilt sağlığının iyileşmesine destek olmaktadır. Doğal nem bombası olarak da adlandırılan shea yağı, geleneksel tıbbın uzun yıllardır kullandığı ürünler arasında yer almaktadır. Mis kokusu ve sakinleştirici özelliği ile öne çıkan shea yağı, aromaterapi uygulamalarında da sıklıkla kullanılmaktadır.

Karite yağı adıyla da bilinen shea; esansiyel ürünler arasında yer almakta ve kozmetik ürünlerin yapımında kullanılmaktadır. Gıda sektöründe ise kakao ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılan shea yağı; yoğun kıvamı ve besleyici özelliği sayesinde, genel vücut sağlığının gelişmesine katkı sağlamaktadır. Yüzlerce yıldır şifa amacıyla kullanılan shea yağı, günümüzün en önemli bitki özleri arasında yer almaktadır.

Shea Yağı Ne İşe Yarar?

Afrika’dan ithal edilen shea yağı, cilt ve saç sağlığı üzerinde birçok fayda sağlamaktadır. Shea ağacının ceviz büyüklüğündeki meyveleri, soğuk sıkım işlemiyle ezilmekte ve shea yağı ortaya çıkmaktadır. Doğal ve sağlıklı bir ürün olan shea yağı, cilt sağlığı problemlerinin giderilmesi amacıyla piyasaya sürülmektedir. Saf shea yağına ulaşmak zor olsa da; kişiler shea içeren bakım ürünlerinden yararlanmaktadır.

Shea yağı, A ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. İçeriğindeki onlarca farklı mineral, cilt sağlığının ve genel vücut sistemlerinin daha nitelikli olabilmesine olanak tanımaktadır. Cilt yüzeyine doğrudan uygulandığında, yaşlanma karşıtı bakım ürünü etkisi gösteren shea yağı; üstün nitelikli özellikleri sayesinde güzellik sektörünün en vazgeçilmez ürünleri arasında yer almaktadır.

Shea Yağı Nasıl Kullanılır?

Değerli özler arasında yer alan shea yağı, ham haliyle veya seyreltilmiş formda kullanılabilmektedir. Cilt veya saç bakım rutinine eklenen shea yağı, saf haliyle aktarlardan alınabilmektedir. Cilt yüzeyine uygulandığında oldukça kısa bir sürede etki gösteren shea yağı, saç diplerine uygulandığında da son derece faydalı olmaktadır. Saç dökülmesi ve kepeğe karşı mükemmel bir performans sergileyen shea, üstün nitelikli özellikleri sayesinde diğer bitki özleri arasında öne çıkmaktadır.

Shea yağı, cilde veya saça doğrudan uygulanabileceği gibi bakım ürünleri aracılığıyla da kullanılabilmektedir. Shea yağı içeren bakım ürünleri, besleyici ve onarıcı özellikleri sayesinde; cilt veya saç sağlığının gelişmesine olanak tanımaktadır. Söz konusu ürünler, düzenli olarak kullanılması halinde; istenilen cilt ve saç yapısının mümkün olan en kısa sürede kazanılmasını sağlamaktadır. Faydalı özellikleriyle öne çıkan shea yağı etkileri, cilt ve saç sağlığının gelişmesine katkı sağlamaktadır.

Shea Yağının Faydaları Nelerdir?

Cilt ve genel vücut sağlığına etki eden shea yağının faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Shea yağı, mükemmel bir nemlendirici olması nedeniyle; cilt bakım kremi olarak kullanılmaktadır. Cilt yüzeyinin onarılmasını ve doğal olarak nemlendirilmesine olanak tanımaktadır.
  2. Sert ve soğuk geçen kış aylarında, dudak nemlendiricisi olarak kullanılabilmektedir.
  3. Shea yağı, cilt yüzeyine doğrudan uygulandığında; eklem ve kas ağrılarının azalmasında etkili olmaktadır.
  4. Hamlama veya yorulma gibi durumlarda, aromaterapi ürünü olarak kullanılmakta ve kişilerin daha dinç ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olmaktadır.
  5. Shea yağı, içeriğindeki yoğun asitler sayesinde; gribal enfeksiyon veya soğuk algınlığı gibi durumlarda, burun tıkanıklığının giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  6. İshal, gastrit veya reflü gibi hastalıkların, daha az belirti göstermesine yardımcı olmaktadır.
  7. Shea yağı, bariyer onarıcı ve güçlendirici etkisi sayesinde; cilt lekelerinin ve sivilce oluşumunun azalmasına olanak tanımaktadır.
  8. Shea yağı, güçlü bir antibiyotik olması nedeniyle; iltihaplı sivilce veya enfeksiyon gibi durumların önüne geçebilmektedir.
  9. Shea yağı, doğum veya kilo alma gibi durumlardan sonra oluşan çatlakların, kademeli olarak azalmasına destek olmaktadır.
  10. Saç tellerini beslemesi ve saç dökülmesini azaltması nedeniyle öne çıkan shea yağı, saç bakım yağı olarak da kullanılmaktadır.

Shea Yağının Kullanım Alanları

Shea yağının faydaları, birçok farklı alanda kullanılabilmesine neden olmaktadır. Gıda ve kozmetik sektörü başta olmak üzere, pek çok farklı alan; shea yağının mucizevi etkilerinden sıklıkla yararlanmaktadır. En yaygın haliyle güzellik sektöründe kullanılsa da; psikoterapi ve masaj gibi uygulamalarda da kullanıldığı görülmektedir.


 
Etiketler: shea-yagi
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR