Kaş Gürleştirmek İçin Yapılması Gerekenler

kaş gürleştirmek

Kaş yapısı, yüzümüzün şeklini ve bakışlarımızı etkilemektedir. Estetik algıyı da büyük oranda etkileyen kaşların, yapısı ve sıklığı bireysel olarak farklılıklar sergilemektedir. Çoğu insan kaş gürleştirmek için çabalamaktadır. Bunun için ilk olarak evde uygulanabilecek yöntemlere başvurulmaktadır.

Kaş Dökülmesi Nedir?

Kaş dökülmesi, bazı özel dönemlerde ya da devamlı olarak görülebilen bir cilt problemidir. Mevsimsel ya da dönemsel olarak görülebilen kaş dökülmeleri geçici bir sorun olarak düşünülmekte ve genellikle kendiliğinden düzelmektedir. Ancak devamlı hale gelen dökülmeler, kaşlarda kötü bir görünüm oluşturmakta ve bir uzman yardımı alınması gerekebilmektedir.

Kaş Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Kaş dökülmesi ya da bir başka deyişle kaş küsmesi estetik açıdan rahatsız edici bir görünüme sebep olmaktadır. Yüzümüzü şekillendirmede ve bakışlarımızda etkili olan kaşlarda bazı durumlarda seyrelme görülebilmektedir. Genetik ya da dış etkenler bu durumu tetikleyebilmektedir. Hormonal düzensizlikler ve kullanılan bazı ilaçlar da bu duruma neden olabilmektedir. Kaş dökülmesinin nedenleri şunlardır:

  1. Hormonal dengesizlikler,
  2. Yanlış beslenme alışkanlıkları,
  3. Kaşların cımbız ile sert bir şekilde alınması ve koparılması,
  4. Saçkıran hastalığı,
  5. Hamilelik ya da regl,
  6. Menopoz,
  7. Kemoterapi ve radyasyon,
  8. Yaşlılık,
  9. Kaş çevresinde egzama oluşumu,
  10. Yanık,
  11. Stres kaynaklı durumlar,
  12. Psikolojik travma,
  13. Kaşları sürekli ovuşturmak.

Tüm bu faktörler tek tek ya da bir araya gelip kaş dökülmesine sebep olmaktadır. Yanlış beslenme biçimi diğer tüm faktörler üzerinde de etkilidir. Sağlıklı beslenme düzeni kaş dökülmesi dahil pek çok sağlık sorununun ve cilt problemlerinin giderilmesine katkı sunmaktadır.

Kaş Dökülmesi Nasıl Geçer?

Kaş dökülmesi değerlendirilirken boyutuna ve sıklığına bakılmaktadır. Riskli bir boyuta ulaşmış ve devamlı hale gelmiş ise bir uzmana başvurulması gerekmektedir. Çünkü bu durumun temelinde ciddi bir sağlık sorunu bulunabilmektedir.

Çok ciddi boyuta ulaşmayan ya da mevsimsel ve dönemlik görülen dökülmeler için doğal yöntemlerden, serumlardan ve bakım yağlarından faydalanılabilmektedir. Ayrıca düzenli beslenme biçimleri de kaş bakımında etkili olmaktadır. Evde uygulanabilecek doğal yöntemler kaşların kalınlaşmasına katkıda bulunmaktadır.

Kaş Gürleştirmek İçin Doğal Yöntemler

Gür ve sık görünen, yüzümüzle uyumlu kaşlar estetik görünümün bir parçasıdır. Kaş gürleştirmek için evde ya da güzellik merkezleri ve klinik ortamlarda uygulanabilecek pek çok yol bulunmaktadır. Genellikle ilk olarak doğal yöntemlerle güçlendirilmeye çalışılan kaşlara iyi gelen besin maddeleri şunlardır:

Sarımsak

Sarımsak kıl köklerini besleyerek kaşların sıklaşmasına yardımcı olmaktadır. Farklı şekillerde uygulanabilmektedir. İşlem, sarımsağı ortadan kesip kaşlara 30 dakika boyunca sürüp sonrasında durulanarak uygulanabilmekte ya da tamamen ezilip jel formuna geldikten sonra kaşlara sürülmekte ve 15 dakika boyunca bekletilerek uygulanabilmektedir.

Farklı şekillerde uygulanabilen sarımsak kaşların daha canlı ve sık görünmesine katkı sunmaktadır. Düzenli uygulama sonrasında belirgin olarak değişim gözlenmektedir.

Zeytinyağı

Zeytinyağı, içeriğinde A ve E vitaminleri barındırmaktadır. Bu sayede kaşların sıklaşmasına yardımcı olmaktadır. E vitamini, her bir kıl köküne etki etmekte ve besleyerek güçlendirmektedir. A vitamini ise kılların gürleşmesini sağlamaktadır. Bir pamuk kullanarak ya da parmakla kıl köklerine masaj yaparak uygulanmaktadır.

Badem Yağı

Badem yağı, her gün yatmadan önce masaj yapılarak uygulanıp uyanınca durulanarak kullanılmaktadır. Düzenli kullanımda oldukça iyi sonuç alınabilmektedir.  

Aloe Vera Jeli

Aloe vera jeli, içerdiği bileşenler sayesinde kaşların sıklaşmasına fayda sağlamaktadır. Yaprağını soyarak içindeki jel alınmaktadır. Bu jel kaşlara uygulanıp yarım saat bekletildiğinde kaşların sıklaşmasına katkıda bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Yağı

Yoğun vitamin ve mineral barındıran Hindistan cevizi yağı, cildi ve kıl köklerini beslemeye katkı sunmaktadır. Özellikle kaşların döküldüğü bölgelere uygulandığında kaşların sık ve gür bir şekilde çıkmasında rol oynamaktadır.

C Vitamini Serumu

Vitamin eksikliğinden dolayı oluşan pek çok cilt sorununda takviye edici gıda veya vitamin serumların kullanılması iyileşme sağlamaktadır. C vitamini de ciltte pek çok sıkıntıyı gideren ve sistemlerin daha aktif çalışmasını sağlayan bir vitamindir.

Maruderm C Vitamini Peptid Aydınlatıcı Cilt Bakım Serumu, kıl köklerinin güçlenmesine ve kaşların gürleşmesine yardımcı olmaktadır. Aydınlık bir görünüme de ulaştıran serum kaşların daha belirgin olmasını sağlamaya da katkıda bulunmaktadır.

Dökülen Kaşlar Tekrar Çıkar Mı?

Kaş dökülmesi, bazı mevsimlerde ya da ara sıra görülüyorsa kendi kendine düzelmekte ve yeniden çıkmaktadır. Ancak altında yatan herhangi bir sağlık problemi varsa bu durum tedavi edilene kadar herhangi bir düzelme görülmemektedir. Herhangi bir sağlık sorunu varsa ya da vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklı bir durum söz konusu ise tedavi sürecine başlanılması gerekmektedir.

Evde Kaş Bakımı Nasıl Yapılır?

Kaşlar hem güzel bir görünüm sağlaması açısından hem de gözleri yağmur, ter, güneş radyasyonu ve toz gibi dış faktörlerden korumak için oldukça önemlidir. Kaş bakımının düzenli olarak yapılması hem estetik bir görünüm sağlamakta hem de gözlerin dış etkilerden korunmasına yardımcı olmaktadır.

Kaş bakımının ilk adımı kıl köklerini güçlendirmektir. Badem yağı, zeytinyağı vb. içerikler daha sağlıklı, dolgun ve sık kaşlara sahip olunmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kaşların uzaması da daha dolgun ve sık bir görünüm oluşturacaktır. Bunun için de argan yağı uygulaması önerilmektedir.

Kaşların alınmasına da dikkat edilmelidir. Cımbızla yanlış bir şekilde alındığında kopma ve kırıklar oluşmakta ve bu da kaşları olumsuz etkilemektedir. Kaşların sert alınması sonucunda uzaması sırasında da sıkıntılar görülmektedir.


 
Etiketler: kas-gurlestirmek
Aralık 29, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR