Göz Altı Işık Dolgusu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

göz altı ışık dolgusu

Günümüzde en çok tercih edilen estetik uygulamalardan biri olan göz altı ışık dolgusu, ilerleyen yaş ve yorgunluk gibi nedenlerle ortaya çıkan göz altı problemlerini azaltmayı hedeflemektedir. Bu uygulama; morluk, torba ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtilerini en aza indirerek kadınların daha özgüvenli hissetmesine olanak tanımaktadır.

Yorgunluk ve stres faktörleri, göz çevresi problemlerini yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Bu faktörlerin cilt üzerindeki en olumsuz etkisi; hyaluronik asit miktarını azaltmalarıdır. Işık dolgusu, göz çevresi kırışıklık kremi çeşitlerinden daha işlevsel özellik göstererek; cilt dokularının hızlı bir şekilde hyalüronik asit üretmesine olanak tanımaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu Yaptıranlar

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

Göz altı ışık dolgusu, göz çevresi problemlerinin azalması için uygulanmaktadır. Klinik ortamlarda, uzman kişiler tarafına uygulanan bu işlem; hem kadın hem de erkek bireylerin göz çevresi problemlerinin hedef almaktadır. İçeriğindeki besleyici bileşenler ile göz çevresinin eski sağlığına kavuşmasını sağlayan bu uygulama, etkili olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Enjekte yöntemi, göz altı ışık dolgusunun uygulanma prosedürleri arasında yer almaktadır. Göz etrafındaki dokulara; hyalüronik asit, amino asit, vitamin ve çeşitli mineraller enjekte edilir. Böylece, göz çevresinde sorun teşkil eden hasarlı hücreler; hızlı bir şekilde beslenmekte ve kısa sürede daha sağlıklı görünmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Ne İşe Yarar?

Göz altı ışık dolgusu, kırışıklık ve ince çizgi gibi göz çevresi problemlerinin azalması adına uygulanmaktadır. Son derece etkili bir yöntem olan göz altı ışık dolgusu, morluk ve torba gibi görünümlere de iyi gelmektedir. Bu sayede kişilerin, kendilerini rahatsız eden kötü görünümden kurtulmaları mümkün hale gelmektedir.

Göz altı ışık dolgusu yaptıranlar, şu şekilde sıralanan avantajları elde etmektedir:

  1. Emin ellerce, doğru bir şekilde uygulandığında; göz çukurların yükseltmektedir.
  2. Hyalüronik asit içeren yapısı, cildin daha genç ve sağlıklı görünmesine olanak tanımaktadır.
  3. Göz çevresi bakım kremi görevi görmektedir.
  4. Göz çevresinin ve gözaltlarının, elastikiyet düzeyini arttırmaktadır.
  5. Kişinin, yorgun ve yaşlı görünmesini büyük ölçüde engellemektedir.

Göz Altı Dolgusu

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Yapılır?

Göz altı ışık dolgusu, birkaç pratik uygulama adamıyla yapılmaktadır. Bu uygulamalarda; gözaltındaki kemiğin hemen üstüne, enjekte işlemi yapılmaktadır. Doğal içerikli bileşenlerden oluşan bu dolgu materyali, kişinin daha genç ve güzel görünmesine olanak tanımaktadır. Göz altı ışık dolgusunun uygulanma esnasında, anestezik kremler ve solüsyonlar kullanılmaktadır.

Göz altı dolgusu, bol miktarda hyalüronik asit içermektedir. Bu nedenle, göz altı ışık dolgusunun sonucunda hiçbir şekilde ağrı hissedilmemektedir. Doğal yöntemlerle uygulanan bu operasyon, 20 dakika kadar kısa sürelerle sonlanmakta ve kişinin hiçbir acı hissetmeden estetik müdahale alabilmesini mümkün kılmaktadır.

Göz altı ışık dolgusu, kanül yardımıyla yapılmaktadır. Sorunlu olduğu düşünülen bölgelere, kademeli olarak hyalüronik asit enjekte edilmektedir. Böylelikle, göz çevresinin ihtiyaç duyduğu mineral ve vitaminler; dış yöntemlerle aktarılmaktadır. Son derece pratik bir işlem olan göz altı dolgusu, etkili ve güvenilir olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusu Kaç Seans Uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu seans sayıları, kişilerin talep ve ihtiyaçlarına göre değişkenlik göstermektedir. Her vücut aynı skalada bulunmamakta ve her bir bireyin ayrı ihtiyaçları oluşmaktadır. Göz altı ışık dolgusu da bu ihtiyaçlar doğrultusunda kişiye özel bir şekilde uygulanmaktadır. Bununla birlikte, genellikle tek seansta verim alınmaktadır.

Göz altı ışık dolgusunun ilk seansından 15 gün kadar sonra, işlemin gerçek etkileri ortaya çıkmaya başlamaktadır. Hyalüronik asitle beslenen göz altı dokuları, 15 ila 20 gün arasında tamamen canlanmakta ve kırışıklık gibi sorunlara karşı dirençli hale gelmektedir. Morluk, torba ve kırışıklık gibi sorunlar; göz altı ışık dolgusu ile tarihe karışmaktadır.

Göz Altı Işık Dolgusu Seans Sayısı

Göz Altı Işık Dolgusu Ne Kadar Süre Etki Eder?

Hyalüronik asit, cilt dokularının nemi ve elastikiyeti için önem arz etmektedir. Hyalüronik asit bakımından performans düşüklüğü yaşayan cilt dokuları, zamanla kırışmakta ve cilt kuruluğu problemleri oluşturabilmektedir. Göz altı ışık dolgusu, göz altlarının hyalüronik asit düzeyini arttırarak; sorunlu bölgeleri tedavi etmeyi hedeflemektedir.

Göz altı ışık dolgusu, bir ila bir buçuk yıl arası kadar etki etmektedir. İşlem esnasında cilt dokularına yüklenen hyalüronik asit ve peptidler, bir ila bir buçuk yıl arasında tamamen yok olmaktadır. Tam bu esnada, işlemi yeniletmek ve tekrardan seans almak; göz altı ışık dolgusunun daha uzun ömürlü kullanılabilmesi adına önem arz etmektedir.

Göz Altı Işık Dolgusunun Yan Etkisi Var Mıdır?

Göz altı ışık dolgusu, cilt hassasiyeti bulunan ve hamile olan kişilere uygulanmamaktadır. Herhangi bir yan etkisi olmamakla beraber, olası bir sağlık problemi oluşmaması adına; bu kurallara dikkat etmek önem arz etmektedir. Emziren anneler de bu işlemde faydalanamamaktadır. Uzman doktorlar, hastayı detaylı bir şekilde inceledikten sonra; işleme uygunluğu tespit edebilmektedir.

Göz altı ışık dolgusu sonrasında, küçük kızarık ve şişlikler oluşabilmektedir. Bu nedenle, işlem sonunda buz kompres uygulaması yapılması gerekmektedir. Bu durumlar dışında her hangi bir yan etkisi bulunmamaktadır ve kişiler tarafından beğenilerek tercih edilmektedir. Göz altı ışık dolgusu ile kusursuz görünen göz altları mümkün hale gelmektedir.


 
Etiketler: goz-alti-isik-dolgusu
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR