Kuru Fırçalama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kuru fırçalama tekniği

Kuru fırçalama tekniği, uzun yıllardır kullanılmakta olan ve cildin daha genç görünmesini sağlayan bir cilt bakımı yöntemidir. Cilt dokularının kan akışını hızlandırarak, cildin daha genç ve daha sıkı görünmesine yardımcı olmaktadır. Kuru fırçalama tekniği ile düzenli olarak cilt bakımı yapan kişiler, cilt yüzeylerinin daha beyaz ve daha canlı olduğunu söylemektedir.

Kuru fırçalama tekniğinin cilt yüzeyine sağladığı faydalar saymakla bitmemektedir. Özellikle yaşlanma belirtileri yaşayan kişiler, kuru fırçalama tekniğinden sıklıkla yararlanmaktadır. Kuru fırçalama tekniğinin pratik ve etkili olması; daha çok kişinin bu tekniğe rağbet göstermesine neden olmaktadır.

Kuru Fırçalama Nedir?

Kuru fırçalama, genellikle at kılı fırçası ile yapılmaktadır. At kılı fırçası cilt yüzeyine, tahriş oluşturmadan nazik bir şekilde titreşim yaymaktadır. Oluşan titreşim, o bölgeye olan kan akışının hızlanmasına ve o bölgede cilt kusurlarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Kuru fırçalama, vücudun aşağı bölgelerinden yukarı doğru yapılan bir işlemdir. Kuru fırçalamanın tam olarak etki göstermesi için gereken hız ve ivmenin doğru bir şekilde verilmesi gerekmektedir. Kuru fırçalama işlemi aşırı düşük olmamak kaydıyla yavaş hareketlerle yapılmaktadır.

Kuru Fırçalama Ne İşe Yarar?

Vücuduna iyi bakmak ve vücudunun daha güzel görünmesini isteyen kişiler, kuru fırçalama tekniğinin pratik yönlerinden sıklıkla yararlanmaktadır. Ölü derilerden arınmış ve pürüzsüz görünümlü bir cilt yapısı, kuru fırçalama işlemi sayesinde daha kolay mümkün hale gelmektedir.

Kuru fırçalama, cilt yüzeyindeki ölü derilerin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Ölü derilerden arınan cilt yüzeyi, daha genç daha parlak ve daha pürüzsüz görünmektedir. Özellikle yağlı cilt yapısına sahip olan kişileri, kuru fırçalama tekniği sayesinde fazla yağ ve ölü deri birikiminden kurtulabilmektedir.

Kuru fırçalama tekniğinin selüloit oluşumuna iyi geldiği düşünülmektedir. Kuru fırçalama tekniği ile selüloit oluşturan deri dokuları, daha fazla kan ve kolajen üretmekte ve çok daha sıkı çok daha taze görünmektedir.

Kuru Fırçalamanın Faydaları Nelerdir?

At kılı fırçası ve hoş kokulu bir kaç damla yağ ile mükemmel bir kuru fırçalama deneyimi yaşamak mümkündür. İnsan sağlığı üzerinde sayısız faydası olan bu işlem, sadece on dakika kadar kısa sürelerde sonlanmaktadır. Hem cilt yüzeyine hem de kan akışına son derece faydalı olan kuru fırçalama, pürüzsüzlüğe önem veren kişiler tarafından gittikçe daha fazla kullanılmaktadır.

Kuru fırçalamanın faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Selüloit görünümünü azaltır: Squat gibi bacak bölgesini hedef alan egzersizlerden sonra kuru fırçalama işlemi yapmak, egzersizin çok daha etkili ve verimli olmasına yardımcı olmaktadır. Bacakların daha çabuk sıkılaşması ve selüloit görünümünü en aza indirilmesi, kuru fırçalama tekniğinin faydaları sayesindedir mümkün hale gelmektedir.
  2. Kan dolaşımını hızlandırır: Masaj ve masaj türevi işlemlerinin kan dolaşımı üzerinde etkili olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Masaj uygulamalarının bir türevi olan kuru fırçalama, at kılı fırçasının hafif darbeleri sayesinde kan dolaşımı hızının artmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak at kılı fırçası kullanmak, cilt yüzeyine daha fazla kan gitmesine böylece cilt yüzeyinin daha fazla beslemesine olanak tanımaktadır.
  3. Ölü derileri ve gözenekleri temizler: Ölü deri, mevsimsel geçişler nedeniyle ortaya çıkmakta ve cilt yüzeyinin kirli görünmesine neden olmaktadır. Ölü deri oluşumunun azaltılması için çeşitli peeling maskeleri ve kese uygulamaları kullanılmaktadır. Kuru fırçalama, ölü derilerin hızlı bir şekilde giderilmesini sağlayan uygulamalar arasında yer almaktadır. Kuru fırçalama ile temizlenen ölü deriler, gözenek içerisine daha az tıkanmakta ve bu sayede gözenek problemleri en aza indirilmektedir.
  4. Kolajen üretimini destekler: Cilt dokularına at kılı fırçası ile düzenli olarak titreşim göndermek, hücrelerin daha aktif çalışmasına ve daha fazla kolajen üretmesine yardımcı olmaktadır. Kolajen üretimi, cildin daha genç ve daha canlı görünmesinde anahtar rol oynamaktadır. Kolajen üretiminin düzenli olarak desteklenmesi ile yaşlanma belirtileri azaltılabilmektedir. At kılı fırçası ile yapılan kuru fırçalama, dokuların canlanmasına ve daha fazla kolajen üretmesine destek olmaktadır.

Kuru Fırçalama Nasıl Yapılır?

Kuru fırçalama işlemi aşağıdan yukarı doğru yapılmaktadır. Avuç içleri ve ayakaltları da işleme tâbi tutulmalıdır. Her bölge için onar kez uygulanacak bu işlem, cildin kısa sürede çok daha sağlıklı görünmesine yardımcı olmaktadır.

Kuru fırçalama esnasında fırça üzerine bir iki damla kadar aromatik yağ damlatılabilmektedir. Bu sayede, cilt yüzeyinin ölü hücrelerden arınırken beslenmesi ve hoş korkması sağlanmaktadır. Hoş kokan ve yumuşacık bir yapı kazanan cilt yüzeyi, kişilerin yaşam kalitesini arttırmakta ve çok daha iyi hissetmelerine yardımcı olmaktadır.

Kuru Fırçalama Kaç Günde Bir Yapılır?

Kuru fırçalama tahriş edici bir işlem olmaması nedeniyle, günlük kullanıma son derece uygundur. Ancak işlem esnasında işlemin yumuşak hareketlerle yapılması gerekmektedir. Agresif ve sert hareketlerle fırçalama işlemi yapmak, cilt yüzeyinin tahriş edilmesine neden olduğu için önerilmemektedir.

Kuru fırçalama işleminin yeteri kadar etki göstermesi için vücudun doğal nem dengesinin korunması gerekmektedir. Su kaybeden ve aşırı derecede kuruyan cilt yapıları, soyulup dökülebilmekte ve fırçalama işlemi esnasında hasar alabilmektedir. Bu durumun engellenmesi için nemlendirme işleminin düzenli hale getirilmesi önem arz etmektedir.

Kuru Fırçalama Sonrası Neler Yapılmalı?

Kuru fırçalama işlemi sonrası özel bir prosedür uygulamaya gerek yoktur. Hassasiyet hissi oluştuğunda, nemlendirici krem uygulamak yeterli olmaktadır.


 
Etiketler: kuru-fircalama-teknigi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR