Lazer Destekli İncelme Nedir?

lazer destekli incelme

İstenmeyen kilolardan kurtulmak için mükemmel bir seçenek olan lazer destekli incelme; vücudun bütün bölgelerine uygulanabilmekte ve kişilerin daha fit bir görünüm kazanmalarına olanak tanımaktadır. Lazer destekli incelme, Amerikan FDA onaylı aletler ile yapılmakta ve uzun vadede kalıcı çözümler sunmaktadır.

Bölgesel incelme yöntemleri, birçok kişi tarafından işlevsel kabil edilmekte ve diyet listesine gerek kalmadan zayıflama vaat etmektedir. Bazı vücut bölgelerinin orantısız kilo alması, bölgesel zayıflama yöntemlerinin nitelik kazanmasına neden olmaktadır. Orantısız bir şekilde kilo alan ve diyet yapmak için vakti olmayan kişiler, bölgesel zayıflama yöntemlerinden sıklıkla yararlanmaktadır.

Lazer destekli incelme yani lazer lipoliz, orantısız bir şekilde kilo alan vücut bölgelerinin; zahmetsiz yollarla inceltilmesine olanak tanımaktadır. Kalıcı ve etkili sonuç vermesi sebebiyle öne çıkan lazer lipoliz, son derece güvenilir çözümler sunmakta ve yan etki oluşumunu en aza indirmektedir.

Lazer Destekli İncelme Nasıl Uygulanır?

Lazer destekli incelme, istenmeyen kilo artışının; estetik cerrahi uygulamalarıyla giderilmesine olanak tanımaktadır. Liposuction uygulamasına mükemmel bir alternatif sunan lazer destekli incelme, kanama riskini en aza indirmesi nedeniyle öne çıkmaktadır. Lazer lipolizin ana hedefi, yağ dokularının hücre duvarını yıkmaktır ve bu işlemi yaparken diğer dokulara zarar vermemektedir.

Lazer lipoliz esnasında, uygulama bölgesine küçük çaplı delikler açıklamaktadır. Açılan bu delikler, ince bir kanül yardımıyla tıkanmakta ve kanül içerisine lazer ışını gönderilmektedir. Gönderilen lazer ışını, deri altında kalan yağ dokularını parçalamaktadır. Böylelikle, kanama veya morarma gibi durumlar olmaksızın bölgesel incelme elde edilmektedir.

Lazer destekli incelme, diode lazer cihazı ile uygulanmaktadır. Bu cihaz, yoğunlaştırılmış lazer ışınları göndererek yağ dokularını parçalamaktadır. Parçalanan ve incelen yağ dokuları, vücut sıvıları aracılığıyla dışarı atılmaktadır. Bu işlem esnasında, bağ ve kas dokularındaki kolajen üretimi desteklenmekte ve böylelikle kişi daha genç bir cilde sahip olmaktadır.

Lazer Lipoliz

Lazer Destekli İncelme Hangi Bölgelere Uygulanır?

Lazer, estetik amaçlara en iyi şekilde hizmet etmekte ve birçok farklı alanda kullanılabilmektedir. Epilasyon, çatlak tedavisi, selülit tedavisi ve yaşlanma karşıtı bakım uygulamaları; lazer destekli cihazlardan büyük ölçüde yararlanmaktadır. Cilt dokularına zarar vermeyen ve kanama yapmayan lazer destekli incelme, bütün vücut bölgelerinde uygulanabilmektedir.

Lazer destekli incelme, istenilen her bölgeye rahatlıkla uygulanabilmektedir. Orantısız bir şekilde büyüyen veya anormal düzeyde yağlanan bölgeler, lazer lipoliz ile mümkün olan en sağlıklı şekilde inceltilmektedir. Özellikle göbek ve bel çevresinde mükemmel bir sonuç veren lazer destekli incelme, işlevsel özellikleri sayesinde sıklıkla tercih edilmektedir.

Hem kadın hem de erkek bireyler, lazer destekli incelme yöntemlerinden gönül rahatlığıyla yararlanabilmektedir. Erkeklerde anormal göğüs büyümesi ve kadınlarda gıdı oluşumu gibi durumlar, lazer lipoliz yöntemiyle hızlı bir şekilde giderilmektedir. İyileşme süresi bakımından oldukça işlevsel olan lazerle incelme; pratik ve kolay uygulanabilir olması nedeniyle öne çıkmaktadır.

Lazer Destekli İncelme Kimlere Uygulanır?

18 yaşını geçen ve kronik rahatsızlığı olmayan herkes, lazer lipoliz uygulamasından yararlanabilmektedir. Akciğer hastalıkları, kalp ve damar tıkanıklığı ve diyabet gibi hastalıklara sahip olan kişilerin; lazer destekli incelme yaptırmadan önce doktoruna danışması gerekmektedir. Aksi durumda, istenmeyen komplikasyonlar ortaya çıkmakta ve kişinin genel sağlığı zarar görmektedir.

Lazer lipoliz, hamilelik veya emzirme döneminde olan kişiler için de risk taşımaktadır. Gebelik ve emzirme, son derece değerli ve hassas dönemlerdir. Bu nedenle, deri altı yağlarını doğrudan hedef alan lazer destekli incelmenin; gebelik ve emzirme döneminde uygulanmaması gerekmektedir.

İdeal vücut kilosuna sahip olmasına karşın, bazı bölgelerinde fazla yağ bulunan kişiler; lazer destekli incelme yöntemlerine rağbet göstermektedir. Diyet veya spor yapmaksızın kilo vermeyi mümkün kılan lazer lipoliz, pratik ve kolay uygulanabilir olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Lazer Destekli İncelme

Lazer Destekli İncelme İz Bırakır Mı?

Lazer destekli zayıflama, cilt yüzeyinde açılan küçük delikler yardımıyla uygulanmaktadır. Açılan delikler, kanül yardımıyla tıkanmakta ve yağ dokularının lazer ışınlarına maruz kalması sağlanmaktadır. Bu yöntem, cerrahi bir işlem olması nedeniyle; cilt dokularını belli oranda tahriş etmektedir. Oluşan tahriş ve yaralar, morarma ve kan oturması gibi durumlara neden olabilmektedir.

Lazer lipoliz sonrası yara izleri, hiçbir şekilde kalıcı etki göstermemektedir. İşlem esnasında, bağ ve kas dokularındaki kolajen üretimi desteklenmektedir. Söz konusu dokulardaki kolajen artışı, bölgenin hızlı bir şekilde iyileşmesine ve işlem öncesine nazaran daha genç görünmesine olanak tanımaktadır. Cilt sağlığı problemlerinin azalmasına yardımcı olan lazer destekli incelme, zararsız bir uygulama olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Lazer lipoliz seans sayıları, bölgenin iyileşme durumuna bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bazı kişiler, tek seansı yeterli bulurken; fazla yağlanmadan mustarip olan kişiler ise birden fazla seansa ihtiyaç duymaktadır. Her iki durumda da, sağlıklı beslenme ve düzenli spor ile lazer sonrası yakılan yağların tekrar oluşması önlenmektedir.

Lazer Lipoliz Sonrası

Lazer Destekli İncelme Kalıcı Mıdır?

Lazer destekli incelme, uygulama bölgesindeki yağları tamamen yok etmektedir. İşlem esnasında yanan ve dışarı atılan yağ dokuları, hiçbir şekilde geri dönmemektedir. Ancak, sağlıksız beslenme alışkanlıklarına sahip olmak ve hareketsiz bir yaşam sürmek; lazer ile eritilen yağların misliyle dönmesine sebebiyet vermektedir.

Lazer lipoliz yönteminin uzun vadede kalıcı olması için kilo kontrolüne önem vermek gerekmektedir. Sağlıklı beslenmek ve düzenli olarak spor yapmak, kilo artışını engellemekte ve kişinin lazer destekli incelme işleminden aldığı verimi arttırmaktadır.


 
Etiketler: lazer-destekli-incelme
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR