Yüz Temizleme Cihazları

yüz temizleme cihazları

 

Son zamanların parlayan yıldızları arasında yer alan yüz temizleme cihazları, günlük cilt bakım rutininde işlevselliğiyle ön plana çıkmaktadır. Yüz temizleme cihazları; cildi temizlerken bir yandan da uygulanan temizleyici ürünün cilde hızlı ve etkili bir şekilde yedirilmesine yardımcı olmaktadır.

Pek çok markaya ait farklı modelleri olan yüz temizleme cihazları cildi; yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırıp derinlemesine temizleyerek cildin daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Her geçen gün kullanımı yaygınlaşan yüz temizleme cihazlarının pek çok farklı çeşidi ve bu çeşitlere bağlı farklı işlevleri bulunmaktadır. Titreşimli, silikonlu ve fırça modelleriyle ön plana çıkan yüz temizleme cihazları hakkında merak edilen her şeyi sizler için bu yazımızda topladık. Keyifli okumalar dileriz.

 

Yüz Temizleme Cihazı Ne İşe Yarar?

Cildimiz oldukça hassas bir yapıya sahiptir ve çevresel faktörlerden kolayca etkilenebilmektedir. Hava kirliliği, makyaj, kimyasallar ve yanlış ürün kullanımı cilt üzerinde yağlanma, sivilce, akne ve siyah nokta problemlerine yol açarak rahatsız edici bir cilt görünümüne neden olmaktadır.

Yüz temizleme cihazları; çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan cilt problemlerinin kısa süre içerisinde giderilmesine yardımcı olmaktadır. Titreşimli özelliği sayesinde kan dolaşımını hızlandırmakta ve erken yaşlanmanın önüne geçerek yaşlanma belirtilerinin azalmasına yardımcı olmaktadır.

Özellikle yoğun makyaj yapanların cilt bakımını kolaylaştıran yüz temizleme cihazlarının faydaları şunlardır:

  1. Cildi ölü deriden arındırmaktadır.
  2. Cildi derinlemesine temizlemektedir.
  3. Cildin ışıl ışıl parlamasını sağlamaktadır.
  4. Cilt lekelerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  5. Akne ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olmaktadır.
  6. Cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırmaktadır.
  7. Tonik, maske, serum ve nemlendiricilerin cilde daha iyi nüfuz etmesine olanak tanımaktadır.

Yüz Temizleme Cihazı Çeşitleri

Kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen yüz temizleme cihazları ve özellikleri:

Cilt Temizleme Fırçası

Yüz temizleme cihazları arasında en çok rağbet gören ürünlerden biri olan cilt temizleme fırçalarının pilli, şarjlı ve manuel kullanılabilen çeşitleri bulunmaktadır. Bu temizleme cihazlarının en önemli özellikleri fırça başlıklı olmalarıdır. Bir diğer artıları ise yüz bölgesi dahil olmak üzere tüm vücutta kullanılabilecek yapıda olmalarıdır.

Piyasada çok sayıda markaya ait cilt temizleme fırçası bulunmaktadır. Bu nedenle cilt temizleme fırçası satın alındığında ürün talimatları dikkatlice okunmalı ve fırça, talimatlara uygun şekilde kullanılmalıdır. 

Silikon Cilt Temizleyici

Son dönemin popüler cilt temizleme yöntemleri arasında silikon cilt temizleyiciler bulunmaktadır. Silikon cilt temizleme cihazları fırçalı temizleyicilerin kıllarını sert bulanlar tarafından tercih edilmektedir. 

Silikon cilt temizleyici cihazların; şarjlı ve manuel olmak üzere 2 farklı çeşidi bulunmaktadır. Şarjlı silikon cilt temizleyicilerin telefonlarla uyumlu aplikasyonu bulunmakta ve ürünün nasıl kullanılması gerektiği; telefona indirilecek aplikasyondan veya cihazın içerisindeki kullanım belgesinden öğrenilebilmektedir.

Titreşimli Yüz Temizleme Cihazı

Sık tercih edilen yüz temizleme cihazlarından bir diğeri de titreşimli modellerdir. Cilde dairesel hareketlerle uygulanan bu alet, cildi temizlerken bir yandan da cilt yüzeyine masaj yapmaktadır. Hassas cilt tipi için en uygun yüz temizleme cihazı olarak bilinmektedir.

Yüz Temizleme Cihazı Nasıl Kullanılır?

Her kadın güzel, bakımlı ve sağlıklı bir cilde sahip olmak ister. Cildin yağ, kir ve sabun artıklarından arındırılması ve derinlemesine temizlenmesi için yüz temizleme cihazları kullanılmaktadır.

Yüz temizleme aletleri doğru ve düzenli kullanıldıklarında cilt problemlerinin giderilmesini sağlamakta ve sağlıklı bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olmaktadır. 

Yüz temizleme cihazının kullanım şekli şöyledir:

  1. Cilt temizleme cihazı kullanılmadan önce yüzde makyaj varsa cilt makyajdan arındırılmalı ve bol su ile yıkanmalıdır.
  2. Ardından cilt temizleme cihazının üzerine yüz temizleme köpüğü veya yüz temizleme jeli bırakılmalıdır. Hiçbir ürün kullanmadan da cihaz cilde tutulabilmektedir.
  3. Hafif ve dairesel hareketlerle cihaz yüz bölgesinin tamamında gezdirilmektedir.
  4. Aynı noktada birkaç saniyeden fazla durulmamalı ve cihaz sürekli olarak yüz bölgesinde daire çizerek yavaşça hareket ettirilmelidir.
  5. Cihaz; cilt yapısına uygun ürünlerle bir arada kullanıldığında cilt üzerinde gözle görülür değişime neden olmakta ve pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmeye yardımcı olmaktadır. Bu nedenle yüz temizleme cihazlarının temizleyici jel veya köpüklerle bir arada kullanılması tavsiye edilmektedir.

Yüz Temizleme Cihazı Hangi Temizleme Ürünüyle Kullanılmalıdır?

Yüz temizleme cihazları kişinin her zaman kullandığı temizleyici jel, köpük veya sabunla birlikte kullanılabilmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur kullanılan ürünün kişinin cilt tipine ve cilt ihtiyaçlarına uygun olmasıdır. Hassas cilt yapısına sahip biri cilt tipine uygun olmayan bir ürünü cihazla birlikte kullandığında tahriş ve kızarıklık sorunuyla karşı karşıya kalabilmektedir.

Maruderm hassas ve atopik ciltler için yüz yıkama jeli; cildi derinlemesine temizlemekte ve hassas cilt yapısının ihtiyaç duyduğu nemi cilde kazandırmaktadır. Yüz temizleme cihazlarıyla birlikte de kullanılabilmektedir.

Yüz Temizleme Cihazı Günde Kaç Defa Kullanılır?

Yüz temizleme cihazı günlük bakım rutinine eklenebilecek bir üründür ve bu nedenle her gün kullanılabilmektedir. Cihazın günde 1 kez akşam saatlerinde kullanılması önerilmektedir. Bunun en önemli nedeni gün içinde makyaj ve çevresel faktörlere bağlı olarak kir ve yağ ile tıkanan gözeneklerin, gece yatmadan önce açılmasını ve hava almasını sağlamasıdır.

Bu noktada hassas cilt yapısına sahip olan bireylerin kaşıntı, kızarıklık ve tahriş problemleriyle karşı karşıya kalmamak için yüz temizleme cihazını her gün kullanmaması önerilmektedir


 
Etiketler: yuz-temizleme-cihazlari
Aralık 28, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR