Hyalüronik Asit Nedir? Cilde Faydaları Nelerdir? Hangi Cilt Tipleri Tercih Etmelidir?

Hyalüronik asit

Hyalüronik asit, cilt dokularının kolajen üretimini destekleyen ve hücre mitokondrisinin daha aktif çalışmasını sağlayan bir bileşendir. Şeker ve protein türevi bir madde olması nedeniyle, vücudun tüm fonksiyonlarında aktif rol oynamaktadır. Cilt dokularının daha kolay su tutmasına yardımcı olarak, cildin daha parlak ve dolgun görünmesini sağlamaktadır.

Maruderm, hyalüronik asit içeren dört farklı bakım ürünü ile müşterilerinin cilt problemlerini en hızlı şekilde çözmeyi hedeflemektedir. Doğal bileşenlerden elde edilen Maruderm ürünleri, cilt problemlerini ayrı ayrı hedef alarak; kişilerin daha genç ve daha kusursuz görünmesine yardımcı olmaktadır. Hyalüronik asit içeren Maruderm ürünleri şunlardır:

  1. Maruderm Hyalüronik Asit Nemlendirici Yüz ve Vücut Bakım Kremi
  2. Maruderm Coffeine Peptides Hyalüronik Asit Göz Çevresi Serumu
  3. Maruderm Kolajen ve Hyalüronik Asit Anti – Age Cilt Bakım Serumu
  4. Maruderm Niacinamide Hyalüronik Asit Panthenol Cilt Bakım Serumu

Hyalüronik Asit Nedir?

Hyalüronik asit, insan ve hayvan vücudunda doğal olarak bulunan bir aminoasit çeşididir. Hyalüronik asit, yüksek işlevli tüm vücut fonksiyonlarında aktif rol oynamaktadır. Kas ve kemik yapısı da dahil olmak üzere tüm vücut sistemleri, hyalüronik asit sayesinde sağlıklı bir şekilde çalışmaktadır.

Hyalüronik asit ve aminoasit türevi diğer bileşenlerin, özellikle cilt sağlığı olmak üzere genel sağlık üzerinde hayati rolü bulunmaktadır. Mikro molekülü ve makro molekülü olarak ikiye ayrılan Hyalüronik asit, cilt yüzeyinin parlak ve canlı görünmesine olanak tanımaktadır. Hyalüronik asit eksikliği, erken yaşlanma ve derin kırışıklık geliştirme gibi sonuçlara neden olmaktadır.

Hyalüronik asit, genel olarak cilde olan sayısız faydası ile konuşulsa da; tüm vücut sistemlerinde aktif olarak rol oynamaktadır. Eklem ve kas yapısının rahat hareket ettirilmesi, kemiklerin daha dayanıklı olabilmesi ve kişilerin romatizma hastalığına karşı direnç kazanması; hyalüronik asit üretiminin hızlanması ile mümkün hale gelmektedir.

Hyalüronik asit, lens solüsyonu gibi göz içerisine temas edecek kimyasal ürünlerin ana bileşenlerinden biridir. Göz damlası ilaçlarına konulan hyalüronik asit, göz dokularının kendi kendini onarmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle mikrocerrahi göz uygulamaları, hyalüronik asit ve faydalarından sıklıkla yararlanmaktadır.

Hyalüronik Asidin Cilde Faydaları

Hyalüronik asit içeren ve hyalüronik üretimini destekleyen besinlerin sık sık tüketilmesi; cilt sağlığı problemlerinin azalmasında son derece etkili olmaktadır. Kırışıklık, mor halkalar, ince çizgiler ve sarkık dokular; hyalüronik asidin mucizevi etkisi ile giderek azalmaktadır. Hyalüronik asidin cilde olan sayısız faydalarını sıralamak istersek:

  1. Cildin doğal su tutma özelliğini güçlendirerek nem kaybı gibi durumların önüne geçmektedir.
  2. Zamanla kaybedilen elastikiyet, düzenli hyalüronik asit kullanımı ile giderilebilmektedir.
  3. Yara izi ve sivilce lekesi oluşumunu hızlı bir şekilde onarmaktadır.
  4. Cildin sebum üretimini dengeleyerek, sivilce ve siyah nokta oluşumunun önüne geçebilmektedir.
  5. Cilt yüzeyindeki kırışıkları doğal olarak onarmakta ve yeni kırışıklıkların oluşmasına engel olmaktadır.
  6. Cildi daha aydınlık ve genç göstermektedir.
  7. Cilt dokularının yer çekimine karşı meydan okumasına yardımcı olmaktadır.

Hyalüronik asit, cilde olan faydalarından ziyade; mide hastalıklarının azalmasına da destek vermektedir. Reflü, ülser, gastrit ve benzeri mide problemleri, hyalüronik asit içerikli ilaçlar ile tedavi edilmektedir. Bununla beraber, antibiyotik kullanımının etkisinin hızlandırılması için; hyalüronik asit içeren antibiyotik ilaçlar üretilmektedir.

Hyalüronik Asit Takviyesi

Hyalüronik asit, besin takviyesi amaçlı üretilen ilaçlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Birebir olarak hyalüronik asit takviyesi almak, kişilerin daha sağlıklı ve daha genç görünmesine yardımcı olmaktadır. Ezcanelerde satılan hyalüronik asit takviyeleri, kişilerin kolaylıkla ulaşabilmesi ve genel sağlıklarını geliştirebilmesi için piyasaya sürülmektedir.

Hyalüronik asit, krem ve serum gibi ürünlerle de takviye edilebilmektedir. Özellikle yanık ve derin yara izleri; hyalüronik asit takviyesi ile kolayca iyileşmektedir. Güzellik sektörü, hyalüronik asidin mucizevi etkilerini; kişilerin daha genç, daha sağlıklı ve daha ışıltılı görünmesi adına kullanmaktadır.

Hyalüronik Asit İçeren Besinler

Hyalüronik asit, vücut içerisinde doğal olarak bulunmakta ve hücreler tarafından günbegün üretilmektedir. Ancak ilerleyen yaş nedeniyle, hücrelerin hyalüronik asit sentezleme hızı yavaşlamaktadır. Bu nedenle, hyalüronik asit içeren besin maddelerinin düzenli olarak tüketilmesi ve hücrelerin hyalüronik asit sentezi eylemlerinin desteklenmesi gerekmektedir.

Çoğu besin, hâlihazırda belirli oranlarda hyalüronik asit içermektedir. Ancak bazı besinler, daha hızlı emilmeleri nedeniyle; hyalüronik asidin iyileştirici etkisi daha hızlı ulaştırmaktadır. Hyalüronik asit açısından zengin olan doğal besinler şunlardır:

  1. Kemik suyu.
  2. Badem.
  3. Turunçgiller.
  4. Baklagiller.
  5. Brokoli.
  6. Kırmızı ve beyaz et.

Hyalüronik Asit İçeren Bakım Ürünleri

Hyalüronik asit içeren bakım ürünleri, hyalüronik asidin tüm iyileştirici etkilerinin cilt yüzeyinde kalmasına yardımcı olmaktadır. Yaşlanma karşıtı ve nemlendirici özelliklerini birlikte sunan bu bakım ürünleri, cildin doğal olarak nemlenmesine ve cilt yüzeyinin daha sağlıklı görünmesine olanak tanımaktadır.

Hyalüronik asit kullananlar, çok kısa sürede cilt yüzeyinde belirgin bir değişim görmektedir. Hızla onarılan leke ve yara izleri, azalan kırışık görünüm ve daha canlı ten hissi; hyalüronik asit mucizesinin sağladığı sonuçlar olarak sıralanmaktadır. Düzenli olarak hyalüronik asit içeren bakım ürünleri kullanmak, cildin daha geç çökmesine ve giderek daha canlı görünmesine olanak tanımaktadır.


 
Etiketler: hyaluronik-asit
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR