Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Lavanta yağı

Saç bakımı erkek kadın fark etmeksizin her yaş ve cinsiyet grubundaki kişiler için oldukça önemlidir. Çevresel etkilerin yanı sıra saça uygulanan ısıl işlemler ve kullanılan bazı ürünler saçları yıpratmakta ve zarar vermektedir. Bu nedenle doğru saç bakımı yapılması çok önemlidir. Saç bakımı için kullanılacak pek çok dermokozmetik ürün bulunmakla beraber genellikle ilk olarak doğal yöntemlerden yararlanmak tercih edilmektedir.   

Lavanta yağı, saç bakımında kullanılan doğal ürünlerden biridir. Lavanta çiçeğinin saç ve cilt üzerinde birçok olumlu etkisi bulunmaktadır. En büyük etkilerini ise saçlar üzerinde göstermektedir.

Lavanta, mor, uzun çiçekli ve çalı ailesine ait olan bir çiçek türüdür. Kirli havadan, güneşten ve birtakım kimyasallardan oldukça fazla etkilenen saçlar için doğal yöntemlerle başvurulmak istendiğinde lavanta yağı ilk seçeneklerden biri olmaktadır. Yıpranmış saçlar üzerinde oldukça etkilidir.

Lavanta Yağının Saça Katkıları Nelerdir?

Lavantanın saça faydalarından biri egzamaya yöneliktir. Lavanta yağı ile bakım yapılan saç diplerinde egzamanın etkileri azalmakta, kaşıntı ve kuruluk problemi giderilmektedir. Neme doymuş ve canlı saç dipleri için lavanta yağı kullanımı tavsiye edilmektedir. 

Lavantanın antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde de kafa derisinin derinlemesine temizlenmesini sağlamaktadır. Temiz saç derisi saç köklerinde ve saçlarda oluşabilecek rahatsızlıkları azaltmada rol oynamaktadır.

Lavanta yağı, saç köklerini beslemekte ve saçın hızla uzamasına katkı sağlamaktadır. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra saç kökleri beslenmekte ve saç dökülmeleri azalmaktadır. Güçlü kökler, saç dökülmesini önlemenin ilk adımıdır. Ayrıca yeni çıkan saçların da güçlü ve sağlıklı çıkıp uzamasını sağlamaktadır.

Lavanta Yağının Saç Üzerindeki Olumlu Etkileri Nelerdir?

  1. Lavanta yağı, saç dökülmesine iyi gelmektedir,
  2. İçeriğindeki mineraller sayesinde saçkıran başta olmak üzere saç derisi hastalıklarına iyi gelmektedir,
  3. Düzenli kullanımda saçlara parlaklık ve canlılık kazandırmaktadır,
  4. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücutta dolaşan serbest radikallerin aktivitelerini engellemektedir,
  5. Saç derisini sağlıklı hale getirmekte ve saç derisinin nefes almasını sağlamaktadır,
  6. Egzama, kepek ve kaşıntı sorunlarına iyi gelmektedir,
  7. Saçlarda ısıl işlemlerden dolayı oluşan kırılmaları önlemektedir,
  8. Saç derisindeki kan dolaşımını hızlandırmakta ve yeni saçların çıkarılmasını sağlamaktadır,
  9. Saç derisinde oluşan mantar ve enfeksiyonları önlemekle beraber yeni mantar ve enfeksiyon oluşumunu da önlemektedir,
  10. Bit temizliğine yardımcı olmaktadır,
  11. Saçların beyazlamasını yavaşlatır,
  12. Erkeklerde de saç dökülmesini yavaşlattığı bilinmektedir.

Lavanta Yağı Saç Uzatır mı?

Lavanta yağının saç üzerinde çok sayıda olumlu etkisi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de saç uzamasına katkı sağlamasıdır. Lavanta yağı, saç derisindeki küçük kan damarlarını çalıştırarak kan dolaşımını hızlandırmakta ve yeni saç folikülleri üretmeye yardımcı olmaktadır. Yeni saçların oluşumunun artmasının yanı sıra saç köklerini besleyerek saç uzamasına da katkı sağlamaktadır.

Saç Gürleştirmek İçin Lavanta Yağı Kullanılır mı?

Lavanta yağı, saç üzerinde gürleştirme etkisi de göstermektedir. Bu etkiyi görmek için düzenli bir kullanım gerekmektedir. Saç bakımı rutinine eklenen lavanta yağı çeşitli karışımlarla beraber kür haline getirilmekte ve saça masaj yapılarak uygulanmaktadır. Bu şekilde düzenli olarak kullanılan lavanta yağı, gece boyu saçlarda bekletilmekte ve sabah şampuanla yıkanmaktadır.

Bu şekilde düzenli olarak kullanılan lavanta yağının saçlarda gürleşmeyi sağladığı görülmektedir. Saç derisini sağlıklı hale getiren ve saç derisinin nefes almasını sağlayan kür, saç köklerini de besleyici etki göstermektedir. Bu sayede saçlarda gürleşme sağlamaktadır.

Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Kullanımı oldukça basit olan lavanta yağı, diğer yağlarla karıştırılıp kür şeklinde uygulandığında daha etkili olmaktadır. Özellikle argan, üzüm çekirdeği, hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ve diğer bitkisel yağlarla birlikte kullanıldığında etkisi belirgin olarak artmaktadır.

Bu karışımı uygulamak da oldukça basittir. Gece yatmadan önce saç diplerine dairesel hareketlerle masaj yapılmakta ve sabaha kadar bekletilmektedir. Sabah uygun bir şampuanla yıkanıp durulandığında saçlara canlılık ve parlaklık katmaktadır.

Lavanta yağı, şampuanların içerisine katılarak da kullanılmaktadır. Şampuanın içerisine 5-6 damla lavanta yağı ekleyip kullanıldığında duş sırasında saç derisini rahatlatmaktadır. Ayrıca saçta uzun süre kalacak hoş bir koku da bırakmaktadır. 

Lavanta Yağı Ne Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Lavanta yağının birçok faydası bulunmakla birlikte haftada en fazla iki kez uygulanması önerilmektedir. Kullanım esnasında ise 10 -15 dakika masaj yaparak uygulanmakta sonrasında sabaha kadar saçta bekletilmektedir. Eğer içine başka yağlar karıştırılarak bir kür hazırlandıysa 30 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır.

Lavanta Yağının Saça Zararı Var mıdır?

Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak bütün bitkisel ürünlerde olduğu gibi lavanta yağı kullanılırken de dikkat edilmelidir. Lavanta yağı saça haftada en fazla 2 kez uygulanmalıdır. Daha sık kullanıldığında saç derisinde tahrişe ve yağlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle saç bakım rutinine eklenen lavanta yağı kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Lavanta Yağı Saç Rengini Açar mı?

Lavanta yağının saç rengini açtığı konusunda görüş ayrılıkları bulunmaktadır. Sarı ve kumral tonlardaki saçların renklerinde açılma sağladığı görülmüştür. Ancak daha koyu renkli saçların renginde herhangi bir açılma görülmemektedir. Açık renkli saçlarda da sadece bir ton açılma görülmüş büyük bir farklılığa rastlanmamıştır.

Lavanta Yağı Saçta Kalırsa Ne Olur?

Lavanta yağının saça herhangi bir yan etkisi bulunmamakla birlikte haftada en fazla iki kere uygun sürelerde kullanılmalı aksi takdirde saç derisinde tahrişe sebep olabilmektedir. Bu nedenle lavanta yağı uygun süre saçta bekletilmeli ve durulanmalıdır.


 
Etiketler: lavanta-yagi
Aralık 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR