Sivilceleri Doğal Yollardan Giderme Rehberi

sivilce-gidermenin-dogal-yolu

Ciltte sivilce oluşumu, pek çok kişinin etkilendiği bir sorun olarak bilinmektedir. Günümüzde, sivilce ve akne oluşumu için birçok tıbbi tedavi yöntemi bulunmaktadır. Buna rağmen bireyler sivilcelerini tedavi etmek için alternatif yollar aramaktadır. Bu nedenle sivilce tedavisinde doğal yöntemler ve geleneksel tedavilere başvurmak son yıllarda popülerlik kazanmaktadır.

Çay ağacı yağı, aloe vera, sivilce karşıtı yağlar ve benzeri birçok doğal ürün; seyreltilerek, buharlaştırılarak veya başka bir ürünle karıştırılarak sivilce tedavisinde kullanılabilmektedir. Ciltte oluşan sivilcelerin nedenini anlamak, sivilce tedavisinde doğal bakım ürünü ve evde hazırlanan kürler kullanmak; bireyleri sivilce oluşumuna karşı daha korunaklı hale getirebilmektedir.

Sivilceden Kurtulma Teknikleri

Sivilce Nedir? Sivilce Oluşumuna Neden Olan Faktörler Nelerdir?

Sivilce, ciltteki gözeneklerin ve kıl foliküllerinin çeşitli nedenler dolayısıyla tıkanması sonucunda ortaya çıkan ve cilt yüzeyinde siyah nokta veya beyaz nokta gibi lezyonlarla kendini gösteren bir cilt rahatsızlığı olarak tanımlanmaktadır.

Sivilceler vücutta genellikle; yüz, göğüs, omuz ve sırt bölgelerinde görülmektedir ve pek çok nedenden kaynaklı olarak oluşabilmektedir. Az su içmekten kaynaklı oluşan cilt kuruluğu, sağlıksız beslenme, cilt bakımının eksik veya yanlış uygulanması, stres ve kalitesiz kozmetik ürünler; ciltte sivilce oluşumuna yol açan dış faktörler olarak sayılabilmektedir.

Yağlı ve sivilce eğilimli cilt tipi, aşırı sebum üretimi ve hormonal değişiklikler; ciltte sivilce oluşumunda rol oynayan genetik faktörler olarak bilinmektedir.

Sivilceli Cilt İçin Bakım Önerileri

 

Sivilce Oluşumunu Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Sivilceli cilt tipinden kurtulmak için sivilceleri patlatmak, daha fazla sivilce oluşumuna yol açmaktadır. Çeşitli nedenlerle vücutta sivilce oluşumunu veya sivilcelerin artışını önlemek için tercih edilen uygulamalar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Bol su tüketmek: Bol su içmek, vücudu toksinlerden arındırarak, sağlıklı bir cilde kavuşmaya yardımcı olmaktadır.
  2. Sağlıklı beslenmek: Zararlı etken maddeler içeren ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak, sivilce oluşumunun önlenmesine katkı sağlamaktadır.
  3. Doğru cilt bakım ürünlerini kullanmak: Ciltteki sivilceleri yok etmek ve sivilce oluşumunu önlemek için, akne ve sivilce karşıtı krem kullanılması tavsiye edilmektedir. Dermatologlar, salisilik asit içeren kremlerin kullanımını önermektedir.
  4. Cildi temiz ve nemli tutmak: Cilt temizliğinin düzenli olarak yapılması ve cildin daima nemli olması, sivilce oluşumunu engellemeye katkı sağlar.
  5. Maruderm Azelaik Asit %5 Cilt Bakım Kremi, içeriğindeki yüksek oranda Azelaik Asit sayesinde cildi nemlendirir ve pürüzsüz bir görünüme kavuşturur. Parfüm, Paraben, Sles ve SLS içermemektedir.
  6. Stresten uzak durmak: Kişinin hayatındaki stresi azaltması, bağışıklık sistemini güçlendirerek sivilce oluşumunu önlemeye yardımcı olmaktadır.
  7. Güneş kremi kullanmak: Güneş kremi içerdiği SPF sayesinde cildi zararlı güneş ışınlarından koruyarak sivilce oluşumunu engelleyebilmektedir.

Sivilceleri Yok Etme Yolları

Sivilceler İçin Kesin Çözümler Var Mı?

Akne ve sivilceli cilt tipine sahip kişiler, sivilcelerden kurtulmak için kesin bir çözüm yolu aramaktadır. Cildin, tedavi sürecinin sonunda sivilcelerden tamamen arındırılabilmesi için izlenmesi gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

Ciltte oluşan sivilceleri yok etmek için internet üzerinden okunan veya kulaktan kulağa yayılan yöntemleri uygulamak, cilt yüzeyine zarar verebilmekte ve sivilceleri olduğundan daha ciddi bir duruma getirebilmektedir.

Ciltteki sivilce ve aknelerden kesin olarak kurtulmak için öncelikli olarak bir dermatoloğa başvurulması gerekmektedir. Cilt tipi ve ciltte sivilce oluşumunun nedeni tespit edildikten sonra; antibakteriyel veya antibiyotik içerikli kremler, akne karşıtı serum ve jeller, cilt tipine uygun bakım ürünleri ve tonikler kullanılabilmektedir.

Sivilce tedavisi ve ciltte sivilce karşıtı krem kullanımı, uzun soluklu bir süreçtir. Bu sürecin sağlıklı bir yaşam şekliyle desteklenmesi; sivilcelerden neredeyse tamamen kurtulmayı mümkün kılabilmektedir.

Sivilce Karşıtı Cilt Bakım Rutini

Sivilce Tedavisinde Nasıl Bir Yol İzlenmelidir?

Sivilcelerin tedavi sürecinde izlenecek yol, kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Cilt tipleri gibi sivilceler de farklı yapılarda olabilmekte; sivilcenin durumuna göre tedavi yolları çizilebilmektedir. Tedavi sürecinin en doğru biçimde yönetilebilmesi için dermatolog görüşü alınmalıdır.

Genetik yatkınlık nedeniyle sivilceli cilt sorunu yaşayan kişilerin tedavisinde; kimyasal veya lazer peeling uygulamalarına, reçeteli-reçetesiz ilaçlara veya doğum kontrol haplarına başvurulabilmektedir.

Beslenme şekli, yaş veya psikolojik etmenler nedeniyle sivilce oluşumu görülen kişilerin tedavisinde; doğal yöntemler tercih edilmektedir. Bu gibi durumlarda; sağlıklı bir beslenme programı oluşturmak, stresi azaltmak ve cilt bakım rutinini doğru uygulamak sivilcenin tedavisi için önem taşımaktadır.

Sivilce Karşıtı Doğal Bakım Ürünleri

Sivilce Tedavisinde Kullanılan Doğal Ürünler Nelerdir?

Sivilcelerin tedavisinde; reçeteli veya reçetesiz ilaçların yanında, doğal ürünler ve yağlar da kullanılabilmektedir. Fakat büyük, durumu ciddileşmiş ve iltihaplı sivilceleri en doğru şekilde tedavi edebilmek ve ciltte iz bırakmamak için dermatoloğa başvurulması önerilmektedir.

Sivilceli cilt bakımı ve sivilcelerin tedavisi için kullanılan doğal ürünler şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Elma sirkesi: Ciltteki yağ üretimini azaltarak gözenekleri küçültmekte ve sivilceye neden olan bakterilere karşı savaşmaktadır. Sivilce tedavisinde kullanırken elma sirkesini su ile seyreltmek ve bir pamuk aracılığı ile cilde uygulamak gerekmektedir.
  2. Bal: Bal, antibakteriyel bir üründür ve enflamasyonu azaltmaktadır. Birçok rahatsızlıkta tedavi amaçlı kullanılmasının yanı sıra, sivilceli cilt bakımı için de oldukça etkilidir. Bal, sivilce sorunu yaşanan bölgeye doğrudan uygulanmakta ve 15 dakika bekletilmektedir.
  3. Aloe vera: Cilt üzerinde yatıştırıcı ve iyileştirici bir etki göstermektedir. Antienflamatuar yapısı sayesinde iltihaplanmayı azaltmaktadır. Aloe vera bitkisinin jeli, sivilceli bölgeye doğrudan uygulanabilmektedir.
  4. Çay ağacı yağı: Birçok doğal bakım ürünü, içeriğinde çay ağacı yağı barındırmaktadır. Bu yağ; antibakteriyel ve antienflamatuar özellikler taşıması sayesinde çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmakta ve doğal bir şifa kaynağı olarak nitelendirilmektedir. Çay ağacı yağını sivilce tedavisinde kullanmak için, Hindistan cevizi yağı gibi taşıyıcı bir yağ ile seyreltmek gerekmektedir.
  5. Limon suyu: Limon suyu, hücre yenilenme döngüsüne katkı sağlayan eksfoliyan bir ürün olması nedeniyle sivilce tedavisinde kullanılabilmektedir. Limon suyu cilde, su ile seyreltilerek uygulanmaktadır.
  6. Maruderm Night Repair Gece Onarıcı Cilt Bakım Serumu, içerdiği zengin bitki özleri sayesinde cilt yenilenmesini desteklemektedir. Cildin yumuşak, pürüzsüz ve ışıltılı bir görünüm kazanmasına yardımcı olmaktadır.

Sivilceli Ciltler İçin Bakım Rutini

Sivilceli Cilt Bakımında Kullanılabilecek Doğal İçerikli Bakım Ürünleri

Sivilceli cilt bakımı için kullanılacak bakım ürününün seçiminde büyük hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir. Yanlış cilt bakım ürününü tercih etmek; ciltte daha fazla sivilce oluşumu ve cildin tahriş olması gibi sonuçlara neden olabilmektedir.

Sivilceli ciltlerin bakımında kullanılabilen doğal içerikli bakım ürünleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

  1. Ginseng içeren bakım ürünleri: Ginseng, cilt bakım ürünlerinde en sık rastlanan bitki özlerinden biridir. Bu içeriğe sahip cilt bakım ürünleri; yağ oranını düzenlemekte ve cilde canlı bir görünüm kazandırmaktadır.
  2. Maruderm Ginseng Cilt Yenileyici Serum, içerdiği yüksek oranda ginseng özü sayesinde cildi beslemekte ve taze bir görünüme kavuşturmaktadır. Parfüm, paraben ve phenoxyethanol içermeyen cilt yenileyici serum; cilt dokularının tahriş olmadan yenilenmesine olanak tanımaktadır.
  3. Aloe vera ve çay ağaçı yağı içeren yüz temizleme jelleri ve serumlar: Bu içeriğe sahip cilt bakım ürünleri yatıştırıcı ve ferahlatıcı etkisi sayesinde sivilceli ciltlerin rahatlamasını ve nefes almasını sağlamaktadır.
  4. Probiyotik ve propolis içeren bakım ürünleri: Probiyotik ve propolis içeren ürünler; sivilce oluşumu ve cilt deformasyonu konusunda oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır.

Sivilce Tedavisi İçin Uygulanan Buhar ve Kür Maskesi

Sivilce Tedavisinde Uygulanan Buhar ve Kür Maskeleri

Sivilceli cilt bakımı için yapılan buhar maskeleri ve evde hazırlanan kürler, gözeneklerin açılmasına ve tıkanan kıl foliküllerinin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Cildinde sıkça sivilce oluşumu görülen kişilerin, aromatik yağlar ile hazırlanan buhar maskeleri önerilmektedir. Evde kolayca hazırlanabilen buhar maskeleri ve kürler şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Uçucu yağlar ile buhar maskesi: Aromatik yağlar, çok yoğun olmaları nedeniyle cilde direkt olarak uygulanmamaktadır. Nioli yağı, lavanta yağı, nane yağı, okaliptus yağı, ıtır yağı ve portakal yağı gibi sivilce karşıtı yağlar sıcak suya birkaç damla damlatılarak; bu suyun buharının yüze vurması yoluyla cilt bakımı yapılmaktadır. Aromatik yağların bulunduğu sıcak su buharının, ciltteki gözenekleri temizlemesi ile oldukça etkili bir sivilceli cilt bakımı sağlanmaktadır.
  2. Doğal ürünler ile hazırlanan kürler: Evde kolayca hazırlanabilen ve sivilce oluşumu sorununu önlemeye yardımcı olan kürler bulunmaktadır. Limon, yoğurt, karbonat, zerdeçal, salatalık, kahve telvesi, çilek ve tarçın gibi birçok doğal ürün kullanılarak hazırlanan kürler, doğrudan yüze uygulanabilmektedir.

Yağlı Ciltte Sivilcelerden Kurtulma Yolları

Yağlı Ciltte Sivilce Sorunu Nasıl Çözülür?

Ciltte yağlanmanın artmasıyla birlikte, sivilce oluşumu ve artışı gözlenmektedir. Ciltteki yağ oranını azaltmadan uygulanan sivilce karşıtı krem ve serumlar, beklenen sonucu vermemektedir. Yağlı ciltte oluşan sivilcelerin tedavisi için atılacak adımlar, belirli bir sırayla uygulandığı taktirde işe yaramaktadır.

Yağlı ciltte sivilce sorunu yaşayan kişilerin ilk olarak ciltteki yağ oranını azaltması ve dengelemesi gerekmektedir. Yağlı cilt yüzeyinde kullanılacak olan sivilce karşıtı krem seçiminde maksimum özen gösterilmelidir. Bu kişilerin tedavisinde retinol içeren ve alkol içermeyen ürünler tercih edilmektedir.

Yağlı ciltte sivilce tedavisinde önemli bir yeri olan beslenme alışkanlıkları gözden geçirilmelidir. Gerekli görülen durumlarda doktor tavsiyesi ile beslenme programı oluşturulabilmektedir.

Yağlı Ciltler İçin Sivilce Karşıtı Bakım

 

Sivilce Eğilimli Ciltlerde Yüz Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Sivilce ve akne eğilimli ciltlerde sivilce oluşumunu engellemek için, yüz temizliği adımlarını titizlikle uygulamak oldukça önem taşımaktadır. Bu cilt tipine sahip kişilerin en etkili yüz temizliği rutinini edinmek için dermatolog görüşü alması önerilmektedir.

Yüz, günde en az 3 kere ve doğal sabunlar kullanılarak yıkanmalıdır. Fakat sabun ile yüz yıkama ciltteki gözenekleri arındırmak ve sivilce oluşumunu önlemek için yeterli olmamaktadır.

Temizlik rutinine sivilce karşıtı yüz temizleme jeli eklemek, sivilce eğilimli ciltlerdeki gözenekleri tamamen arındırmaktadır. Maruderm Karma ve Yağlı Ciltlere Özel Salisilik Asit Yüz Yıkama Jeli, parfüm, Phenoxyethanol, SLES ve SLS içermemektedir. Doğal formülüyle cildi derinlemesine temizleyerek gözenekleri arındırır. Ciltteki yağ dengesini sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Yüzdeki makyaj malzemelerinin ciltten tamamen temizlenememesi, yüz temizliği konusunda en sık karşılaşılan sorunlardan biri olarak sayılabilmektedir. Makyaj malzemesi seçiminde; doğal bileşenler içeren, hafif, su bazlı ve komedojenik olmayan ürünler tercih edilmelidir.

Makyaj temizleme suyu ile yüzdeki makyaj temizlendikten sonra, cildi besleyen ve yenileyen tonik benzeri sivilce karşıtı bakım ürünleri kullanılması tavsiye edilmektedir.


 
Etiketler: sivilce-gidermenin-dogal-yolu
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR