Kolajen Nedir? Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen

Kolajen, tüm vücut hücrelerinde bulunan ve hücrelerin birbirine tutunmasını sağlayan; insan vücudunun temel moleküllerinden biri olarak tanımlanmaktadır. Latin kökenli ve tutkal anlamına gelen “kollo” kavramı; kolajen kelimesinin kökenini oluşturmaktadır. Kolojen, tüm vücut hücrelerinin kendi kendine üretebildiği ve fonksiyonlarını yerine getirmede kullandığı bir moleküldür.

Sindirim, solunum, boşaltım, dolaşım ve kardiyovasküler sistemlerin tamamında rolü bulunan kolajen; en çok cilde sağladığı sayısız fayda ile konuşulmaktadır. Kolajen içerikli bakım ürünleri veya kolajenlerin yapı taşı olan peptid içerikli bakım ürünleri, yaşlanma belirtilerini en aza indirmeleri nedeniyle oldukça fazla rağbet görmektedir.

Maruderm, doğal ürünlerden aldığı ilhamla; güzellik sektörünün öncü isimleri arasında yer almaktadır. Maruderm kolajen içeren bakım ürünleri, kişilerin çok daha genç görünmesine ve çeşitli cilt problemlerinin azalmasına büyük ölçüde yardımcı olmaktadır. Maruderm kolajen içerikli bakım ürünleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti – Age Cilt Bakım Serumu
  2. Maruderm Coffeine Peptides Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu
  3. Maruderm Gözenek Sıkılaştırıcı BHA ve Peptid Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm C vitamini ve Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu

Kolajen Nedir?

Kolajen, hücrelerin birbirlerine tutunmasını sağlayan ve doku yapılarının dik durmasına yardımcı olan bir moleküldür. Kolajen üretimi, hücreler içerisinde doğal olarak gerçekleşmektedir. Kolajen eksikliği veya kolajen azalması gibi durumlar; cilt yüzeyinin yaşlanmasına ve hızlı bir şekilde hücre yıkımı gerçekleşmesine neden olmaktadır.

Kolajen, ilerleyen yaşla beraber gittikçe daha az üretilmektedir. Saç azalması, kırışıklık oluşumu ve organ yetmezliği problemlerinin hepsi; kolajen azalması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Vücutta üretilen kolajen miktarını arttırmak için, düzenli olarak kolajen içerikli besinlerin tüketilmesi gerekmektedir.

Kolajen içerikli besin tüketiminin düzenli hale getirilmesi, vücut sistemlerinin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kolajen takviyesi kullananlar, diğer kişilere nazaran daha geç yaşlanmakta ve daha sağlıklı görünmektedirler.

Kolajen Ne İşe Yarar?

Kolajen, vücudun pek çok sisteminin çalışma fonksiyonları üzerinde etkili olmaktadır. Vücut içerisinde doğal olarak bulunan kolajen hücreleri, tüm sistemlerin daha aktif ve daha işlevsel çalışmasına yardımcı olmaktadır. Kolajen moleküllerinin vücut üzerindeki işlevleri şunlardır:

  1. Hücrelerin birbirine tutunmasını sağlamaktadır.
  2. Hücre içerisindeki moleküllerin işleyişini düzenlemektedir.
  3. Organ dokularını koruyarak, daha sağlıklı olmalarına yardımcı olmaktadır.
  4. Sinirdim sistemi üzerinde aktif rol oynamaktadır.
  5. Dolaşım sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  6. Kalp ritminin düzenleme sürecine katkı sağlamaktadır.
  7. Saç tellerinin bütünlüğünü ve canlılığını korumaktadır.
  8. Cilt yüzeyinin parlak ve sıkı durmasını sağlamaktadır.
  9. Kırışıklık görünümünü nedeniyle ortaya çıkan yaşlılık belirtilerinin önüne geçmektedir.

Kolajenin Cilde Faydaları

Kolajen içerikli besinler, düzenli olarak tüketildiğinde, yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan kırışıklık ve sarkma durumlarını azaltmaktadır. İlerleyen yaşlarda başlayan hücre yıkımı, kolajen üretiminin azalması nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Vücuda sürekli olarak kolajen takviyesi yapmak, yaşlanma nedeniyle ortaya çıkan cilt problemlerinin önüne geçebilmektedir. Kolajenin cilde faydaları şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Cildin genç ve sıkı görünmesini sağlamaktadır.
  2. Cilt dokularının daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır.
  3. Cilde doğru olan kan akışını hızlandırmaktadır.
  4. Cilt yüzeyini soğuk ve sıcak gibi olumsuz etkenlere karşı korumaktadır.
  5. Cilt bariyerinin güçlenmesini sağlayarak, cildin dış etkenlere karşı daha dayanıklı olmasına katkıda bulunmaktadır.
  6. Cildin doğal nem dengesini düzenleyerek, taze görünmesine yardımcı olmaktadır.
  7. Cilt yüzeyindeki yara ve sivilce izlerinin iyileşme sürecine katkı sağlamaktadır.

Kolajen Üretimi Nasıl Arttırılır?

Hücrelerin daha fazla kolajen üretmesini sağlamak için, kolajen açısından zengin olan besinlerin tüketim alışkanlıklarına dâhil edilmesi gerekmektedir. Ergenlik döneminde bol bol kolajen tüketmek, ilerleyen yaşlarda daha az yaşlanma belirtisi oluşturmaya yardımcı olmaktadır.

Daha geç yaşlanmak isteyen ve her zaman dinamik bir hayat yaşamak isteyen kişiler; sağlıklı bir yaşam standardı oluşturmak zorundadır. Özellikle hareketsizlik ve sigara gibi faktörler, vücudun kolajen üretim hızını büyük ölçüde yavaşlatmaktadır. Sağlıklı bir hayat sürmek, sağlıklı alışkanlıklar geliştirmekle mümkün olmaktadır.

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Kolajen içeren besin maddeleri, insan vücudunda hâlihazırda var olan kolajen seviyesinin doğal yollarla artmasına yardımcı olmaktadır. Bu besinleri düzenli olarak tüketmek, yaşlanma belirtilerini en aza indirmektedir. Kolajen içeren besin ve yemek çeşitleri şunlardır:

  1. Kemik suyu.
  2. Süt ve süt ürünleri.
  3. Kırmızı ve beyaz et.
  4. Brokoli.
  5. Şalgam.
  6. Kırmızı ve yeşilbiber.
  7. Turunçgiller.
  8. Kuru bakliyat.
  9. Kurutulmuş meyveler.

Kolajen Takviyesi Kullanmalı Mıyım?

Kolojen takviyesi, sıvı veya tablet formunda üretilerek tüketicilere ulaşmaktadır. Eczanelerde satılan onlarca farklı çeşit kolajen takviyesi; kişilerin vücut sistemlerini daha sağlıklı hale getirmek amacıyla üretilmektedir. Kolajen takviyelerinin, doktor kontrolünde tüketilmesi ve etkilerinin detaylı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir.

Daha geç yaşlanmak isteyen ve daha güzel bir cilde sahip olmak isteyen kişiler; kolajen takviyesi ürünlerine rağbet göstermektedir. Etkili ve en iyi kolajen takviyesi; cilt yüzeyinde çok kısa zamanda gözle görülür bir fark yaratmaktadır. Kolajen takviyelerinin düzenli olarak kullanılması, cildin daha sağlıklı ve daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: Kolajen
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR