500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava ! 500 TL ve üzeri alışverişlerde kargo bedava !

Hızlı Bronzlaşmak İçin Neler Yapılabilir?

Hızlı Bronzlaşmak

Bronzlaşmak; güneş veya solaryumdan alınan UVB ışınlarının, açık ten renginin koyulaştırmasıyla gerçekleşmektedir. Bronzlaşmak; cilde sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırmakta ve vücudun D vitamini ihtiyacının karşılanmasını sağlamaktadır.

Güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, cilt yanıklarına sebebiyet vermektedir. Bu nedenle bireyler; hızlı bronzlaşmak ve güneş ışınlarından kısa sürede üst düzey verim almak istemektedirler. Bronzlaşma süresi; kahve, limon, kakao yağı ve zeytinyağı gibi doğal içerikler kullanılarak kısaltılabilmektedir.

Hızlı bronzlaşmak için, cildin ölü derilerden arındırılması gerekmektedir. Temiz bir cilt; güneş ışınlarına daha hızlı tepki verebilmektedir. Düzenli cilt bakımı yapan bireylerin de; daha hızlı bronzlaştıkları görülmektedir.

Cilt ve göz sağlığını korumak için; güneşe korunmadan çıkmamak gerekmektedir. Cilt sağlığı, +50 SPF güneş kremleri kullanılarak; göz sağlığı da güneş gözlüğü takılarak korunabilmektedir. Korunmadan güneşe çıkmak, güneş yanıklarına sebebiyet vermektedir. Hızlı bronzlaşma yöntemleri kullanmak; güneşin zararlı etkilerini önlemekte ve güneş ışınlarından alınacak verimi arttırmaktadır.

Sağlıklı Bronzluk İçin Öneriler

Hızlı ve Etkili Bronzlaşmak İçin Yapılması Gerekenler

Bronzlaşma; vücudun daha canlı ve sağlıklı görünmesine ve D vitamini depolamasına yardımcı olmaktadır. Bronzlaşmak için yapılan yanlış uygulamalar, pek çok sağlık problemine davetiye çıkarmaktadır. Güneş altında, uzun süre, korunmasız kalmak; yanık, kızarıklık, kaşıntı, kırışıklık ve cilt lekeleri gibi pek çok soruna sebep olmaktadır.

Güneşin sadece olumlu etkilerini görmek için; güneşlenme süresinin kısa tutulması için hızlı bronzlaşma yöntemleri uygulanabilmektedir. Daha hızlı ve etkili bronzlaşmak için, yapılması gereken uygulamalar şu şekilde sıralanabilir:

  1. Koruyucu güneş kremi kullanılması gerekmektedir. Koruyucu güneş kremi; cildi, güneşin UV ışınlarından korunmaktadır. Güneş kremi kullanılmadan yapılan güneşlenmelerde kızarıklar, kaşıntı ve deri dökülmeleri görülebilmektedir.
  2. Bronzlaşmaya yardımcı besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Beta karoten içeren besinler, bronzlaşmayı desteklemektedir. Bu ürünlere havuç, tatlı patates ve lahana gibi besinler örnek verilebilmektedir.
  3. İhtiyaçtan fazla güneşlenmemek gerekmektedir. Güneşlenmek; melanin üretimini arttırmakta ve cilt pigmentlerinin koyulaşmasını sağlamaktadır. Fakat melanin üretimi, 2-3 saat arasında gerçekleşmektedir. 2-3 saatten fazla güneşlenmenin, bronzlaşma için faydası yoktur.
  4. Güneşlenmenin aralıklarla yapılması gerekmektedir. Bir müddet güneşlendikten sonra, gölge bir alanda dinlenmek; bronzlaşmanın daha sağlıklı ve etkili olmasını sağlamaktadır.
  5. Güneşin zararlı etkilerinden koruyan, mineral yağlar kullanılabilmektedir. Avokado, hindistancevizi, ahududu ve havuç gibi bazı doğal yağların; SPF koruma özelliği bulunmaktadır.
  6. Doğru saatlerde güneşlenmek gerekmektedir. 12.00-15.00 saatleri arasında güneş ışınları yeryüzüne daha dik ve güçlü şekilde ulaşmaktadır. Hızlı biçimde bronzlaşmak isteyen bireylerin, bu saatlerde güneşlenmesi gerekmektedir. Bu saatlerde güneşlenenlerin, güneşten korunmak için; koruyucu güneş kremleri sürülmekte ve şapka, gözlük gibi aksesuarlar takılmaktadır.
  7. Bronzlaşma öncesinde ve sonrasında cilde bakım yapılması gerekmektedir. Bronzlaşmadan önce cildin peeling ve keseleme gibi uygulamalarla ölü deriden temizlenmesi gerekmektedir. Bronzlaşma sonrasında, cilde aloe vera jeli uygulanarak bronzluğun kalıcılığı arttırılabilmektedir.

Hızlı Bronzlaşma Tüyoları

Hızlı Bronzlaşmayı Sağlayan Yöntemler

Güneşin; insan vücuduna yararları olduğu kadar, zararları da bulunmaktadır. Yararları arasında D vitamini takviyesi, egzama gibi cilt hastalıklarını gidermek ve sivilceleri kurutmak sayılabilmekteyken; zararları arasında cilt lekeleri, yanıklar ve kırışıklık artışı gösterilebilmektedir. Hızlı bronzlaşmak; güneşin zararlı ışınlarından en az seviyede etkilenerek, canlı ve sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşmayı sağlamaktadır. Güneşin zararlı etkilerini görmemek için hızlı bronzlaştırıcı ürün ve yöntemler uygulamak gerekmektedir.

Hızlı bronzlaşmak için, cildi güneş ışınlarına hazırlamak gerekmektedir. Ciltteki ölü derilerin temizlenmesi ve gözeneklerin açık hale getirilmesi bronzlaşma hızını arttırmaktadır. Düzenli cilt bakımı yapan bireylerin daha hızlı bronzlaştığı görülmektedir.

Hızlı bronzlaşmak için zeytinyağı, kahve, limon ve kakao yağı gibi doğal ürünler kullanılabilmektedir. Doğal ürünler; cilt sağlığına herhangi bir zarar vermedikleri için, yaygın olarak tercih edilmektedir. Ayrıca bu ürünler cilt üzerine kolaylıkla uygulanabilmektedir.

Sağlıklı ve Hızlı Bronzlaşma Tüyoları

Kahve Kürüyle Hızlı Bronzlaşmak

Kahve kürü; bronzlaşmanın daha hızlı gerçekleşmesini sağlamakta ve selülit görünümünün azalmasına yardımcı olmaktadır. Kahve kürü; bir fincan kahve tozunun, iki yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırılarak, macun kıvamına getirilmesiyle oluşmaktadır. Elde edilen kür, tüm vücuda uygulanabilmektedir. Uygulama aşamasında kürün cilt üzerinde 15 dakika bekletilmesi ve ılık suyla temizlenmesi gerekmektedir. Kahve kürü; hızlı bronzlaştırıcı olarak kullanılabildiği gibi, cildi onarmak için de kullanılabilmektedir.

Limonla Hızlı Bronzlaşmak

C vitamini deposu olarak bilinen limonun, cildi doğrudan bronzlaştırma özelliği bulunmaktadır. Limon; güneş ışınlarının daha fazla sentezlenmesini sağlamakta ve ciltteki melanin üretimini arttırmaktadır. Limonun; hızlı bronzlaştırıcı etkisini görmek için, limon suyunu cilde sürmek ve 15 dakika ciltte bekletmek gerekmektedir. İşlemin ardından limon suyu, ılık suyla ciltten arındırılmaktadır.

Kakao Yağıyla Hızlı Bronzlaşmak

Bronzlaşmak isteyen açık ve buğday tenli bireyler; kakao yağı kullanarak, hızlı ve daha kalıcı bir bronzlaşmaya ulaşabileceklerini düşünmektedir. Hızlı bronzlaşmak için kakao yağını kullanmadan önce, koruyucu güneş kremi uygulamak gerekmektedir. Kakao yağının direkt cilde sürülmesi halinde; güneş yanıkları, kızarıklıklar ve kaşıntılar oluşabilmektedir. Güneş kremi uygulanmış cilde, kakao yağı sürerek; hızlı bronzlaşma, cildin nemlenmesi ve onarılması sağlanmaktadır. Ancak uzman dermatologlar kakao yağı ile güneşlenmenin güneş koruyucu kullanılsa dahi sağlık açısından zararlı olduğunu belirtmektedir.

Kakao Yağıyla Bronzlaşma

Zeytinyağıyla Hızlı Bronzlaşmak

Hızlı bronzlaşmak için zeytinyağı yaygın olarak kullanılmaktadır. Zeytinyağının; cildi yatıştırma, nemlendirme, onarma ve besleme gibi etkileri bulunmaktadır. Zeytinyağı; cildi güneşin zararlı etkilerinden ve yanıklardan korumaktadır. Bronzlaşmak için; cilde masaj yapılarak uygulanan zeytinyağıyla, güneşte dinlemek yeterli olmaktadır.


 
Etiketler: hizli-bronzlasmak
Aralık 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR