Hydrafacial Nedir? Nasıl Yapılır?

Hydrafacial

Parlak, ışıl ışıl, sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü elde etmek için; cilt yüzeyinin, doğru şekilde temizlenerek yağdan ve kirden arındırılması ve nemlendirilmesi gerekmektedir. Hydrafacial cildi derinlemesine temizleyip nemlendiren bir cilt bakım yöntemidir.

Sağlıklı bir cilt görünümü elde etmek için kulaktan dolma bilgilerle ya da arkadaş tavsiyesiyle cilt tipine uygun olmayan ürün kullanmak; zaman içerisinde ciddi cilt problemleriyle karşı karşıya kalmaya neden olmaktadır.

Sağlıklı ve genç görünen bir cilt için deri gözeneklerinin açık olması gerekmektedir. Böylelikle hem cilt rahatça hava almakta hem de taşıyabileceği nem kapasitesini önemli ölçüde arttırmaktadır. Hydrafacial; cildin, tüm bakım ihtiyacını karşılamakta ve gözenekleri açarak cildinnem kazanmasını ve rahatça nefes almasını sağlamaktadır.

Hydrafacial Cilt Bakımı Ne İşe Yarar?

Cildi yağdan ve kirden arındırarak derinlemesine temizleyen hydrafacial cilt bakımı; akne ve leke tedavisine destek olmakta ve cilt yenilenmesini hızlandırmaktadır. Hydrafacial cihazı; vakum yöntemiyle çalışarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlanmaktadır.

İşlem esnasında enjeksiyon ve benzeri yöntemler kullanılmadığından dolayı ağrı ve acı hissedilmemektedir. Hydrafacial uygulamasında geliştirilmiş vortex teknolojisi kullanılmaktadır. Bu sayede tek seansta derinlemesine cilt bakımı yapılmaktadır.

İşlem esnasında cilde peeling etkisi uygulanmakta ve cilt ölü derilerden arındırılmaktadır. Ardından cildin yenilenmesini ve tazelenmesini sağlayacak bakım işlemleri uygulanmakta ve son aşamada cilt nemlendirilmektedir.

Cildin en alt katmanına kadar temizlik sağlayan vakumlu vortex başlığı; cildi, mikroskobik düzeyde soymakta ve tüm ölü hücrelerden arındırarak biriken ve gözeneklerin tıkanmasına neden olan siyah noktalardan, kirden ve fazla yağdan arındırmaktadır.

Hydrafacial Nasıl Yapılır?

Ağrı ve acı hissetmeden kolayca uygulanabilen hydrafacial; hücre metabolizmasını ve yenilenmesini hızlandırmaktadır. Hydrafacial işlemi oldukça basittir. İlk aşamada cilt bakımı yapılacak kişinin cilt tipine uygun olan temizleyici solüsyon seçilmektedir. Ardından cilt yüzeyi ve gözenekler yumuşatılmakta ve vakum uygulanarak cilt derinlemesine temizlenmektedir. 

İkinci aşamada ise cilt tipine ve cilt problemlerine uygun yapıda özel olarak seçilen solüsyon yardımıyla cilt beslenmektedir. Uygulama esnasında radyofrekans özelliği bulunan başlık kullanılmakta ve bu sayede solüsyon cilde yedirilmektedir.

İşlem esnasında kullanılan solüsyon; kolajen yapıyı harekete geçirmekte ve peptit, antioksidan ve hyaluronik asit içerdiğinden dolayı cildin nemlendirilmesini, onarılmasını ve yenilenmesini sağlamaktadır.

İşlem esnasında kullanılan diğer başlıklardan olan soğutucu başlık ise cilt yüzeyinde şok etkisi yaratmakta ve kullanılan solüsyonun cilde hapsolmasını sağlamaktadır. Son aşamada ise cilt yüzeyine LED terapisi uygulanarak cilt dokusu uyarılmaktadır.

Hydrafacial uygulaması gözeneklerin sıkılaşmasını ve uzun süre boyunca sıkılığını korumasını sağlamaktadır. Her cilt tipine ve farklı yaş gruplarındaki bireylere 4 mevsim boyunca uygulanabilen hydrafacial, mevsim geçişlerinde cildin maruz kaldığı dış etkileri en aza indirmekte ve cildin nem dengesinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

Hydrafacial Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Hydrafacial uygulamasının avantajları şunlardır:

  1. Her yaştan kişiye ve her cilt tipine uygulanabilmektedir.
  2. Acı, ağrı ve sızı hissettirmediğinden dolayı son derece konforlu bir işlemdir.
  3. Cildi tahriş etmemekte ve kızarıklık, şişlik, ödem oluşturmamaktadır.
  4. Derinlemesine temizlik ve bakım sağlamasından dolayı uzun süre boyunca etki göstermektedir.
  5. Uygulama sonrasında cilt oldukça yumuşak, pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşmaktadır.
  6. Hydrafacial işlemi cildin nefes almasını sağlamakta ve sağlıklı bir cilt görünümü elde edilmesini sağlamaktadır.
  7. Cilt tonu eşitsizliklerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  8. Genişlemiş gözeneklerin daralmasını sağlamakta ve akne, siyah nokta ve lekelerin hızla temizlenmesini sağlamaktadır.
  9. İşlem ortalama 30 dakika içerisinde tamamlanmakta ve kişi 30 dakika içerisinde sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmaktadır.
  10. Cildin nem dengesi korunmakta ve aşırı yağlanma probleminin önüne geçilmektedir.
  11. Cilt elastikiyeti arttırılmaktadır.
  12. İnce çizgi ve kırışıklıkların giderilmesini sağlamaktadır.
  13. Dört mevsim boyunca uygulanabilmektedir.

Hydrafacial Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Hydrafacial cildin tüm tabakalarının temizlenmesini, beslenmesini ve nemlendirilmesini sağlamaktadır. Böylece işlem yapılan kişi; pamuksu yumuşaklıkta, ışıl ışıl ve sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmaktadır. En hassas cilt tipinden çok yağlı ciltlere kadar uygulanabilen hydrafacial; dört mevsim boyunca yaptırılabilmektedir.

Her yaştan kadın ve erkeğin yaptırabileceği bir işlem olan hydrafacial; ilk seansta gözle görülür bir farka neden olmaktadır. Tedavi amaçlı yapılan hydrafacial işlemi tek seansta sonlandırılmamakta ve ortalama 4 ila 6 seans boyunca devam etmektedir.

Kozmetik amaçlı uygulamalarda hydrafacial işleminin yarattığı ideal cilt görünümünün korunması için 3 ayda bir tekrarlanması tavsiye edilmektedir. Hydrafacial, klasik cilt bakımına kıyasen daha kapsamlı ve derinlemesine temizlik sağladığı için kozmetik amaçlı yapan kişilerin seanslar arasına belli bir süre bırakmaları önerilmektedir.

Hydrafacial sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta işlemin yapıldığı gün içinde yüzün suyla temas etmemesine dikkat etmektir. Kişi dilerse aynı gün içinde makyaj dahi yapabilir ancak cildinin su ile temas etmesinden kaçınmalıdır.

Cildi derinlemesine temizleyen ölü deriden, yağdan, kirden ve makyaj kalıntılarından kurtaran hydrafacial, cilt sağlığının korunmasını ve cildin nefes almasını sağlamaktadır. Leke problemlerinin tedavisinde kullanılmakta ve yaşlanma belirtileri olan ince çizgi ve kırışıklıkların azalmasını sağlamaktadır. Hydrafacial işlemi esnasında farklı başlıklar kullanılmakta ve bu sayede cilt yüzeyine farklı yöntemlerle temizleme ve bakım işlemleri yapılmaktadır. Her yaştan kadın ve erkeğe uygulanabilen hydrafacial, dört mevsim boyunca yaptırılabilmektedir. Ancak işlem sonrasında güneş kremi sürülmesi ve gün içerisinde cildin suyla temasından kaçınılması gerekmektedir.


 
Etiketler: Hydrafacial
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR