Sepet
Sepetiniz boş.
Halk dilinde beyaz nokta olarak da bilinen kapalı komedon, cilt yüzeyindeki yağ kalıntılarının ve ölü hücrelerin birikmesi sonucu oluşmaktadır. Cildin düzenli olarak temizlenmemesi, ölü hücrelerden ve makyaj kalıntılarından arındırılmaması; komedon oluşumuna neden olabilmektedir.
Hormonsal dengesizlikler, bazı ilaçların yan etkileri ve yanlış beslenme alışkanlıkları; komedon oluşumunun ana nedenleri olarak sıralanmaktadır. Kapalı komedon temizliği; uzman dermatoloji uzmanları ile yapılabileceği gibi, evde bulunan doğal ürünlerle de gerçekleşebilmektedir.
Komedon, kıl köklerinde veya açılan gözeneklerde ortaya çıkan beyaz noktaların terim ifadesi olarak tanımlanmaktadır. Makyaj kalıntısı veya ölü deri ile tıkanan gözenekler, kapalı ve açık komedon oluşumuna sebebiyet vermektedir. Komedon oluşumu, siyah nokta ve sivilce oluşumuna nazaran daha sancılı bir şekilde gerçekleşmektedir.
Kapalı komedon, deri altında oluşan tıkanıklığa verilen isimdir. Halk arasında yağ bezesi olarak da adlandırılan kapalı komedonlar, göz çevresine tamamen yayılarak kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Kapalı komedon oluşumu, çeşitli faktörler nedeniyle ortaya çıkan bir sağlık problemi olarak görülmektedir.
Açık komedon, deri yüzeyinin daha üst kısımlarında oluşmakta ve siyah renkli bir yapıya sahip olmaktadır. Halk arasında siyah nokta olarak bilinen açık komedon, gözenekler çeşitli nedenlerden dolayı kir ve bakterilerle dolması yoluyla oluşmaktadır. Dıştan siyah görünen açık komedonlar, kişilerin pürüzsüz bir cilde sahip olmasını engellemektedir.
Açık komedon, kapalı komedona nazaran daha kolay bir şekilde geçmektedir. Peeling yapmak, maske uygulamak ve çeşitli arındırıcı bakım ürünlerinden yararlanmak, açık komedon oluşumunun önüne geçebilmektedir. Bu rutinlerin düzenli bir şekilde yapılması, uzun vadede açık komedon oluşumunu engellemektedir.
Kapalı komedon oluşumuna sebebiyet veren pek çok farklı faktör bulunmaktadır. Kapalı komedonlar; yüz de dâhil olmak üzere, vücudun hemen hemen her yerinde görülebilmektedir. Çeşitli vücut bölgelerinde tahriş oluşması, kapalı komedon gibi cilt problemlerine davetiye çıkarmaktadır.
Kapalı komedon oluşumunun bir diğer nedeni sigaranın cilt üzerindeki olumsuz etkileri olarak gösterilmektedir. Sigara, cilt yüzeyinin kimyasını bozmakta ve hızlı bir şekilde hücre tahribatı gerçekleştirmektedir. Kapalı komedon gibi cilt problemlerinin yaşanmaması için sigara kullanımının bırakılması gerekmektedir.
Makyajla uyumak ve kalitesiz makyaj malzemeleri kullanmak, kapalı komedonlara davetiye çıkaran diğer nedenler olarak sıralanmaktadır. Makyajın cilt yüzeyinde oluşturduğu tahribat, kapalı komedon oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek adına, makyaj kullanımının optimize edilmesi ve kaliteli makyaj malzemelerinin tercih edilmesi önem arz etmektedir.
Kapalı komedon oluşumunun en yaygın nedeni, aşırı düzeyde yağlı besin tüketmek olarak gösterilmektedir. Vücuda alınan fazla düzeydeki yağ, kolesterol problemleri de dahil olmak üzere pek çok hastalığın hızlı bir şekilde gelişmesine neden olmaktadır. Kapalı komedon oluşumu da aşırı düzeyde yağ tüketmekten kaynaklı gerçekleşmektedir.
Komedon temizliği, cildiye uzmanları veya güzellik teknisyenleri aracılığıyla yürütülen profesyonel bir süreçtir. Bu sürecin verimli bir şekilde yürütülmesi için tüm tedavi basamaklarının titizlikle uygulanması gerekmektedir. Elle sıkma, vakum teknolojilerinden yararlanma ve komedon aletleri kullanma; komedon temizliği yöntemlerinden bazıları olarak gösterilmektedir.
Cilt yapısına zarar vermeden komedon temizliği yapmak için uzman kişilerle çalışılması gerekmektedir. Kapalı komedonların ayna karşısında çıkarılmaya çalışılması, cilt yüzeyinin geri dönüşü olmayacak şekilde hasar almasına neden olmaktadır. Amatör yöntemlerle kapalı komedon çıkarmaya çalışmak, çok daha büyük ve çözümü olmayan problemlerin oluşmasına yol açmaktadır.
Cilt üzerindeki komedon oluşumunu engellemek için “komedonejik değildir” yazılı ürünlerin kullanılması gerekmektedir. Komedon oluşumuna sebebiyet vermeyen cilt bakım ürünleri; yağlanmaya müsait olan ciltlerin tıkanmasını önlemektedir. Bu sayede yağ bezesi oluşumu ve komedon tıkanıklığı en aza indirilmektedir.
Komedon temizliği ve komedon temizliğine destek veren ürünlerin kullanılması, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olmaktadır. Kapalı komedon problemi, kendi kendine geçebilecek bir problem değildir. Sürecin uygun ürünlerle sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, komedon oluşumunun tekrarlamaması için önem arz etmektedir.
Cilt bakım ürünlerinin kullanımının yanı sıra, doğru beslenme alışkanlıklarına sahip olmak da komedon oluşumunu engelleyebilmektedir. Yeterli düzeyde su içmek, aşırı yağlı yiyeceklerden uzak kalmak ve yeterli düzeyde vitamin almak; kapalı komedonların hızla azalmasına yardımcı olmaktadır.
Evde yapılan bazı bakım rutinleri, komedon oluşumunun engellenmesine yardımcı olabilmektedir. Uygun yapıdaki doğal ürünler ile komedon oluşumunu en aza indirilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken, kullanılacak olan doğal ürünün cilt yapısına uygun olup olmadığının tespit edilmesidir. Cildin nem dengesini bozacak doğal ürünler, komedon oluşumunu daha da arttırmaktadır.
Evdeki ürünlerle, kapalı komedondan kurtulmak mümkündür. Evde uygulanan bakım ve rutinlerinden ilki cilt temizliğinin düzenli hale getirilmesi olmalıdır. Düzenli bir şekilde temizlenmeyen ve makyaj kalıntılarından arındırılmayan ciltler, kapalı komedon oluşumuna açık bir hale gelmektedir.
Doğal içerikli bakım yağları ve bitki özleri, komodon oluşumunu azaltabilmektedir. Örneğin alovera özü, içerdiği antioksidanlar sayesinde yağ düzeyinin dengelenmesi sağlamaktadır. Cilt yüzeyindeki yağ oranının azaltılması, kapalı komedon oluşumunun önüne geçmektedir.
Kapalı komedon, düzenli bir şekilde temizlenen cilt yüzeyinde uzun süre kalmamaktır. Cilt bakımı aşamalarının düzenli bir şekilde yürütülmesi ile en fazla bir hafta içerisinde yok olabilmektedir. Aşırı düzeyde şiş ve ağrılı komedonların geçmesi ise daha uzun sürelerde gerçekleşebilmektedir.
Merhabalar ben Pelda. Cilt bakımı ve güzellik alanına büyük bir ilgi duyuyor ve bu alanda aktif şekilde araştırmalar yapıyorum. Araştırmalarım ve deneyimlerim sonucunda öğrendiklerimi Maruderm aracılığıyla sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.
Henüz Yorum Eklenmemiş.
Cilt beyazlatma, cilt lekelerini azaltmak ve cilt tonunu eşitlemek için kullanılan bir uygulamadır. Beyazlatıcı kremler, içerdikleri aktif maddelerle ciltteki koyu lekeleri azaltmaya yardımcı olmaktadır. Cilt beyazlatma yöntemleri düzenli olarak uygulanmalıdır ve cilde uygun olduğundan emin olunmalıdır. Bu yöntemlerin düzenli kullanımı ile ciltteki koyu lekeler azaltılabilmekte ve cilt tonunu eşitleyebilmektedir.
Çatlaklar, ciltteki esneklik kaybı sonucu ortaya çıkan yırtılmalar olarak tanımlanmaktadır. Bu durum, hızlı kilo alıp verme, genetik faktörler, hamilelik gibi durumlar sonucunda meydana gelmektedir. Çatlaklar estetik bir sorun olmanın yanı sıra, kaşıntı, hassasiyet ve ağrıya neden olabilmektedirler. Bu nedenle, çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek çeşitli kremler üretilmektedir. Çatlak kremleri, ciltteki nem düzeyini arttırmak ve cilt esnekliği yeniden kazandırmak için tasarlanmaktadır.
Pişik, ciltte oluşan tahriş ve kızarıklık ile kendini gösteren bir durumdur. Pişik, bebeklerin hassas ciltlerinin bezin sürekli temasından kaynaklanmaktadır. Pişik belirtileri, şiddeti ve nedenine göre değişebilmektedir. Pişik tedavisi için, nemli ciltten kaçınmak, pişik kremi kullanmak, uygun bez seçimi yapmak ve hava alan kıyafetler giyinmek gibi önlemler alınabilmektedir.
Elde etmek istenilen kusursuz cilt görünümü için birkaç önemli noktaya dikkat edilmelidir. Cilt bakımına özen göstermek, cildi temiz ve nemli tutmak, düzenli olarak peeling yapmak ve güneşe karşı korunmak kusursuz bir cilt için en önemli adımlardır. Tüm bu faktörlere dikkat ederek, içeriden ve dışarıdan sağlıklı ve daha güzel bir görünüme sahip olmak mümkündür.
Nemlendirici kremler, ciltteki nemi korumak ve cildin yumuşak kalmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Nemlendirici krem kullanımı mevsimlere veya hava koşullarına bağlı değildir. Cilt kuruluğu hissedildiğinde veya ciltte çatlaklar ve pullanmalar oluştuğunda mümkün olan en kısa sürede kullanılmalıdır. Nemlendirici krem seçerken, cilt tipine, içeriklerine ve kişisel tercihlere dikkat edilmelidir. Cilt tipine uygun olan ve besleyici bir nemlendirici seçmek, cildin daha sağlıklı görünmesini olanak tanımaktadır.
Hassas ciltler, tahrişe, kızarıklığa, kaşıntıya ve diğer cilt problemlerine yatkındırlar. Bu nedenle, hassas ciltler için uygun bakım ürünleri ve doğru bakım rutini önem taşımaktadır. Hassas ciltler için, doğal içerikli, hafif ve cildi tahriş etmeyen ürünleri tercih edilmelidir. Temizleyiciler, nemlendiriciler ve güneş koruyucuları hassas ciltler için uygun ürünlerdir. Hassas ciltler için doğal içerikli ürünler tercih edilmelidir.
Cilt kuruluğu, cildin nem seviyesinin düşük olmasıyla karakterizedir. Bu durum, birçok faktörden kaynaklanabilmektedir. UV ışınları, yaşlanma süreci ve çeşitli cilt hastalıkları; cilt kuruluğu problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Cilt kuruluğu, ciltte rahatsızlık ve acıya neden olabilmekte ve sosyal anlamda da sıkıntılara yol açabilmektedir. Ancak doğru nemlendirici ve cilt bakım ürünleri kullanarak, cilt kuruluğuyla başa çıkmak mümkündür.
Cilt bakımı, sağlıklı bir cilde sahip olmak için önem taşımaktadır. Bu amaçla, kaliteli cilt bakım ürünleri seçilmeli ve düzenli bir cilt bakım rutini uygulanmaktadır. Ancak, yanlış bilinen bazı konular, yanlış ürün seçimi veya yanlış uygulama, cilt sağlığına zarar verebilmektedir. Bu nedenle, doğru bilgilere dayanarak cilt bakımı yapmak çok önemlidir.
Sağlıklı beslenmek; cildin sağlıklı, canlı ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olmaktadır. Tüketilen gıdalara ve su miktarına dikkat edilerek; akne, yağlanma ve dökülme gibi cilt problemlerinin önüne geçilebilmektedir. Sağlıklı beslenmek, cilt problemlerinin tedavisinde de önemli rol oynamaktadır. Cilt ve vücut sağlığı için; vücudun ihtiyaç duyduğu suyun, turfanda bulunan meyve ve sebzelerin tüketilmesine özen göstermek gerekmektedir.
Vücut kitle indeksi; ağırlığın, boyun karesine bölünmesi ile elde edilmektedir. Vücut kitle indeksi hesaplamalarının temel amacı, bireyin hangi kilo kategorisinde bulunduğunu belirlemektir. Kilo kategorilerini oluşturan; vücut kitle indeksi değer aralıkları, Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmektedir. İdeal vücut kitle indeksine sahip olmak için; aynı boydaki kişilerin cinsiyet ve metabolizma hızına göre farklı kilolara sahip olması gerekmektedir.
Vücut analizi; vücuttaki yağ, su, kas ve kemik gibi ağırlıkların oranını belirlenmek için yapılmaktadır. Vücut analizi hesaplamaları; bioelektrikal implant tekniği kullanılarak gerçekleştirilmektedir. Vücut analizi sayesinde; vücudun hangi bölgesinde, hangi ağırlıkların yoğunlukta olduğu görülebilmektedir. Kişiye özel beslenme ve egzersiz programlarının oluşturulması için; doktor diyetisyen ve antrenörler tarafından vücut analizi yaptırılması istenebilmektedir.
AHA ve BHA; cilt sağlığı açısından faydalı organik asitlerdir. Cilt sağlığının korunmasını ve cildin, parlak ve canlı bir görünüme sahip olmasını sağladığından dolayı AHA ve BHA cilt bakım ürünlerinin içerisinde sıkça kullanılır.
Maruderm Blog; cilt, saç ve tırnak bakımı hakkında pek çok güzellik tüyosunu kullanıcılara sunmak amacıyla içerik üretmektedir. Doğanın saf ve eşsiz güzelliklerini cilt bakım sektörüyle buluşturan Maruderm, tamamını Fransa'dan getirdiği hammaddelerle cilt bakım ürünleri ve yüz serumları hazırlamaktadır.
Cilt bakımı hem kadınlar hem de erkekler açısından büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı ve canlı bir cilt görünümüne sahip olmak için dikkat edilmesi gereken cilt bakım tüyoları şunlardır:
Dört mevsim boyunca gündüz saatlerinde dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanılmalıdır. Bakım gece saatlerinde yapılıyor ise nemlendirme adımıyla sonlandırılmalıdır.
Yorum Yapın
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz. *