AHA ve BHA Cilde Faydaları Nelerdir?

aha ve bha faydaları nelerdir

AHA ve BHA asitleri; cilt problemlerinin giderilmesine ve cilt yenilenmesine katkı sağladığı için yaygın olarak kullanılmaktadır. AHA asitleri, meyve asitleri; BHA asitleri, yağda çözünebilen organik asitler sınıfına girmektedir. AHA ve BHA asitlerinin öncelikli hedefi; ölü hücrelerin ciltten atılmasını sağlamaktır. Bu asitler; ciltte mikro soyulmalara neden olmakta ve cildin yenilenmesini sağlamaktadır.

AHA ve BHA asitlerinin doğrudan cilt üzerine kullanımı oldukça tehlike arz etmektedir. Asitlerin cilt üzerinde kullanımı; klinik ortamlarda seyreltilerek veya kozmetik ürünlerinin içeriğine eklenerek gerçekleştirilmektedir.

Cildi daha pürüzsüz ve canlı hale getirmek için, AHA ve BHA asit içerikli kozmetik ürünlerine başvurulmaktadır. Cilt üzerinde AHA BHA faydaları şu şekilde sıralanabilir:

  1. Cildi; çok küçük parçalar halinde soymakta ve yenilemektedirler.
  2. Gözeneklerin derinlemesine temizlenmesine yardımcı olmaktadırlar.
  3. Cilt temizliğini sağladıklarından akne oluşumunu önlemektedirler.
  4. Cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olmaktadırlar.
  5. Kırışıklıkların azalmasını sağlamaktadırlar.
  6. Cildi; parlak ve sağlıklı bir görüntüye kavuşturmaktadırlar.
  7. Cildin nem ihtiyacını karşılamakta ve cilt bariyerini güçlendirmektedirler.
  8. Gözenekleri sıkıştırarak, daha küçük hale gelmelerini sağlamaktadırlar.
  9. Akne ve sivilce gibi cilt problemlerinin tedavisinde kullanılabilmektedirler.
  10. Cildin siyah ve beyaz noktalardan arınmasına yardımcı olmaktadırlar.

İleri seviye cilt problemleri olan bireylerin bu tür asitleri kullanmadan önce bir dermatoloğa başvurmaları gerekmektedir. Kullanım öncesinde ürünü cildin küçük bir bölgesinde test etmek, olası yan etkilerden korunmayı sağlamaktadır.

AHA VE BHA içerikli kozmetik ürünlerin, güvenilir markalardan temin edilmesi gerekmektedir. Maruderm markasının, AHA ve BHA içerikli ürünleri; kullanıcıları tarafından tavsiye edilmektedir. Maruderm AHA BHA ürünleri şunlardır:

  1. Maruderm AHA %10 + BHA %2 Peeling Maske Cilt Bakım Serumu
  2. Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Tonik

 

AHA ve BHA Arasındaki Farklar Nelerdir?

Alfa Hidroksi Asitler(AHA) organik meyve asitleri olarak sınıflandırılmaktadır. Beta Hidroksi Asitler(BHA) yağda çözünen organik asitleri ifade etmektedir. AHA ve BHA asitlerinin farklı türleri bulunmaktadır. AHA asitlerinin türleri ve elde edildikleri ürünler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Glikolik asit: Şeker kamışlarından elde edilmektedir.
  2. Laktik asit: Sütten elde edilmektedir.
  3. Malik asit: Armut ve elma meyvelerinden elde edilmektedir.
  4. Sitrik asit: Turunçgillerden elde edilmektedir.
  5. Fitik asit: Pirinçten elde edilmektedir.
  6. Tartarik asit: Üzüm ve vişne meyvelerinden elde edilmektedir.
  7. Mandelik asit: Acı bademden elde edilmektedir.

AHA asit türlerinin; cilt lekelerini ve sivilceleri giderme, cildi temizleme ve yenileme özellikleri bulunmaktadır. Bu asit türleri kimyasal peeling işlemlerinde ve cilt bakım ürünlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

BHA asitlerinin türleri ve elde edildikleri ürünler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Salisilik asit: Söğüt ağacından elde edilmektedir.
  2. Hyalüronik asit: Patates, ıspanak, fıstık, limon ve avokado gibi pek çok besinde bulunmaktadır.
  3. Linoleik asit: Aspir, ayçiçeği ve mısır yağlarında bulunmaktadır.
  4. Oleik asit: Zeytinyağı, avokado ve badem yağında bulunmaktadır.

BHA asit türlerinin; akne tedavisinde ve cildi nemlendirmede kullanıldığı görülmektedir. Kozmetik sektöründe serum ve tonik gibi formlarda kullanıma sunulan AHA ve BHA asitleri; cildi ölü hücrelerden arındırmak, yenilemek, nemlendirmek ve cilt problemlerini gidermek için kullanılmaktadır.

AHA ve BHA Nedir?

AHA ve BHA asitleri; mikro soyucu özellikleri bulunan, cilt yenilenmesini ve cilt problemlerinin giderilmesini sağlayan ürünlerdir. AHA asitleri glikolik, laktik, malik, sitrik, fitik, tartarik ve mandelik asitler olarak türlere ayrılmaktadır. BHA asitleriyse salisilik, hyalüronik, linoleik ve oleik asitler olarak sınıflandırılmaktadır.

AHA asitleri; şeker kamışı, süt, elma, armut, pirinç, turunçgiller, üzüm, vişne ve acı badem besinlerinden elde edilmektedir. BHA asitleri; söğüt ağacı, pek çok doğal yağlar ve patates, ıspanak, limon gibi doğal besinler üzerinden elde edilmektedir.

AHA asitleri; cildi mikro şekilde soymakta, cilt yenilenmesini sağlamakta ve cildi sağlıklı, parlak bir görünüme kavuşturmaktadır. BHA asitleri; cildin ölü hücrelerden arınmasına, nemlendirilmesine ve cilt bariyerinin güçlendirilmesine yardımcı olmaktadır.

 

AHA ve BHA Nasıl Kullanılır?

AHA ve BHA asitlerinin doğrudan kullanımı, cilt sağlığı için tehlike arz etmektedir. Bu asitler; klinik ortamında seyreltilerek kullanılmakta veya kozmetik ürünlerinin içeriğinde cilt sağlığına zarar vermeyecek oranlarda kullanıma sunulmaktadır.

İleri seviyede cilt problemlerine sahip bireylerin; AHA BHA serum, tonik ve jel gibi cilt bakım ürünlerini kullanmadan önce dermatoloğa başvurmaları gerekmektedir. AHA ve BHA içerikli cilt bakım ürünlerinin yan etkilerinden korunmak için, kullanılmadan önce cildin küçük bir bölgesinde test edilmesi gerekmektedir. Ürünlerin temiz cilde, düzenli aralıklarla kullanılması gerekmektedir.

 

AHA ve BHA İçeren Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir?

AHA ve BHA içerikli cilt bakım ürünleri serum, jel ve tonik formlarında bulunabilmektedir. Bu ürünler cildin mikro şekilde soyulmasını, renk eşitsizliklerinin giderilmesini, cildin nemlendirilmesini ve cilt problemlerinin tedavi edilmesini sağlamaktadır.

AHA BHA serum ürünleri; cildin alt katmalarına daha hızlı etki edebilmektedir. Yumuşak yapıları ve sıvı formları sayesinde, cilt üzerine daha kolay uygulanabilmektedir. En iyi AHA BHA serum tavsiyeleri arasında Maruderm’in AHA %10 + BHA %2 Peeling Maske Cilt Bakım Serumu bulunmaktadır. Ciltte peeling etkisi yaratan bu serum; ölü derileri temizlemekte, cildin parlak, pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Maruderm’in Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı AHA Toniği; temiz cilde düzenli olarak kullanıldığında, cilt lekelerinin koyuluğunu açmakta ve yoğunluklarını azaltmaktadır. Maruderm’in bu toniği; cildi yenilemek, nemlendirmek ve cildin iyileşmesini teşvik etmek için kullanılmaktadır.


 
Etiketler: aha-bha-cilde-faydalari-nedir
Aralık 18, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR