Hamilelik Döneminde Lazer Epilasyon Yaptırılabilir Mi?

hamilelik döneminde lazer epilasyon

Birçok kadın, hamilelik döneminde lazer epilasyon yapılıp yapılmadığı konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bu kafa karışıklığının nedeni, bazı güzellik merkezlerinin hamile kadınlara da lazer epilasyon yapmasıdır. Lazer epilasyon, cilt yüzeyindeki sinirleri ciddi düzeyde uyarmaktadır. Bu uyarım, yoğun ağrı duyulmasına neden olmakta ve hamilelik dönemini riske atabilmektedir.

Birçok dermatolog, hamilelik döneminde lazer yaptırmayı doğru bulmamaktadır. Hâlihazırda hassas olan vücut hücreleri, lazer epilasyon nedeniyle daha yoğun bir acı hissetmektedir. Bu nedenle hamile kadınların lazer epilasyon yaptırması önerilmemektedir. Aynı şekilde, regl döneminde oluşan hassasiyet de lazer epilasyon yaptırmayı engellemektedir.

Regl ve hamilelik dönemleri, kadınların son derece hassas hissettiği ve vücut genelinde kırgınlık yaşadığı süreçler olarak nitelendirilmektedir. Bu dönemlerde lazer epilasyon yaptırmak, vücut tarafından güçlü bir dirençle karşılanmaktadır. Vücut dokularının oluşturduğu bu direnç, lazer epilasyon yaptıysan kişinin yoğun bir şekilde acı hissetmesine neden olmaktadır.

Hamilelik döneminde lazer epilasyon, hissedilen acının maksimum düzeye ulaşması nedeniyle; dermatoloji uzmanları tarafından önerilmemektedir. Hamilelik çok kıymetli ve önem arz eden bir dönemdir. Bu nedenle, hamilelik döneminde olan kadınların; vücut sağlığını riske atacak her uygulamadan mümkün olduğuna kaçınması gerekmektedir.

Hamilelik Döneminde Lazer Epilasyon

Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer epilasyon, yoğunlaştırılmış lazer ışınlarının; kıl köklerini yakarak bertaraf etmesi anlamına gelmektedir. Yanan kıl kökleri, işlevsiz hale gelmekte ve anormal bir durum olmadığı sürece tekrar çıkmamaktadır. Lazer epilasyon, tüysüzlük kavramının bilinen en kesin yoludur ve birçok kadın tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

Kıl folikülleri, derinin hemen altında yer almakta ve kıl köklerinin yuvası görevi görmektedirler. Kıl folikülleri, sürekli olarak kan damarlarından beslenmekte ve yeni kılların oluşumunu hızlandırmaktadır. Çeşitli hormonsal dengesizlikler, kıl foliküllerinin anormal çalışmasına neden olmakta ve aşırı tüylenme gibi problemlerin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.

Lazer epilasyon, aşırı tüylenme sorununun en kesin çözümü olarak gösterilmektedir. Birçok farklı çeşidi bulunan ve bütün vücut bölgelerine uygulanan lazer epilasyon, kişilerin ciddi acılar çekmesine neden olmaktadır. Bununla birlikte, çekilen acılar kesin bir şekilde sonuç vermekte ve tüylenme problemi mükemmel bir şekilde giderilmektedir.

Birçok güzellik merkezi, lazer epilasyon ve türevlerini sistematik olarak uygulamaktadır. Günümüzde sıklıkla uygulanan ve yoğun rağbet gören lazer epilasyon türleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. IPL
  2. Diod
  3. Alexandrite
  4. Buz Lazer

Hamileler İçin Lazer

Lazer Epilasyon Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lazer epilasyon, cilt yüzeyindeki kılların kalıcı olarak yok edilmesine olanak tanımaktadır. Bu işlem, birden fazla seanslarca uygulanmakta ve kişilerin tamamen tüysüz olabilmesine olanak tanımaktadır. Güzellik merkezleri ve bazı özel hastaneler, lazer epilasyon uygulamasını sistematik olarak gerçekleştirmektedir. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken hususlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Lazer epilasyon hizmeti veren kurumun, uzman ve deneyimli doktorlarla çalışması; sürecin sorunsuz ilerlemesi açısından önem arz etmektedir.
  2. Lazer epilasyon cihazının, cilt tipine ve kıl köklerinin yapısına uygun olması gerekmektedir.
  3. Epilasyon türleri; IPL, Alexandrite, Diod ve Buz Lazer olarak sıralanmaktadır. Lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin, bu türlerin her birini en iyi şekilde analiz etmesi ve kendi cilt tipine göre seçim yapması gerekmektedir.
  4. Lazer epilasyon, son derece acılı bir işlemdir ve bu işlemin regl gibi hassasiyet oluşturan dönemlerde uygulanmaması gerekmektedir.
  5. Lazer epilasyon sonrası, güneş ışınlarının zararlı etkilerinden kaçınılması gerekmektedir. Güneş koruyucu krem, lazer epilasyon nedeniyle oluşan güneş hassasiyetini azaltmaktadır.
  6. Epilasyondan iki hafta kadar sonra, işlem gören tüm bölgelerin keselenmesi; deri altında kalan ve lazer nedeniyle yanan kılların giderilmesine olanak tanımaktadır.
  7. İşlem gören bölgenin, nemlendirici krem ürünleriyle düzenli olarak beslenmesi gerekmektedir.

Hamilelikte Lazer Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kimler Lazer Epilasyon Yaptıramaz?

Lazer epilasyon, kıl ve tüy probleminin tarihe karışmasına olanak tanımaktadır. Hem kadın hem de erkek bireyler, lazer epilasyon türlerinden sıklıkla yararlanmaktadır. Lazer epilasyon, birçok güzellik merkezinde ve özel hastanede uygulanmaktadır. Yapılan işlemlerden sağlıklı bir şekilde verim almak için doğru ve kaliteli hizmet veren kurumlara başvurulması gerekmektedir.

18 yaşını dolduran kadın ve erkek bireyler, istedikleri bölgeye lazer epilasyon yaptırabilmektedir. Bununla birlikte, bazı özel durumlarda; lazer epilasyon yaptırmak riskli olabilmektedir. Lazer epilasyon, cilt yüzeyini tahrip etmemekle birlikte; bazı kişilerin ekstradan hassasiyet yaşamasına neden olabilmektedir. Lazer epilasyon yaptırmaya engel olan durumlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Regl
  2. Hamilelik
  3. Atopik Dermatit
  4. Roza Hastalığı
  5. Koyu Ten Rengi
  6. Cilt Kuruluğu Problemleri

Hamilelikte Lazer

Hamilelik ve Lazer Epilasyon

Hamilelikte lazer epilasyon yaptırmanın en büyük engellerinden biri, yoğun acı hissedilmesi olarak nitelendirilmektedir. Hamilelik dönemi, son derece hassas ve külfetli bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Bu sürecin, lazer epilasyon gibi acı veren bir uygulamaya tâbi tutulması; kadınların genel vücut ve cilt sağlığının riske görmesine neden olmaktadır.

Lazer epilasyon, son derece acı veren ve uzun süren seanslarla yapılan bir işlemdir. Bu işlemin sorunsuz ilerlemesi, uygulamayı yapan kurumun niteliksel özellikleri ile doğru orantılıdır. Alanında uzman ve etik kurallar çerçevesinde çalışan doktorlar, lazer epilasyon sürecinin sorunsuz ilerlemesine olanak tanımaktadır.

Birçok dermatoloji uzmanı, hamilelikte lazer yaptırmanın tehlikeli olduğunu ifade etmektedir. Hamilelik döneminde, değişen hormonlar nedeniyle; cilt dokuları hassasiyet geliştirmektedir. Bu hassasiyet, lazer epilasyon sürecinin daha sancılı geçmesine neden olmaktadır. Bu nedenle, hamile kadınların; hamilelik süreci bittikten bir kaç ay sonraya kadar lazer epilasyon işlemlerinden kaçınması gerekmektedir.


 
Etiketler: hamilelik-doneminde-lazer-epilasyon
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR