Koltukaltı Kararması Neden Olur ve Nasıl Engellenir?

koltukaltı kararması

 

Cilt tonunun eşitsizliği, birçok kişinin zaman zaman yaşadığı olumsuz bir cilt problemidir. Özellikle koltukaltı kararması ve genital bölge kararması, cilt bütünlüğünü bozmakta ve kötü bir görüntü oluşturmaktadır. Kadınlar, özgürce hareket edebilmek adına koltukaltlarını bembeyaz ve pürüzsüz olmasını istemektedirler.

Maruderm; kurulduğu günden bu yana cilt problemlerini tam hedef alan, doğal içerikli ürünler formüle etmektedir. Cilt lekeleri veya bölgesel kararmalar, Maruderm imzalı beyazlatıcı bakım ürünleriyle sorun olmaktan çıkmaktadır. Kaliteli ve uygun fiyatlı pek çok farklı ürün, Maruderm bünyesinde müşterilerini beklemektedir.

 

Koltukaltı Kararması Nedir?

Koltukaltı kararmaları, koltukaltı bölgesinin diğer vücut kısımlarına nazaran daha siyah görünmesi olarak tanımlanmaktadır. Koltukaltı kararmasının rahatsız edici tarafı, yaz aylarında rahatlıkla kısa kollu ve askılı kıyafet giyilememesidir. Pek çok kadın, koltukaltı kararmasını yok edecek pratik çözümler aramaktadır.

Koltukaltı kararması, çeşitli dış etkenlerin cilt pigmentlerini bozması nedeniyle oluşmaktadır. Koltukaltı bölgesinin diğer vücut bölgelerine nazaran daha siyah olması, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Yanlış kozmetik ürün kullanımı, koltukaltı kararmasının temel nedenleri arasında yer almaktadır.

Koltukaltı Kararması Neden Olur?

Koltukaltı kararması, pek çok farklı nedenden dolayı oluşabilmektedir. Oluşturduğu kirli ve bakımsız görüntü, koltukaltı kararmasının rahatsız edici olmasına neden olmaktadır. Koltukaltı gibi hassas bir bölgenin çeşitli nedenlerle kararması, bölgenin ne yapılırsa yapılsın sağlıksız görünmesine neden olmaktadır.

Koltukaltı kararmasının en yaygın nedeni, koltukaltı bölgesinin jilet benzeri aletlerle epilasyon işlemine tâbi tutulmasıdır. Kıl ve tüylerin kökten alınmaması, cilt yüzeyinin giderek kararmasını neden olmaktadır. Jilet gibi aparatların, cilt yüzeyini büyük ölçüde tahrip ettiği ve cilt pigmentlerinin kimyasını bozduğu görülmektedir.

Epilasyon işlemi esnasında ağda ve epilatör kullanmak da kararma oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Ağda, içeriğindeki yoğun kimyasallar nedeniyle cilt dokularının normal işleyişini bozmaktadır. Koltukaltı bölgesine sürekli olarak ağda yapmak, o bölgenin giderek kararmasına ve sarkmasına neden olmaktadır.

Yanlış deodorant ve yanlış roll – on kullanımı, koltukaltı kararmasını hızlandırabilmektedir. Özellikle kalitesiz ve bilinmeyen markaların koltukaltı ürünleri, cilt dokularının renk kimyasını büyük ölçüde bozmaktadır. Koltukaltı kararmasının önlenmesi için cilt yapısına uygun ve kaliteli ürünlerin kullanılması gerekmektedir.

Koltukaltı Kararması Nasıl Giderilir?

Koltukaltı ve vajina bölgesindeki kararmaları azaltmak için bazı kremler üretilmektedir. Bu kremlerin hemen hepsi, nişasta ve benzeri beyazlatıcı doğal bileşenler içermektedir. Bu kremlerin tam olarak işe yaraması için uzun vadede düzenli olarak kullanmak gerekmektedir.

Beyazlatıcı bakım ürünlerinden ziyade, doğal ürünlerle de cilt beyazlatmak mümkündür. Kararmaya neden olan hücreler, bazı yöntemlerle vücut yüzeyinden uzaklaştırılabilmektedir. Patatesli ve limon gibi doğal olarak beyazlatma etkisi olan gıdalar, koltukaltı kararmalarının önüne geçebilmektedir.

Peeling uygulaması, cilt yüzeyinin işlevsiz doku ve hücrelerden arınmasını sağlamaktadır. Maruderm AHA ve BHA Peeling Maske Cilt Bakım Serumu, koltukaltı bölgesinde kararma yapan ölü hücrelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda, kararmaların azalmasına ve yeni kararmaların engellenmesine olanak tanımaktadır.

Koltukaltı kararmasının azalmasını sağlayan bir diğer teknik ise lazer epilasyon uygulamalarıdır. Lazer epilasyon, kıl köklerini yakma esnasında cilt yüzeyinin daha canlı bir hale gelmesine olanak tanımaktadır. Düzenli olarak lazer epilasyona gitmek, kıllardan kurtulma esnasında bembeyaz ve pürüzsüz bir görünümün kazanmaya yardımcı olmaktadır.

Koltukaltı Kararması İçin Doğal Yöntemler

Teknik olarak beyazlatıcı etki sağlayan doğal ürünlerin, koltukaltı kararmasına iyi geldiği görülmektedir. Kimyasal ürün kullanmak istemeyen kişiler, doğal tedavi yöntemlerine sık sık başvurmaktadır. Doğal ürünlerin iyileştirici etkisi, koltukaltı kararmasının da önüne geçebilmektedir.

Nişasta maskesi, koltukaltı kararmasının azalmasına yardımcı olmaktadır. Nişasta ununun bir miktar suyla krem kıvamına getirilmesi ve duş öncesi koltukaltına uygulanması gerekmektedir. Düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde, koltukaltı ve bikini bölgesinin gözle görülür şekilde beyazlaması mümkündür.

Limon, güçlü bir asit olması nedeniyle cilt yüzeyini öldü derilerden arındırabilmektedir. Haftalık olarak koltukaltı bölgesine limon maskesi yapmak, o bölgenin renk pigmentlerini canlandırmakta ve siyah görünümü azaltabilmektedir. Limon, tahriş edici olması nedeniyle; bu uygulamanın günlük olarak yapılmaması gerekmektedir.

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi

Maruderm Leke Karşıtı Cilt Beyazlatıcı Bakım Kremi, koltukaltı ve genital bölge kararmalarının azalmasına yardımcı olmaktadır. İçeriğindeki pepdit proteinleri ve doğal bitki özleri ile pigmentasyon problemlerini büyük ölçüde azaltmaktadır. Yüz, kol, bacak, koltukaltı ve vajina bölgesinde kullanıma uygun olan bu serum; içerdiği zengin mineral desteği sayesinde müşterilerinin memnuniyeti kazanmaktadır.

Cilt lekesi problemleri, kişilerin yaşam standartlarını düşürmekte ve özgüven problemi yaşamlarına neden olmaktadır. Maruderm, doğal ürünlerin güzellik sektörüne dâhil edilmesini sağlayarak; cilt lekesi problemlerini en aza indirecek bakım ürünleri üretmektedir. Maruderm, onlarca farklı çeşit bakım ürününü, en uygun fiyatlarla müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.

En Etkili Beyazlatıcı Krem

Koltukaltı kararması problemini yaşayan kişiler, en etkili beyazlatıcı krem seçmeye özen göstermektedir. Beyazlatıcı kremlerin etkili olabilmesi için renk pigmentlerini onarıcı bileşenlerden oluşması gerekmektedir.

Maruderm Bariyer Onarıcı Güçlendirici Ceramide Cilt Bakım Kremi , cilt yüzeyinin kararmalara karşı daha dirençli olmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda, cilt lekelerinin ve cilt kararmalarının önüne geçebilmektedir.


 
Etiketler: koltukalti-kararmasi
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR