Kaş Pudralama Nedir ve Ne İşe Yarar?

Kaş pudralama tekniği

 

Güzellik uzmanları tarafından uygulanan ve yoğun rağbet gören kaş pudralama; kaş diplerine yapılan kalıcı makyaj işlemi anlamına gelmektedir. Kaş pudralama tekniği, uzman kişiler aracılığıyla yürütülen profesyonel bir süreçtir. Kaş pudralama; her ne kadar kısa süreli ve kolay bir işlem olsa da bu hizmetin güvenilir ellerden alınması önem arz etmektedir.

Kaş pudralama, kaş seyrelmesi veya kaş dökülmesi gibi problemleri sıklıkla yaşayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Bitkisel boyaların, kaş diplerine iğne aracılığıyla enjekte edilmesi; kaş pudralama tekniğinin genel çerçevesini oluşturmaktadır. Kaş bölgesine verilen far efekti, kaşların daha gür ve sık görünmesine yardımcı olmaktadır.

Kaş Pudralama Nedir?

Kalıcı makyaj uygulamaları arasında yer alan kaş pudralama; kaş bölgesindeki derilerin, en üst katmanı olan epidermise boya enjekte edilmesi anlamına gelmektedir. Bitkisel özlerden elde edilen boyalar, steril iğne yardımıyla kaş bölgesine bırakılmaktadır. Bu sayede, kaş tüylerinin olduğundan daha gür görünmesi mümkün hale gelmektedir.

Kaş pudralama ile kaşlara verilen gölgelendirme efekti, kaş tüylerinin doğal bir görünümle çoğalmasına olanak tanımaktadır. Gür ve sık kaş yapısı, gözlerin ve diğer yüz hatlarının çok daha etkileyici görünmesine yardımcı olmaktadır. Kaş pudralama yaptıranlar, doğal görünümlü gür kasları ile çok daha özgüvenli hissetmektedir.

Kaş Pudralama Ne İşe Yarar?

Kaş seyrelmesi veya kaş dökülmesi gibi yaygın problemler, kişilerin özgüveni ve yaşam kalitesi üzerinde olumsuz etki göstermektedir. Kadın veya erkek tüm kişiler, dolgun ve belirgin kaş yapısına sahip olmak istemektedir. Herhangi bir nedenden dolayı kaş seyrelmesi yaşayan kişiler, kaş kalemi ve sabitleyici gibi ürünlerle kaş bölgelerindeki boşlukları doldurmaya çalışmaktadır.

Mikro iğneler ile uygulanan kaş pudralama sayesinde, kişilerin sürekli olarak kaş bakımı yapmasına gerek kalmamaktadır. Kaş pudralama tekniği, kalıcı makyaj uygulamaları kategorisinde yer almaktadır ve bu teknik sonrasında kaş bölgesine herhangi bir müdahale yapmak gerekmemektedir. Kaş pudralama tekniği sayesinde kişiler, dolgun ve gür kaşlara zahmetsiz bir şekilde sahip olmaktadır.

Kaş Pudralama Nasıl Yapılır?

İşlem öncesi, söz konusu işlemi yaptıran kişinin yüz şekline göre bir kaş taslağı çıkarılmaktadır. Yüz ebatlarına ve gözlerin konumuna göre ayarlanan bu kaş tasarımı, sonraki adımların daha sistematik ilerlemesi açısından önem arz etmektedir.

Kaş pudralama tekniğinin ikinci adımı; cilt tipinin ve cilt dokularının detaylı bir analizden geçmesi ve analiz sonuçlarına göre uygun ürünlerin belirlenmesi olarak yürütülmektedir. Cilt tipinin hassasiyet düzeyine göre; kullanılacak boyanın rengi ve niteliği belirlenmektedir.

Son adım ise kaş bölgesinin temizlenmesi, uyuşturulması ve pudralama işleminin yapılması faaliyetleriyle ilerlemektedir. Tek kullanımlık iğneler ile yapılan kaş pudralama işleminin sonunda, kişi hiçbir rahatsızlık hissetmeden mükemmel kaş görünümüne kavuşabilmektedir.

Kaş Pudralama Kimlere Uygulanır?

Kaş bölgesinin gölgelendirme efektiyle doldurulması anlamına gelen bu teknik, son derece güvenilir ve zararsız olması nedeniyle her yaştan kişiye uygulanabilmektedir. Kaş bölgesinde seyrelme olan veya genetik olarak seyrek bir kaş yapısına sahip olan herkes, kaş pudralama işleminin yararlarından faydalanabilmektedir.

Kaş pudralama işleminin, cilt hassasiyeti olan kişilere daha dikkatli uygulaması gerekmektedir. İşlem esnasında kullanılan iğneler, cilt yüzeyini tahriş etme potansiyeline sahiptir ve bu durumun önüne geçmek adına cilt tipinin en iyi şekilde analiz edilmesi önem arz etmektedir.

Kaş Pudralama Kaç Seans Uygulanır?

Kaş pudralama, pratik ve uygun fiyatlı bir işlem olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Kalıcı olarak gür bir kaş yapısına sahip olmak isteyen kişiler, kaş pudralama tekniğinin avantajlı yönlerinden yararlanmaktadır. Kaş pudralama tekniğinin tam olarak etki göstermesi için en az iki seans uygulanması gerekmektedir.

İki veya daha fazla seans uygulanan bu işlem, kişilerin doğal görünümlü bir kaş efekti kazanmalarına olanak tanımaktadır. Hiçbir yan etki göstermeyen bu işlemden, tam olarak verim alınabilmesi için seans aralıklarının ideal sürelerle belirlenmesi ve seans zamanlarının aksatılmaması gerekmektedir.

Kaş Pudralama Kalıcı Mıdır?

Kaş bölgesine yapılan pudralama işleminin kalıcılık düzeyi, kullanılan pigmentlerin kalitesine ve yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir. Diğer kaş doldurma yöntemlerine nazaran, daha uzun vadede kullanılabilen pudralama kaş; ortalama olarak 12 ila 18 ay kadar kaş bölgesinde kalmaktadır.

Uygun prosedürlerle yürütülen kaş pudralama tekniği, kişilerin uzun vadede gür ve dolgun görünümlü kaşlara sahip olmasına olanak tanımaktadır. En az bir yıl olmak üzere uzun bir süre rahatlıkla kullanılabilen pudralanmış kaşlar, kişilerin klasik kaş doldurma işlemlerine olan ihtiyacını azaltmaktadır.

Kaş Pudralama Sonrası Bakım Nasıl Yapılır?

Kaş yapısının seyrek olduğunu düşünen veya herhangi bir nedenden dolayı kaş dökülmesi problemi yaşayan kişiler, güzellik merkezlerinde uygulanan bu teknikten gönül rahatlığıyla yararlanabilmektedir. Son derece basit ve hızlı bir yöntem olan kaş pudralama, işlem sonunda da zahmetsiz bir tavır sergilemektedir.

Kaş pudralama işlemi esnasında minik hasarlar alan kaş derisi, bir hafta kadar sonra tamamen iyileşmektedir. Bu bir hafta içinde kaş bölgesine temas etmemek veya kaş bölgesinin darbe almasını engellemek oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi açısından önem arz etmektedir. Kaş alma sonrası bakım işlemlerinin, bu süreç içerisinde devam etmesi; bölgenin iyileşme sürecine katkı sağlamaktadır.

Bu işlemi yaptıran kişilerin, ilk bir hafta içerisinde duş almaması önerilmektedir. Su, işlem gören bölgeyi tahriş etmesi nedeniyle; sıvı temasından mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Bu süreçte, besleyici özelliği bulunan kremlerin bölgeye uygulanması; kaş diplerinin daha hızlı iyileşmesine yardımcı olmaktadır.


 
Etiketler: kas-pudralama-teknigi
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR